Да разхвърляш каменни блокове наоколо

[ad_1]

Пустинно плато в Андите, Боливия.

Нищо в Пума Пунку не е в своето първоначално положение …

Почти нищо в Тиуанако не е своето първоначално положение …

Някакво древно събитие – очевидно събитие, свързано с вода – е унищожило тези обекти в древността, разхвърляйки множество масивни каменни блокове наоколо като детски играчки и заравяйки ги под тонове кал и пръст.
Разпръснати навсякъде каменни блокове, които тежат средно между 100 и 150 тона. Дължината на повечето е около 7 – 8 m, широчината 5 – 6 m и са с дебелина около 1 – 2 m.


За какво водно събитие говорим, което може да се случи на надморска височина от около 4 000 метра? Цунами, причинено от изместване на земната ос?
Падане на метеорит?
Изригване на вулкан?
Завършекът на последния ледников максимум?

Нещо, което е успяло да „излее“ водата от огромното езеро Титикака – най-високо разположеното плавателно езеро на Земята … Езерото е било доста по – голямо в древността и може би катастрофично събитие е причинило гигантски разлив.

Историческа снимка направена от Макс Уле през 1893 година

Със сигурност нищо подобно не се е случвало от времето на построяването на древния обект, високо в Андите, според официалните научни датировки на археолозите.

Разбира се, според коренното население и алтернативните изследователи, всичко тук е изградено от преди поне 14 000 години …

@Ентусиастите 2020

[ad_2]

Source link