Проучване разкрива, че древните хора са мигрирали в Леванта от Европа преди 40 000 години

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Изследване на древни зъби, принадлежащи на съвременните хора и неандерталци от културата на Ауриняци в пещерата Манот в Израел, хвърля нова светлина върху човешката миграция от Европа до Леванта преди около 40 000 години. Левантът включва историческите райони на Ливан, Палестина, Израел и Сирия в непосредствена близост до Египет.

Неандерталците са били на ръба на изчезването преди 40 000 години, когато са влезли в контакт с Homo sapiens, известен още като съвременни хора. Групи неандерталци в Южна Европа оцеляха достатъчно дълго, за да изработят окончателните си огърлични огърлици, едно от които беше открито наскоро от изследователи в Испания в пещерата Форадада, само на две мили навътре от брега на Средиземно море.

На малко повече от 2000 мили друга група изследователи, ръководени от д-р Рейчъл Сариг от Университетското училище по дентална медицина в Тел Авив, анализираха шест зъба, открити в пещерата Манот.

Открита през 2008 г., пещерата Манот е значително праисторическо място, отбелязано с откриването на древен човешки череп от 54 700, който се оказа най-старите човешки останки извън Африка и доказа, че съвременните хора живеят заедно с неандерталците и се кръстосват с тях, което е показано чрез генетични изследвания.

Пещерата Манот в Израел, където са намерени зъбите. Изображение чрез Wikimedia.

https://www.youtube.com/watch?v=IxBhxFiD3Jk

Много от артефактите, открити в пещерата оттогава, принадлежат към културата на Ауриняк, горна палеолитна култура на хората, съществувала в Европа по това време.

Според университета в Тел Авив:

Културата на Ауриняци се появява за първи път в Европа преди около 43 000 години и е известна с това, че е произвеждала костни инструменти, артефакти, бижута, музикални инструменти и пещерни рисунки. В продължение на години изследователите вярваха, че навлизането на съвременния човек в Европа води до бързия упадък на неандерталците, или чрез насилствена конфронтация, или чрез изтръгване на контрол върху източниците на храна. Но последните генетични проучвания показват, че неандерталците не са изчезнали. Вместо това те се асимилираха в съвременните човешки имигрантски популации. Новото проучване добавя допълнителни доказателства в подкрепа на тази теория.

Всъщност най-старият известен музикален инструмент се приписва на културата на Ауриняк под формата на костна флейта на възраст от 35 000 до 40 000 години, открита в Германия през 2008 г., същата година, когато строителен екип случайно открива пещерата Манот.

Костната флейта, направена от ауринякската култура, се счита за най-старият музикален инструмент, откриван някога. Изображение чрез Wikimedia.

Някъде по време на този период преди 40 000 години обаче миграция, състояща се от тези хора от Ауригнаци заедно с неандерталците, мигрира в Леванта, като по този начин представя културата на хората и неандерталците там, ето как доказателствата за културата вероятно са се озовали в пещерата.

Левантът чрез Wikimedia Commons

Но не само артефакти, но също така и останки като зъби са доказателства за тази миграция.

Миналия месец д-р Сариг и нейният екип са автор на проучване, публикувано от Journal of Human Evolution обяснявайки своите констатации.

Това проучване представя зъбните останки, открити в пещерата Манот (MC), Западна Галилея, Израел. Пещерата съдържа доказателства за човешка окупация през периода на ранния горен палеолит (46–33 ka), главно на културните нива на ранния ахмарян (∼46–42 ka) и левантинския ауриняк (∼38–34 ka). На мястото са намерени шест зъба (три млечни и три постоянни), от които четири могат да бъдат подробно анализирани. Морфологията на зъбите е качествено описана и анализирана с помощта на традиционни и геометрични морфометрични методи. Използвана е голяма сравнителна проба, за да се оцени морфологичната принадлежност на образците на Manot с други хомо групи. Резултатите осигуриха двусмислени сигнали: горният първи премолар вероятно е съвременен човек; горният широколистен втори молар и горният втори постоянен молар може да са съвременни хора; долният втори широколистен молар може да е неандерталец.

