4 научно потвърдени метода за привличане на късмет

На пръв поглед това може да звучи невъзможно: как може ей така да станем късметлии? Но се оказва, че късметът – това не е случайност и не е магия. Зад него  също стои наука. Richard Wiseman отдавна изучава историята на особено успешните хора за да разбере  това, което ги обединява.

В книгата си “The Luck Factor”, той говори за четирите принципа, които могат да бъдат използвани за привличане на късмет в живота.

1. Увеличете възможностите

Тази точка е ясна, без обяснение : ако винаги си седите вкъщи,  как мислите, колко щастливи неща  може да се случат с вас? Малко. От книгата “The Luck Factor”: Хората с късмет се създават сами, забелязват и използват всякакви шансове в живота.

Някои хора са с повече късмет, отколкото други, защото те са склонни да   създават ситуации в живота си, които повишават възможностите им и по този начин привличат  късмет. И така, кои  хора са по-успешни ?

Екстроверти: повече време, прекарано с различни хора – по- разнообразни възможности.

Уравновесени: напрегнати, тревожни хора е по-малко вероятно да забележат и да използват интересни възможности.

Отворени към новото: ако отричате новото, то   най-вероятно, интересни неща ще ви се случават рядко. Продължавайки да правите това, което винаги сте правили, вие ще получавате това, което винаги сте получавали.

 2. Слушайте интуицията

Успешните хора в много ситуации са интуитивни. От книгата”The Luck Factor”: галениците  на съдбата често вземат правилните решения с интуицията си. Почти 90 процента от щастливците в личните си отношения имат пълно доверие на интуицията и почти 80 процента признават, че интуицията играе огромна роля в развитието на кариерата им.

Около 20 процента от хората, които се смятат за по- щастливи, се доверяват на интуицията си за справяне с важни финансови въпроси, и почти същото количество слушат  своята интуиция за кариерата си.

Хората с късмет правят повече усилия за развитието на интуицията си. Те са склонни да се справят с проблемите си чрез медитация, може да се върнат към въпроса по-късно, или да намерят тихо усамотено място, за да мислят за това.

И отново: това не е нещо вродено и не може да се променя. Искате ли да привлечете късмет в живота си? Обръщайте се към интуицията си по-често.

 3. Очаквайте  късмета си

Това е толкова просто – да бъдем оптимисти. Вие ще бъдете по-склонни да опитате нещо ново, да се възползвате от възможностите и да постигнете успех, ако смятате, че всичко това наистина може да се случи.

От книгата “The  Luck Factor”:  Като цяло успешнитe хора почти винаги вярват, че предстоящите празници ще бъдaт незабравими, и че те имат всички шансове да постигнат поне една от целите си в живота.

Късметлиите са  упорити хора. От книгата “The Luck Factor”: Успешните хора се опитват да достигнат до целта, дори ако изглежда, че шансовете за успех са малки. Сражават се упорито и не се страхуват от неуспехи.

Какво трябва да се прави? Бъдете оптимисти. Развивайте у себе си постоянство. Колкото и смешно да звучи, ако  повярвате, че имате късмет –  ще го имате.

 4. Превръщайте провала в успех.

Хората с късмет също не винаги успяват, но те се отнасят към неуспехите си не като останалите. От книгата “The Luck Factor”: галениците  на съдбата намират плюсове в своите неуспехи.

Щастливите хора са убедени, че провалът ще доведе до нещо положително след това. Щастливците не се зациклят на неуспехите, а  предприемат мерки в бъдеще  това да не се случи отново.

Как ще реагирате на разочарование ? Най-лесният начин е да се откажете, да станете мрачни и да спрете да излизате от дома си, но това няма да помогне на света да ви даде още един шанс. Представете си себе си щастлив, когато не всичко е наред.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора,любители на Тайни и Загадки ! 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 619 times, 1 visit(s) today