Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО

[ad_1]

Уфолозите се радват на падането на завесата, но наблюдатели виждат в добрата новина пъклен план

Нов доклад за неидентифицирани летящи обекти, който трябва да бъде публикуван следващия месец, показва, че правителството на САЩ приема все по-сериозно извънземните. Но защо така убедено ни се втълпява, че те са заплаха за сигурността? Някои наблюдатели смятат, че тази кампания е целенасочена, за да се оправдае в последствие поредната военна офанзива за изнасяне на оръжейна сила в космическото пространство – уж за защита от потенциалния извънземен враг, пише spisanie8.bg

След като десетилетия правеше всичко възможно, за да запази информацията за наблюдения на НЛО в тайна, Пентагонът рязко промени действията си към пълна откритост по въпроса. Изведнъж, в продължение на няколко месеца бяха разсекретени данни за множество случаи на срещи на военни с НЛО през годините. Но възниква един странен въпрос. Да, казват военните – наистина може да има нещо „там“. Но откъде идва увереността им, че НЛО във всички случаи може да представлява истинска глобална заплаха за сигурността?

Пентагонът вече не се отнася към обектите в небето като към НЛО – с техните конотации на малки зелени човечета. Вече се говори за UAP или Неидентифицирани въздушни феномени. Следващия месец на Конгреса трябва да бъде даден некласифициран доклад за доказателства, събрани от оперативната група на Пентагона по UAP, Службата за военноморски разузнавания и ФБР.

Уфолозите – хора, които разследват НЛО – по цялото земно кълбо приветстват този факт като безпрецедентен преломен момент в дългогодишния им стремеж да разкрият онова, което американското правителство наистина знае. Те са благодарни на бившия президент Доналд Тръмп за тази важна стъпка в историята на човечеството. През декември 2020, той даде 180 дни да се изготви пълен доклад за НЛО. Срокът изтича на 25 юни.

„Тук сме абсолютно на нова територия“, казва Ник Поуп, който разследва сигнали за НЛО, докато е бил  британски държавен служител в Министерството на отбраната през 90-те години. „Това, което наистина е прогрес, е огромният брой на хората, които сега говорят открито, че имаме работа с нещо, към което трябва да се отнесем сериозно“, добави той.

Джон Ратклиф, директор на Националното разузнаване при президента Тръмп, неотдавна намекна, че има „много“ повече информация, отколкото обществото знае в момента. Той каза, че е виждал сателитни изображения на обекти, „откровено участващи в действия, които са трудни за обяснение“, и инциденти с тях, които пробиват звуковата бариера без грохот.

Бившият президент Барак Обама – който отдавна се шегува в интервюта, че знае много неща за „извънземните“, за които не може да говори – тази седмица повтори това си настроение в интервю с Джеймс Кордън.

„Вярно е (и тук съм сериозен), че има кадри и записи на обекти в небето, за които не знаем точно какви са“, каза той. „Не можем да обясним как са се придвижвали.”

Дългата история на наблюденията на НЛО в САЩ започва сериозно на 24 юни 1947 г., когато Кенет Арнолд, пилот-аматьор, съобщава, че е видял девет обекта, летящи близо до планината Рейнир, щата Вашингтон. По това време вестниците въвеждат термина „летящи чинии“. На следващия месец фермер намира останки в ранчо близо до Розуел, Ню Мексико. В прессъобщение американската армия нарича обекта, от който са останките – „летящ диск“, но по-късно официалните власти твърдят, че това са парчета от метеорологичен балон.

Независимо от това, се ражда устойчива конспиративна теория, която се точи десетилетия.

Към 50-те години на миналия век американските военно-въздушни сили са затрупани с доклади за НЛО от обществеността. Едно от най-нашумелите е така нареченото „Нахлуване във Вашингтон“ през 1952 г., когато за две седмици над столицата са извършени множество наблюдения. Това са горещите години на Студената война и ЦРУ се страхува, че масовата истерия може да стане силна карта в ръцете на Съветския съюз. Хвърля се огромен ресурс за разкриване на наблюдения и проникване в групи за лов на НЛО.