Древни зъби, открити в пещерата Манот, изследвани от екипа. Изображение чрез университета в Тел Авив.

Въпреки че резултатите не са категорични, те предполагат, че хората са мигрирали от Европа в Леванта преди 40 000 години, което е довело до нова култура, която е съществувала няколко хиляди години, преди мистериозно да изчезне.

„За разлика от костите, зъбите се запазват добре, защото са направени от емайл, веществото в човешкото тяло, най-устойчиво на въздействието на времето“, каза д-р Сариг в съобщение за пресата. „Структурата, формата и топографията или повърхностните подутини на зъбите предоставят важна генетична информация. Успяхме да използваме външната и вътрешната форма на зъбите, намерени в пещерата, за да ги свържем с типични групи хоминини: неандерталец и хомо сапиенс. След миграцията на европейското население в този регион, в Леванта съществува нова култура за кратко време, приблизително 2000-3000 години. След това изчезна без видима причина. Сега знаем нещо за грима им. „

Всъщност популацията, която мигрира в Леванта от Европа, включва не само хора, но и неандерталци, заедно с хибридни индивиди, получени в резултат на кръстосване между двата вида.

ДНК на неандерталците продължава да оцелява в рамките на нашия вид днес, ясно доказателство, че хората и неандерталците са се кръстосвали успешно, което може да е допринесло за смъртта на неандерталците като цяло. Може би не са били унищожени от насилие или болести, а по-скоро от генетична асимилация или комбинация от трите.

Свързани: Изследователите казват, че ултравиолетовото лъчение, причинено от полярно изместване, може да е премахнало неандерталците

Същото може да е било вярно за денисовците, които са се кръстосвали с неандерталци. Само потомството, получено чрез такова кръстосване между тези два човешки вида, вероятно е стерилно, следователно неспособно за по-нататъшно размножаване, за да премине генетичния код. Денисованите обаче очевидно са имали повече успех в кръстосването с хората, тъй като тяхната ДНК оцелява при някои хора днес, като австралийски аборигени и други.

Това проучване е важно също така, защото за първи път учените откриват човешки останки, датиращи от този конкретен период, добавяйки към нашите оскъдни знания за този период от време.

Свързани: Археолозите откриват 115 000-годишни костни гравюри, вероятно създадени от Денисовани

„Досега не бяхме открили човешки останки с валидни дати от този период в Израел“, каза професор Израел Хершковиц, ръководител на центъра „Дан Дейвид“. „Така че групата остава загадка. Това новаторско проучване допринася за историята на населението, отговорно за някои от най-важните културни приноси в света. „

В допълнение към флейтата, направена от кост на крилото на лешояда, културата на Ауриняк произвежда каменни инструменти, характеризиращи се с остриета вместо люспи, заедно с инструменти от кости и рога. Културата също произвежда пещерно изкуство и фигурки, които допълнително го определят.

Преди това генетичните изследвания се оказаха полезни при откриването на поредната миграция от Европа към Леванта около 35 000 години по-късно през 12 век пр. Н. Е., Която би оказала голямо влияние върху библейската история. След като тестовете остават открити в древния град Ашкелон, изследователите установяват, че филистимците, изобразени като злодеи в Библията, са дошли от Европа, за да се заселят в Израел, където са имали сблъсъци с израилтяните. Европейските гени в крайна сметка изчезват през вековете, тъй като филистимците разширяват своя генофонд в региона.

Тези две открития са не само исторически, но са и примери за научен напредък, който е увеличил познанията ни за хората и периодите от време през вековете. Тези знания могат да ни помогнат да разберем себе си по-добре днес. С подобряването на технологиите е въпрос на време.

Свързани: Най-старите човешки останки извън Африка могат да отблъснат историята на човешката еволюция 100 000 години

Още от лабораторията Cold Spring Harbor:


Представено изображение: Екранна снимка на YouTube

[ad_2]

Source link