Японското правителство разреши създаването на хибриди от животни и хора

[ad_1]

Японското правителство разреши създаването на хибриди от животни и хора


Японски учени са получили разрешение от правителството за отглеждане на човешки органи в животински тела, което всъщност е разрешение за създаване на хибриди от животни и хора.

Първоначално експериментът ще бъде проведен върху гризачи, в тялото на които ще бъдат добавени човешки стволови клетки. Ако експериментът е успешен, той включва много по-големи бозайници, главно прасета.

Експертите по научна етика са развълнувани от тази новина и казват, че може да има проблеми с контрола на подобни дейности и че поради въвеждането на човешки клетки в телата на животните може да настъпи хуманизация на животното до степен, че мозъкът ще бъде по-развит и ще възникне съзнание, подобно на човек.

Противоречивият проект е създаден за хора, стоящи на опашка за трансплантация на бъбреци, черен дроб, бели дробове и други важни органи.

Професор Хиромицу Накаучи, ръководител на научните изследвания в Токийския университет, чака разрешение за тези експерименти в продължение на много години. По негово мнение техните постижения наистина ви позволяват да отглеждате например панкреаса на човек в тялото на животно а след това да се трансплантира на пациента.

По отношение на страховете, че животните могат да се хуманизират, Накаучи каза, че всичко ще бъде проследено и че хибридът ще бъде унищожен, ако мозъкът му се развие над 30% по човешки начин.

[ad_2]

Source link

Visited 5 times, 1 visit(s) today