7 от най-странните човешки енигми

[ad_1]

от Стивън Уогнър

Повечето деца обичат да четат неделните комикси. Един от класическите беше „Ако щете вярвайте!” на Рипли. В него винаги имаше някакви фантастични факти или съвпадения. В него често се разказваше за хора с необикновени способности, характеристики или обстоятелства: човек с белег по рождение във формата на перфектно сърце на гърдите; жена, чиято глава била с формата на ваза от династията Мин; близнаци с шест уши между тях. Такива работи.

Решихме да споделим няколко удивителни истории в същия дух. Ето 7 от най-странните истории за най-мистериозните хора от неизвестен произход, съдба, или изумителни, необясними способности.

Зелените деца

През 1887 г. две дечица били намерени сами в близост до градчето Банхос, Испания. Но това не били обикновени деца, които се били изгубили или са били изоставени от родителите си. Те били открити от полски работници, които били отвлечени от работата си от изплашени викове. Като се поогледали, намерили момченце и момиченце, изплашени и плачещи, скрити до входа на една пещера. Езикът им бил непознат за работниците – със сигурност не бил испански. Още по-мистериозно – те носели дрехи, направени от странен металически плат… а кожата им имала особен зелен оттенък.

Малко след като са откарани до селото, за да се погрижат за тях, момчето умряло, понеже било трудно да накарат някое от тях да яде каквото и да било. Но момичето оцеляло и когато най-накрая можело да комуникира на испански с грижещите се за нея, им казала, че тя и брат ѝ били дошли от едно място, където нямало никакво слънце, а земя на постоянен здрач. Запитана как са се озовали в пещерата, тя казала, че чули силен трясък, били избутани през „нещо” и след това се озовали в пещерата.

Съвременен Йона

Библията разказва за Йона, който бил погълнат от кит или огромна риба, но по-късно бил освободен от звяра. През 1891 г. един британски моряк преживял същата участ. Моряците на борда на китоловния кораб „Звездата на Изтока” се мъчели да убият един кашалот и да го качат на борда. В битката между човек и звяр изчезнали двама моряци. Но когато стомахът и черният дроб на кита били качени на палубата на кораба, било забелязано, че нещо мърда в стомаха. Като отворили стомаха, екипажът намерил Джеймс Бартли, единия от липсващите хора, свит, в безсъзнание, но все още жив.

Изчезването на Бернардо Васкес

Двадесетгодишният Бернардо Васкес бил обсебен от неизвестното и черната магия, както и да стане богат. Хората, които го познавали в Сан Хуан, Пуерто Рико, казват че може би е успял с един странен експеримент, който го направил невидим. След като се консултирал с книгите си върху окултното, той казал на майка си един ден, че е научил как да стане невидим – посредством един странен ритуал, включващ черна котка, дърво от стар ковчег и тенекиено канче. Той вярвал, че като свари котката и като използва нейна кост под езика си, щял да може да става невидим по желание.

Една нощ той се барикадирал в стаята си в задната част на къщата, за да извърши ритуала. Майка му се притеснила, когато той така и не излязъл и повикала властите. Те трябвало да нахлуят в стаята му, където намерили притеснителните остатъци от ритуала му – изгореното дърво и изкормена черна котка. Но Бернардо го нямало никъде. Дали наистина е станал невидим… или се е изпарил в неизвестното?

Възпламенителят

Изумителните и опасни способности на Бенедето Супино грабнали общественото внимание в началото на 80-те години на миналия век, когато той бил само на 10 години. Бенедето от Форния, Италия, можел да подпалва неща просто като се взира в тях. Силата му да подпалва по-скоро била неволна, изригвайки просто в присъствието му. Първият инцидент се случил през 1982 г. в една зъболекарска чакалня. Без причина или предупреждение комиксът, който Бенедето четял, внезапно пламнал.

Една сутрин бил събуден от огън в леглото си – пижамата му била в пламъци и момчето получило тежки изгаряния. В друг случай малък найлонов предмет, който вуйчо му държал в ръце, започнал да гори, докато Бенедето се взирал в него. Почти навсякъде, където минавал – мебели, хартия, книги и други предмети започвали да тлеят или да горят. Някои свидетели дори твърдели, че са виждали ръцете му да светят в тези моменти.

Момичето-вълк от Делфос

Има много истории за диви деца – деца, които явно са били отгледани в дивата природа, понякога от животни, и възприели животинско поведение – но историята на момичето-вълк, забелязано до Делфос, Канзас в началото на 70-те години на миналия век, е една от най-странните. Още по-странното е, че може да има и връзка с НЛО.

Всичко започнало през юли 1974 г., когато започнали да пристигат съобщения, че е забелязано диво изглеждащо момиче на около 10-12 годишна възраст. Свидетелите казвали, че тя имала сплъстена жълта коса и носела дрипави червени дрехи. Когато било виждано, момичето офейквало като животно на четири крака. По време на издирванията на момичето, няколко човека били нападнати и одраскани от момичето.

Вероятната връзка с НЛО всъщност започва две години по-рано през 1971 г., когато 16 годишният Роналд Джонсън твърди, че е видял НЛО с формата на гъба да каца в една залесена местност до Делфос. Освен това той твърдял, че от гледането на НЛО-то се били наранили очите му, но това му било дало и медиумни сили. По същото това време той казал, че е срещнал едно диво, русокосо момиче, което избягало от него на четири крака. Дали е било същото момиче… и имало ли е това връзка с НЛО-то?

Зана – жената-маймуна

Историята на Зана е за друга дива жена, но нейната история е доста по-различна от други. Докато дивите деца по поведение са диви и прилични на животни, Зана всъщност изглеждала малко не като човек. Намерена в средата на 18-ти век в руската провинция Грузия, Зана, както било името ѝ, имала много маймунски черти: дебели ръце, крака и пръсти, и била покрита с козина. Някои предполагат, че тя е била оцелял екземпляр от Неандерталската раса… или може би женска Голяма стъпка… или някакъв човешко-маймунски хибрид.

Противопоставяне на гравитацията и вярванията

Дениъл Дънглас Хоум може и да не е толкова познато име за нас днес, както Хари Худини, а може би трябва. Той или е бил един от най-великите медиуми на 19-ти век, способен да демонстрира забележителни (някои казват паранормални) постижения, или е бил един от най-великите вълшебници. По време на сеанс той можел да накара тежки маси и столове (често с хората върху тях) да левитират. Под близко наблюдение той можел да постави ръцете и лицето си в нагорещени до червено въглени, без да се нарани. Той можел да се направи да расте и да се разтяга до 30 сантиметра по-висок!

В най-известната си демонстрация казал, че ще се понесе от прозореца на четириетажна сграда, а след това ще се появи на съседния прозорец, от който след това влязъл за удивление на публиката. За разлика от много медиуми по негово време, Хоум приемал да бъде наблюдван отблизо от учени и скептици. Никой никога не успява да докаже, че подвизите му са трикове, или да озбясни как ги е постигнал.

 [ad_2]

Source link