Защо хората трудно виждат рептилите? ⋆ Hidden Truth

[ad_1]

Както всички знаят от училище и часовете по биология, натуралният цвят на косата зависи от меланина (пигмент), съдържащ се в косъма. Той бива от два типа – еумеланин и феомеланин. Доминиращ е еумеланинът. Благодарение на него хората имат от кестенява до черна коса. Ако има съвсем малко еумеланин, косата е светла и човекът е рус или светлокестеняв. Феомеланинът доминира в червена коса и се среща рядко.

За тигрите обаче оранжевият цвят на козината е нормален, а феомеланинът е най-разпространен в козината им. Оттук възниква въпросът: защо тигърът, живеещ в зелената джунгла, е оранжев?

Д-р Джон Фенъл , който публикува изследването в научното списание на Кралското общество, също зададе този въпрос. В резултат на своите изследвания той открива, че елените, които са основната плячка на тигрите, могат да виждат само синя и зелена светлина, което ги прави далтонизирани спрямо червените видове цветове.

Какво вижда елените / това, което виждаме ние

Защо тигърът е оранжев? Според д-р Фенъл той е оранжев, тъй като еволюционното производство на зелен пигмент би довело до огромни промени в биохимията на бозайниците, затова природата опростява задачата си: с правилния оранжев нюанс тигърът не се вижда в джунглата от своята плячка.

Хората, или с други думи Хомо сапиенс, гордо се наричаме царете на природата и сме уверени, че ние сме на върха на хранителната верига. Ако някои влечуги като крокодили понякога изядат човек, това се е случило напълно случайно.

Да предположим обаче, че има друг хищник (рептилите) ,който е на върха на хранителната верига и яде хора. Ще го видят ли хората? Вероятно не , защото елените също не виждат тигри – това е обичайно в „еволюцията“. Но как тогава хищникът човекоядец ще се маскира ?

Най-добрият вариант за рептилите би бил да се маскира като самите хора, чиято тълпа ще използва като джунгла. А в природата има много примери за такава мимикрия.

Такъв пример са богомолките орхидеи ,които много приличат на цветята орхидеите. Другите насекоми кацат на такава „орхидея“ – и вече са в лапите на този хитър хищник.

Друга конспиративна теория


В различни конспирационни теории червенокосите хора се споменават хибрид с хуманоиди, дошли на планетата ни от Космоса, за да управляват човечеството. Авторите на подобни статии се позовават на това, че при малкия процент червенокоси хора (около 3 %) много такива заемат ключови позиции в политиката и икономиката. Светла коса най-често се среща при англичаните, немците, поляците, руснаците и шведите, тоест у представители на европеоидната раса.


[ad_2]

Source link

Visited 11 times, 1 visit(s) today