Все повече странни събития се случват в Слънчевата система

345c135b32urn-jpg-760-570-cc-dri-fy6dyaexpw

Странни и необясними процеси се случват в Слънчевата система и на самата Земя. Във връзка с неотдавнашната силна магнитно буря, и причинените от нея червен северни сияния на места далеч отвъд полярните ширини, отново привлече вниманието темата за тоталните промени, които протичат в нашата Слънчева система.

Ето някои факти, които публикуват различни издания в интернет.

Слънце . От 1901 г. като цяло магнитното поле на Слънцето е станало 230% по-силно, отколкото е било преди.

Луната. Луната създава атмосфера. Около Луната на височина от 6000 km е възникнал дълбок слой от натрий, което не е бил там преди.

Mеркурий. Неочаквано са открити полярните шапки, заедно с изненадващо силно вътрешна магнитно поле.

Венера. 2500% увеличение на яркостта на полярните сияние и глобални атмосферни промени за по-малко от 40 години.

Марс. „Глобално затопляне“, мащабни бури, изчезване на полярните ледове.

Юпитер. Повече от 200% увеличение на яркостта на заобикалящите планетата плазмени облаци (огромните пояси в атмосферата на гигантската планета промениха цвета си, излъчванията на горещите точки изчезнаха и отново се разгоряха, облачността ту се сгъстява, ту се разрежда.

Сатурн. Значително намаляване на скоростта в екваториалните потоци през последните около 30 години. Тази промяна е придружена от забележителна вълна от рентгенови лъчи, идващи от екватора.

Уран. Големи промени в яркостта, засилване на глобалната облачна дейност. (Тази планета обикновено има много спокойна атмосфера.)

Нептун. 40% увеличение на атмосферното яркост.

Плутон. 300% увеличение на атмосферното налягане, а Плутон дори се е отделечил от Слънцето

Земята. Съществената и очевидна промяна на времето в целия свят, както и геофизични промени (по-специално, магнитната обвивка на Земята непрекъснато отслабва). Учените обявиха началото на шестото масово измиране на видовете. Сред първите жертви ще бъде човешката популация.

Обемът на светеща във фронталната част на нашата Слънчева система напоследък се е увеличил с 1000%.

Това са само част от глобалните промени, които протичат в нашата Слънчева система. Основният въпрос е какво ги причинява. Това е естествен процес, или нещо, свързано с дейността на Слънцето? Или това е породено о т въздействието на неизвестни форми на енергия? Или може би върху Слънчевата система въздейства някакво приближаващо се космическо тяло – скитаща планета или звезда?

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

От otvad.com Ви благодарим!