Астрономите се опитват да обяснят загадъчните огнени топки, които се разбиха и изгориха в Чили

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Миналата седмица на чилийския остров Chiloe в небето се появиха ярки огнени топки, паднаха на Земята и запалиха няколко пожара. И макар през годините да се е случвало едно и също по цялото земно кълбо, това почти винаги е било резултат от падащи метеорити.

Но астрономите казват, че това, което се е случило в Чили, няма нищо общо с метеоритите и не са напълно сигурни как да обяснят какво точно може да стои зад тази последна загадка от небето.

Това видяха жителите на чилийския остров Чилое в небето миналата седмица (чрез YouTube)
Виж, нагоре в небето …

Не след дълго след появата и катастрофата на огнената топка, чилийският астроном Хосе Маза обясни, че видяното е просто метеорит, според LiveScience:

– Хосе Маза каза Чилийска новинарска мрежа TVN че пламтящите тела вероятно са били или метеорити, или космически отломки, които са се отделили от ракети или спътници, според CNET. На 26 септември астрономът Джонатан Макдауъл от Харвард-Смитсонианския център за астрофизика подхвана Twitter, казвайки, че падащите предмети вероятно са метеорити и че няма „очевидни кандидати за космически отпадъци, които [he could] вижте.

„‘Но [it] понякога отнема няколко дни, за да постъпят съответните данни „, добави Макдауъл.“

Пътека остави в небето мистериозния обект при падането му на Земята (чрез YouTube)
Не е метеорит

Със сигурност, когато влязоха „съответните данни“, теорията за метеоритите бързо се разпадна:

„Нито един от седемте сайта не съдържа следи от метеорит. „

И така, ако не става въпрос за метеорит, какво точно е причинило толкова суматоха и спекулации в Чили? Посетители от друга планета или слънчева система ли бяха?

Не е задължително.

Кого наричате „боклуци“?

Най-вероятният заподозрян в този момент е, че огнената топка вероятно е резултат от някакъв космически боклук / боклук, паднал от орбита, според Заместник:

„Много по-вероятно е огнената топка да е причинена от космическия боклук на нашата собствена цивилизация, отколкото който и да било космически космически вид, който го посещава.

„В орбита има милиони малки обекти и хиляди парчета, по-големи от 10 сантиметра. Тези отломки са съставени от малки отчупени части от космически кораби, мъртви спътници, отработени ракетни ускорители и други изкуствени боклуци. Всяка година стотици космически боклуци и хиляди метеорити падат на Земята, макар че те най-вече кацат в океаните и в ненаселените райони на сушата. „

Големи участъци земя бяха изгорени от всичко, което кацна в Chiloe (чрез YouTube)

Към този момент не остава обяснение за случилото се миналата седмица. Взети са проби от почвата и ще бъдат изпратени в лаборатория за анализ. И поглед отблизо на отломките може също да разкрие състава на елементите, намерени в това, което е останало от мистериозния обект. Докато те не станат публично достояние, изглежда ще трябва да чакаме търпеливо нашите посетители от друга галактика да се покажат и да ни уведомят, че наистина са пристигнали.

Ето още за мистериозните обекти над Чили:

https://www.youtube.com/watch?v=dQ1DIN_BxhM

Представено изображение чрез екранна снимка на YouTube[ad_2]

Source link