Създадено е Project Blue Book, подразделение на ВВС на САЩ. Целта му е да анализира хилядите сигнали – но през 1968 г. правителствен доклад от 1485 страници, написан от физика Едуард Кондън, стига до заключението, че няма нищо интересно в тези факти. „По-нататъшното задълбочено проучване на НЛО вероятно не може да бъде оправдано“, се казва в него.

В продължение на десетилетия след това всеки, който съобщи, че е видял нещо странно в небето, се смята за измамник, шарлатанин или психически неуравновесен. Дори когато наблюдателите са редови военни или офицери от американската армия. Въпреки това остават няколко силно влиятелни фигури, които вярват, че тази мистерия трябва да бъде разгадана. Една от могъщите фигури сред тях е сенаторът Хари Рийд, лидер на демократите в Сената на САЩ от 2005 до 2017 г. През 2007 г. г-н Рийд успя да прокара тайно от Конгреса 22 милиона щатски долара в „черни операции“ за нов отдел, наречен безобидно Advanced Program Aerospace Threat Identification Program (AATIP). Екипът проучва стотици съобщения за наблюдения на НЛО – включително инцидента USS Nimitz „Тик Так“ от 2004 г.

Отделът е ръководен от Луис Елизондо, служител от кариерното разузнаване, който по-късно подава  оставка, защото смята, че констатациите му не се приемат достатъчно сериозно. Малко след заминаването си в края на 2017 г., г-н Елизондо разказва пред Telegraph как екипът му е установил географски „горещи точки“ за наблюдения, понякога в близост до ядрени съоръжения и схемите, по които НЛО се движат.

„Започнахме да виждаме тенденции и прилики в инцидентите – много отчетливи наблюдения. Изключителна маневреност, хиперзвукова скорост без звуков бум, скорост от 8000 мили в час. Голяма част от това беше подкрепено от данни от радарни сигнали, кадри от оръжейни камери от самолети, множество свидетели. “

Той каза, че е стигнал до „осъзнаването, че това вероятно не е никой от познатите типове самолети от нито един национален инвентар. Мисля, че е доста ясно, че не сме ние. Така че човек трябва да си зададе въпроса откъде идва това.“ Той също така добави: „Никога не е имало проява на враждебност.“

Ключов момент в дебата за НЛО – и дали трябва да се приема всичко това сериозно – настъпва през 2017 г., когато „Ню Йорк Таймс“ публикува инфрачервеното видео на наблюдението на „Тик Так“.

Днес, благодарение на локдауна, който осигури драстично намаляване на светлинното замърсяване, съчетано с армия от хора с безчет скучни вечери в домовете си – предполагаемите наблюдения на НЛО се разпространиха със страшна сила по целия свят. Само в Обединеното кралство сигналите за видяни извънземни космически кораби се удвоиха миналата година.

Миналия месец пък кадри с причудливи изображения на мигащи НЛО с форма на пирамида бяха публикувани онлайн. Пентагонът потвърди, че кадрите са направени през 2019 г. от кораб на американския флот край Калифорния.

Умните глави не се радват много…

„Защо американската военна машина внезапно реши, че обществеността има право да знае за потенциално опасна заплаха за сигурността. Пентагонът не е развил спонтанно интерес към радикална прозрачност и неслучайно това се случва, когато се хвърляме в нова многофронтова студена война и съпътстваща  надпревара за изнасяне на оръжие в космоса.

Най-простото и най-вероятно обяснение за цялата офанзива около НЛО е, че американската армия отново ни манипулира, за да се придвижи рязко напред още една стратегическа програма. Не казвам, че това е непременно цялата история, но определено се случва.

Сега виждаме, че специалистите по MSNBC открито размишляват, че „НЛО са очевидно реални и заплашително се мотаят из въздушното ни пространство от известно време…“, а влиятелни уфолози като Стивън Гриър предупреждават, че това е измама от американските военни, за да извадят куп опасни оръжия в космоса.“

Цитатът е от статия на анализатора Кейтлин Джонстоун, публикувана на нейния  сайт.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Пентагонът потвърди за прихванатите триъгълни НЛО

НАСА: SpaceX се е разминал на косъм с НЛО

ЦРУ разсекрети цялата колекция от документи, свързани с НЛО

Очаква ли ни шокиращ доклад за НЛО от САЩ?

Mожете да ни подкрепите като купите продукт от нашия магазин ТУК.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link

Visited 10 times, 1 visit(s) today