Вилкабамба: „Изгубеният” мегалитен град на инките

[ad_1]

Вилкабамба е древен град на инките и последно убежище на величествената империя на инките до падането им при испанското завоевание през 1572 г. Това е един от многото градове на инките, за които вероятно си нямате и идея. Градът бил „разрушен и изгубен” и бил наречен Изгубеният град на инките. Там намираме масивни каменни структури, които противоречат на логиката и любопитни „буци”, намиращи се върху мегалитните камъни, които напомнят на тези в Олантайтамбо, Пума Пунку, Саксайхуаман, Кориканча, Абидос и др.

Интересно, Манко Инка – основателят на града – отстъпил от Олантайтамбо към Виткос, а накрая към Вилкабамба.

Градът бил изгубен. Около 1892 г. градът бил преоткрит и идентифициран като Вилкабамба ла Виеха или „Старата Вилкабамба” от трима „кускеньос” – Мануел Угарте, Мануел Лопес Торес и Хуан Кансио Сааверда.

Мястото било доведено до общественото внимание, когато Хирам Бингам през 1911 г. публикува книга, наречена „Изгубеният град на инките”, описваща мястото, намиращо се на около 130 километра западно от Куско. Само че, както се посочва от различни автори, Бингам си е нямал и идея за неговата значимост и твърдо вярвал, че Мачу Пикчу бил приказната Вилкабамба – изгубеното и последно убежище на древните инки.

Този древен град на инките обаче не е важен само заради историята си. Мегалитните структури, намиращи се там, издигат значимостта на мястото невероятно.

Сечената повърхност на много от структурите във Вилкабамба не показват никакви белези от сечива и никакви следи от бронзови длета, вероятно използвани при строежа.

Това ни кара да зададем най-важния и труден въпрос: Как са били направени тези масивни каменни блокове?

Освен това, при енигматично оформените камъни на Вилкабамба виждаме мистериозни „буци”, които се намират на безброй други древни места по земното кълбо.

Тези „буци” си остават дълбока мистерия за изследователите, които все още не могат да обяснят какво представляват.

Възможно ли е тези любопитни „буци” да са доказателство за технология, която предхожда инките?

Да, би могло, но за стигнем до това заключение, е нужно да задълбаем по-дълбоко и да проучим повече.

Не може да е съвпадение, че подобни структури с тези „буци” се намират на места, като Пума Пунку и Олантайтамбо в Америките.

Намират се също и в Турция и Египет.

Това означава, че каквито и да са тези буци, древните култури по земното кълбо са знаели как да ги създават. А точната им цел? Не знаем. Но със сигурност са били важни, понеже се намират на някои от най-важните и енигматични места на повърхността на планетата. Олантайтамбо, Пума Пунку, Саксайхуаман, Кориканча, Абидос, Храмовият хълм в Йерусалим и дори Пирамидата на Микерин. Какво е общото между всички тези места? Те са МЕГАЛИТНИ обекти, където се намират някои от най-големите и съвършено пасващи си камъни. Случайност?

 [ad_2]

Source link

Visited 15 times, 1 visit(s) today