Египетска статуетка се движи сама (видео)

Половинметрова статуя – дар за бог Озирис, заключена в стъклена витрина на музея – спонтанно започнала да се върти около оста си. Охранителна камера е записала явлението, което се случва няколко дни подред. Музейните работници не на шега са се уплашили от случилото се.

Статуята, която е била дар за египетския бог Озирис, е бил намерена в гроб близо до мумията на Наб-Сен и е преместена в музея в Манчестър, където е изложена през последните 80 години.

Но през последните седмици кураторите на музея са озадачени защо статуята се върти сама. Статуята се обръща с гръб към изложбената зала отново и отново. Сега те смятат, че може да има „свръхестествено обяснение“ за завъртането на статуята.

Смята се, че има проклятие на фараоните, което поразява всички, които се осмеляват да взимат реликви от гробницата на пирамидата.

Когато персоналът на музея съобщава за тази аномалия и вика експерти, те решили да наблюдават стаята с охранителна камера и били изумени, когато статуята спонтанно се обърнала на 180 градуса – никой не е имало до нея, а статуята е заключена в стъклена витрина в изложбената зала.

Египтологът Прайс казва: „Аз забелязах, че един ден тя се обърна. Помислих, че е странно, защото аз съм единственият, който държи ключа от там и я обърнах, но на следващия ден тя пак се завъртя на 180 градуса. „

„Древните египтяни са вярвали, че ако мумията бъде разрушена, тогава статуетка може да служи като алтернативно убежище за духа на починалия. Може би това е, което причинява движението и „, казва Прайс.

Освен мистичната теория за въртящата се статуетка, има и прозаична – обикновен пиар ход на управата на музея, за привличане на посетители….

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора,любители на Тайни и Загадки ! 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 449 times, 1 visit(s) today