Любопитни факти които си заслужава да видите

Най-дълго просъществувалия сериал в света, записан в Книгата за рекордите на Гинес, е „Пътеводна светлина“. Той започва като радиопоредица в радио NBC през 1937 г. През 1947 се премества в радио CBS и преминава в телевизионен вариант през 1952 г. Сериалът достига върха на своята популярност през 70-те години. Спрян е през 2009 г поради нисък рейтинг. За 72 години „Пътеводна светлина“ има 15762 епизода в CBS и още 2500 излъчвания в NBS.
Публикувано изображение
Първият милиардер в света е петролният магнат Джон Д. Рокфелер.
Публикувано изображение
Първият български самолетоносач превозва бившият правителствен самолет на Тато за да бъде потопен край Варна
Публикувано изображение
Второто най-сигурно средство за пътуване след самолета е ски-лифтът (на база брой смъртни случаи към изминати километри).
Новородените германчета плачат на немски, а френските бебета – на френски. Според изследователи, плачът на новородените френски деца имал покачваща се интонация, а този на германските бебета бил със снижаваща се интонация. Това напълно съответства на интонацията при говоренето на двата езика.
Коя е столицата на Тайланд? -Банкок. Да, но официалното название на града е Крун Теп Маханакон Амон Ратанакосин Махинтара Ютая Махадилок Поп Ноппарат Ратчатани Буриром Удомратчанивет Махасатан Амон Пиман Аватан Сатит Сакататия Витсанукам Прасит. В превод означава „Градът на ангелите, великият град, вечният град-скъпоценен камък, непревземаемият град на Бог Индра, великата столица на света, надарена с девет скъпоценни камъка, щастливият град, богат с огромен царски дворец, който напомня небесното жилище, където царува превъплътеният бог, град, даден от Индра и построен от Вишнукарма“.
Публикувано изображение
Пълното име на Лос Анджелис е „El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula“
Канада е индианска дума, означаваща „голямо село“
Най-голямото кюлче злато, с тегло 220 кг (на стойност повече от 8 милиона долара), се намира в музея в Dzhinguashi Ruifange, Тайпе
Публикувано изображение
Hugo Boss шиел униформите на вермахта
Публикувано изображение
Надписът в Холивуд е създаден през 1923 г., но не като символ на фабриката за мечти. Това било просто една реклама на нови жилищни квартали на Лос Анджелис, а и надписът бил по-дълъг- HOLLYWOODLAND. Предвидено било, този надпис да остане около половин година, но поради бързото развитие на филмовата индустрия в Холивуд, решили да го оставят.
Публикувано изображение
Нито един от членовете „Бийтълс“, призната за една от най-влиятелните групи в историята на поп музиката, в началото на кариерата им не е знаел да чете ноти. Пол Маккартни първи се научава.
Публикувано изображение
Супербогатия петролен шейх Хамад бин Хамдан Ал Нахайян си поръча да изпишат името му „HAMAD“ в пясъчните дюни. Надписът е толкова голям, че може да се види и от космоса. А именно, около 4 километра дължина и над 1 километър ширина. Първата буква достига протока, който води до Арабския залив. Това позволява надписа да се запълни с вода.
Хамад е известен и с това, че притежава над 200 автомобила, 7 от тях са Mercedes 500 SEL с цветовете от дъгата.
Публикувано изображение
Публикувано изображение
През 2002 г. в Китай не е имало милиардери. През 2007 г. вече имало 106 милиардери.
Кока-кола се продава в 206 държави. За сравнение, държавите-членки на ООН са 193.
В Индонезия мастурбирането се наказва с обезглавяване.
Zenith- първото дистанционно за телевизор, 1956 г.
 

Visited 615 times, 1 visit(s) today