Може ли човек да променя своята карма?

Карма.

Човек винаги е мислил върху това дали има своя собствена свобода на избор или е само играчка в ръцете на сляпата съдба. Може би само  Всемогъщият Бог решава какво ще се случи на всеки от нас?

Мнозина вярват – всичко, което трябва да се случи ще се случи, както е записано в Книгата на съдбата. Но все пак на повечето им се ще да мислят, че не са само кукли на конци, на които дърпат конците невидими кукловоди.

Преди новата година, на 30 декември 1984 г., самолет следващ полет от Москва за Торонто, се разпада и потъва в  студените води на Атлантическия океан без видима причина. Всички пътници и екипажът, които са били на борда,  загиват. Само една пътничка оцелява.

Тя закъснява за регистрацията – гражданката на Канада Деженифър Мероуз, по чудо оцелеляла при ужасната катастрофа. Вестниците го наричат ??късмет, но само седмица по-късно Дженифър загива  в автомобилна катастрофа. Журналистите издигат различни теории, наричайки смъртта на жената “зла съдба” и “предизвестена смърт.” А самата история е заложена в култовия филм за фаталната неизбежност – “Местоназначение”.

През август 2004 г.  град Ростов е разтърсен от  ужасна трагедия. За един час семейство Вересови загубват две дъщери, загинали в автомобилна катастрофа. Момичетата – на  шестнадесет и седемнадесет години,  се возят в петата кола в  сватбен кортеж на техни близки роднини. Никой не знае какво  причинява това , но по някаква причина колата се занася. Вече неуправляема тя  преминава в насрещното платно и попада  директно под колелата на тежък “КАМАЗ”.

А третата дъщеря, усещайки нещо, сяда в следващата кола. Всичко това става точно пред нея. И тогава започва да се говори, че над Вересови тежи тежка карма. Сякаш някой е завидял на  щастието и мира в семейството, включвайки призрачен механизъм за разрушение. А е  имало на какво да им завиждат. В тия “неясни” времена, когато всеки трети брак се разпада, семейството било невероятно.

След като живеят заедно в продължение на двадесет години и създават три красиви дъщери, съпрузите  никога сериозно не се карали помежду си, да не говорим за изневери.

Спомняйки събитията от живота си, бедните родители не могат да разберат в какво толкова са виновни пред Бога, че да заслужават такова жестоко наказание.

Има теория, че всички болести, бедност и мизерия са кармична разплата за дълговете на миналото. Те не са случайни въобще,  както може да изглежда на пръв поглед. Това може да бъдат греховете на нашите предци, а може би и на самите нас, ако в своите минали животи сме направили нещо ужасно. И тогава не сме могли или не сме счели за необходимо да коригираме навреме тази грешка. И сега, когато отново живеем, ние си плащаме сметките.

И какво сега – прави ли са тези, които вярват в съдбата? Предписаното трябва да се случи,  независимо дали ни харесва или не? Не е толкова просто. Както се вижда от практиката, съдбата винаги дава на тези, които са сгрешили,  още една възможност, за да могат да коригират грешката си. Законът на кармата е дал такъв шанс и на Елена Вересова. На четиридесет и седем години тя ражда тризнаци, въпреки неблагоприятните прогнози на лекарите. И трите момчета са напълно здрави и Елена е сигурна, че в тях са душите на мъртвите и дъщери. Вселенската хармония връща на жената радостта от майчинството.

Примери в историята, които показват, че човек може не само да промени радикално живота си, но и да отложи смъртта, има много.  Скептиците наричат тези случаи късмет, а последователите на ведическите вярвания и астролози говорят за “щастливи” хора, тъй като те са притежатели на щастлива карма.

Те вярват, че във всеки човек е заложена  програма, с която той влиза в този свят. Знаейки това, можете да си съставите повече или по-малко вярна представа за чакащия ви живот и за опасностите, които да преодолявате. A  предупреден – значи въоръжен”. Ако знаеш къде ще паднеш, можеш добре да си постелеш. Като се следват някои правила и норми, може да се заобиколят всички “капани” на съдбата, или поне да се смекчат нейните удари.

 karma

Кармата на  човек е като нишка, която минава  през всички негови минали и бъдещи животи. Това е матрица, в която се записва всичко, което вече се е случило. За някой тя е  равна и гладка, а някой трябва дълго да развързва възлите и , които  астролозите така и наричат – Кармични.

Колкото повече възли има на линията на кармата ви, толкова повече препятствия ще имате по вашия жизнен път. И тези възли сте връзвали самите вие или вашите предци.

Лекарите не искат да използва термини като карма, душа или грях, но въпреки това те са съгласни, че по-голямата част от  заболяванията се предизвикват от нервната система. Това може да бъде причинено от угризения на съвестта или продължително излагане на стрес. Д-р Князкин твърди:

“Стана ясно, че действието на нервните разстройства  предизвиква появата на някои соматични заболявания. Например, гастрит, язва на стомаха или различни катари. Последните проучвания показват, че лошите постъпки на хората, които терзаят съвестта им, дори може да се превърнат в туморно заболяване. “

Най-интересното е, че тези нервни заболявания дори могат  да предизвикват промени в клетъчната структура на ДНК, която записва цялата информация за нашето здраве. Тя се запазва, а  след това успешно преминава по наследство в  следващото поколение. ДНК с тези промени носят всичките ви потомци.

В християнството този феномен се нарича родово проклятие. В Библията има място, където изрично се посочва, че благословията ще се запази до седмото поколение, а от проклятието няма  толкова лесно отърваване! То ще преследва грешника в продължение на четиридесет поколения! Не значи ли това, че се наследяват дори предразположенията към грях или добродетел? В тази връзка, религията и науката са постигнали споразумение.

Когато представителите на един род извършват ужасни престъпления, или се отдават на едни и същи пороци, без да чувстват угризения, може да се включи един вид програма за самоунищожение на рода. Един пример – Семьон Иванченко, “наследствен” алкохолик трето поколение. Дядо му  пиян се  удавил в реката след войната.

Бащата на Семьон се включва в подобен ритъм на живот на четиринадесет години, крадял и неведнъж  бил в затвора. На 53 години е убит при пиянска свада. Семьон е млад мъж на трийсет, в  момента безработен, живее в Самара и има жена и син.

Изглежда, че всичко е наред, освен ако не се вземе  под внимание факта, че момчето е болно от церебрална парализа и собствено семейство то  никога няма да има. Това означава, че няма да има деца. Kaрмата е отстранила “ненужния” генетичния фонд от цикъла на прераждания, пращайки го да  коригира грешки в по-ниски форми.

Но такова проклятие всъщност е рядкост. A серията от неуспехи, бедност или патологично лош късмет, погрешно възприемана от човек като кармична или наследствена, всъщност е  нежеланието му да промени нещо в живота си, елементарен мързел. Човек е готов да вярва в невероятни чудеса, но не и в собствените си сили!

Има много примери на безнадеждни пациенти, като по чудо оздравяват, след като са “измолени” от  роднини или близки. Но какво имаме тогава? Човекът, благодарение на приятели и волята си да оцелее получава втори шанс за да поправи грешките си и да изплати всички кармични дългове.

И може би да върне дълговете на някого чрез себе си. В резултат може да се каже, че основната причина за нашите проблеми, сме ние самите. Без да вършим лоши дела, да не се поддаваме на лошите навици и да действа според убежденията си, можем не само да променяме кармата или съдбата, но и бъдещето на своите потомци. Живейте в мир с вселената около себе си и тя ще ви отговори подобаващо.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора,любители на Тайни и Загадки ! 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 632 times, 1 visit(s) today