Заснеха пирамида на комета и петроглифи на Марс

пирамида на марс

Изглежда, че в миналото  Земята, Марс и кометата 67P са посещавани от извънземни, които са построили великите пирамиди на Земята и са оставили мистериозни петроглифи.

По време на изследването на снимки, направени от космическата сонда Rosetta , която е в орбита около кометата 67P, и от марсохода Curiosity на повърхността на Червената планета, учените са открили обекти, поразително подобни на земните. По-специално,  Rosetta е открила  пирамидална скала, а ровърът – петроглифи, като тези, които могат да се видят и днес на  египетските пирамиди.

Нека започнем с пирамидата. Откритата на кометата скала е с пирамидална форма и  с височина  82 метра. Учени от Европейската космическа агенция я наричат ??“Скалата на  Хеопс“, в чест на Великата пирамида в Гиза, най-голямата пирамида в Египет и едно от седемте чудеса на древния свят. Това е втората пирамида на кометата,  открита тази година, и главният изследовател на проекта OSIRIS Holger Sierks, от Института Макс Планк за Слънчевата система(MPS), е очарован от нея.

„Повърхността на скалата на Хеопс изглежда много скалиста и необичайна. Особено интригуващи са малките петна по повърхността на пирамидалната скала, имащи същата яркост и текстура като на грунта, „- казва Sierks.

Сега учените чакат снимки от спускаемия апарат Philae, за да  разгледат в детайли „Скалата на Хеопс.“

Марс продължава да интригува с обекти, които имат поразително сходство със земните. Curiosity наскоро снима обект, който както изглежда, в далечното минало е бил част от колона с рисунки, като тези, които могат да се видят и днес по древните пирамиди.

При увеличаване на мащаба, учените забелязали на обекта от Марс странни фигури, които изглеждат точно като хора  и йероглифи. Издълбаните на камъка линии  стилистично приличат на тези, които са на египетските пирамиди.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 670 times, 1 visit(s) today