Светещата зелена река (ВИДЕО)

Необичайната река се намира в парка Голдстрийм в Канада и на 29 декември 2010 г., тя изведнъж станала неоново зелена. Всички присъствали на събитието невярващо потъркали очи, за да се убедят, че това не е само една илюзия. През нощта водите й осветявали мрака, придавайки и извънземен вид. 
Публикувано изображение
След анализ на неоновата вода, местното Министерство на околната среда успокоило жители, че е разкрита причината и този феномен е вследствие на химична реакция на веществото флуоресцеин. Именно то е довело до обагрянето на реката в зелено. Според експертите, химикала и неговите продукти на разграждане не са токсични и опасност за рибата и разстенията няма.
Публикувано изображение
Това не е първия път, когато флуоресцеин е изхвърлян в речна система. През 1962 г., химикала е бил използван за боядисването в зелено на река Чикаго за Деня на Св. Патрик. Властите все още не са идентифицирани виновните, но вярват, че изхвърлянето на веществото в една от най-големите реки, течащи през южната част на острова е било просто шега. След известно време зления неон е бил филтриран и реката възвръща естествения си цвят.
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Видео по темата:
 

Visited 369 times, 1 visit(s) today