изумителни наблюдения на НЛО през 1964 г.

[ad_1]

„Нещото от Уорминстър“: изумителни наблюдения на НЛО през 1964 г. …

През 1964 г., в Уорминстър (Warminster), на Коледа, след 6 часа сутринта, семейна двойка твърди, че е била събудена от неистовия лай на кучето им в градината отвън (HiddenTruth.site).

Джоузи, тяхната дъщеря, отишла да види какво се случва и намерила кучето да лежи в ъгъла на дърварника, треперещо и скимтящо. Точно, когато момичето се канело да се върне обратно в къщата, точно над главата му се чул ужасяващ хриптящ и свистящ звук.

Детето погледнало нагоре, но там нямало нищо. Като, че ли от въздуха идвал този зловещ звук …

По-късно, този инцидент става известен като „Нещото от Уорминстър“ (The Warminster Thing) или „Нещото“ (The Thing).

Приблизително по същото време, имало съобщение за ято гълъби, които са паднали мъртви близо до Уорминстър, поразени от „мистериозна сила„.

Същият свидетел твърди, че голям брой мъртви полски мишки са открити на земята непосредствено след появяването на звука на „Нещото“, а телата им са пронизани с малки дупки.

По-късно са докладвани и други подобни „звукови атаки“, които са се случили по едно и също време, на различни места в града.

Общо над 30 души съобщават, че са чували загадъчни звуци през Коледната сутрин.

Може би, най-странният случай е преживяла Марджори Бай. В 6.12 часа сутринта, тя отивала към Христовата църква в Уорминстър.

Когато се приближила до църквата, въздухът около нея се изпълнил със странни звуци, които били обезпокоителни и я карали да се чувства слаба и неспособна да се движи.

Тези неидентифицирани шумове продължават да се появяват най-малко до юни 1966 г.

Четете още: В разсекретените документи на ЦРУ има истории за НЛО над СССР

Приблизително девет случая са описани в „Мистерията на Уорминстър“ (The Warminster Mystery), в които единствените необичайни явления са шумовете. С течение на времето, феноменът „Нещото от Уорминстър“ „отстъпва мястото си“ на друга загадка – НЛО.

По това време, Артър Шътълууд (Arthur Shuttlewood) е редактор в местния седмичен вестник The Warminster Journal. Той пише в книгата си „Мистерията на Уорминстър“:

„Въздухът беше силно изпълнен със заплашителен звук. Внезапни вибрации дойдоха отгоре, намаляващи по интензитет. Те разкъсаха тихата атмосфера и яростно се спуснаха върху нея. Ударните вълни удряха по главата, врата и раменете.”

До юни 1965 г., в небето около града се виждат странни обекти. Наблюденията на „Нещото” продължават, но в началото на 70-те години те започват да намаляват.

Описанията на НЛО варират … Едни очевидци описват това, което са видели като „пура, покрита с мигащи ярки светлини“, а други – като „близнаци, нажежени до червено, висящи надолу, един върху друг, с черно пространство между тях„.

Необичайните събития започват да получават национално внимание и хората се стичат към Уорминстър с надеждата да видят „Нещото“. По време на августовски празник, през 1965 г., около 8000 души са посетили малкия град.

На следващия месец, жителят Гордън Фокнър заявява, че е заснел снимка на НЛО. The Daily Mirror публикува снимката, спечелвайки още повече реклама за Уорминстър.

Фокнър дава тази снимка на редактора на The Warminster Journal – Артър Шътълууд. В замяна на това, Шътълууд прикача това изображение към статия, която пише за The Daily Mirror – много популярен британски таблоид.

Тази статия ще се появи в изданието на The Daily Mirror от 10 септември, привличайки допълнително внимание към малкия град Уорминстър.

През следващите години наблюденията и необяснимите шумове продължават периодично, варирайки от „кълбо от пурпурна светлина“ в небето до „ужасен шум, който накара пода и леглото да се разклатят“.

Интересът към мистериозното явление остава голям.

През 1966 г., Би Би Си (BBC) заснема „Pie in the Sky“, документален филм за събитията. Шътълууд написва няколко книги по темата, а местен ентусиаст на име Кен Роджърс (Ken Rogers) започва да публикува бюлетина The Warminster UFO newsletter.

Репутацията на Уорминстър като гореща точка на НЛО намалява към края на 70-те години, въпреки, че в района продължават да се виждат НЛО. През 80-те години, увеличаването на появата на феномена на житните кръгове в Уилтшир (Wiltshire) възроди интереса към НЛО връзката с Уорминстър.

Въпреки, че са изминали повече от 50 години от началото на тези странни събития, а няма официален отговор, който да обясни защо стотици, ако не и хиляди хора са видели странни неща за много кратък период от време, се смята, че историята за „Нещото от Уорминстър“ остава загадка.

[ad_2]

Source link

Visited 31 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *