Възходът на Аполион 2012: Но на кого е това Всевиждащо око, все пак?

[ad_1]

Въпреки че различни версии на окото на провидението или всевиждащото око се появяват през цялото време в различни култури, произходът на всяка може обикновено да се разбере в контекста на придружаващата я символика. В случая с всевиждащото око върху Държавния печат на Съединените щати връзката с недовършената египетска пирамида и свързаните с Озирис-Аполон девизи положително определя културата, към която това специфично „око” се отнася, и слънчевото божество, представлявано от него – Озирис/Аполон/Нимрод.

Това допълнително е илюстрирано от „нумерологичните стойности” на тайнствените девизи, които са внимателно избрани за Държавния печат поради връзката им с езичническото божество. Толкова важно било масонските числа три (3) и тринадесет (13) да бъдат подкрепени с многоименния „бог” (числата три и тринадесет са исторически свързани с божествата Аполон, Озирис и Нимрод и ето затова, например, американската космическа мисия Аполо 13 била наречена на божеството и имала неговото число), че не само първоначалният брой на американските щати бил умишлено тринадесет, а и фримасонът Дейвид Овасон, когото Робърт Йеронимъс (смятан за един от най-челните авторитети върху Държавния печат) нарича „изключително добре съотнесено”, потвърждава, че една буква е била „отрязана” от латинската дума saeclorum (обичайното изписване), за да се създаде думата seclorum, за да допринесе за трите комплекта тринайски върху задната част на Държавния печат.

След като признава, че върховният девиз, annuity coeptis, има задължителните тринадесет букви, Овасон посочва, че от saeclorum била изрязана една буква, за да се добави към девиза в дъното, novus ordo seclorum, така че фразата да излезе със седемнадесет букви, които като се добавят деветте числа в римската дата, да се равняват на сумата двадесет и шест, или два комплекта на числото тринадесет. Съчетани с мотото на върха, било много важно да се установят тези три групи от тринадесет, казва Овасон, за да отразяват троичността, представена в „Окото на Провидението в Държавния печат и номиналния триъгълник, от който е конструирана пирамидата”.

Чисто въз основа на символиката на Държавния печат, троичността на тези три групи на числото тринадесет авторитетно се идентифицира като Озирис, Хор и Изида – езичническите версии на Отца, Сина и Светия дух, съответно. Употребата на числото тринадесет по този начин също така свързва Държавния печат с митологическата и астрологическата значимост на легендата за Озирис като умиращ и възкръсващ бог. Явно е било толкова важно да се поддържа тази талисманска величина – тринадесет – че другите фази на дизайна и оформлението на столицата Вашингтон са били координирани съответно, казва Овасон. Това включва полагането на крайъгълния камък на Белия дом на 13 октомври 1792 г., от Масони, и подписването на Декларацията на независимостта на четвърти юли, тринадесет дни след лятното равноденствие, така че слънцето да е в Сириус. В египетската митология слънцето представлявало Озирис, докато бялата звезда Сириус символизирала Изида, а тринадесет бил броят на частите на Озирис, които Изида успяла да намери, след като Сет – неговият зъл брат – го убил и хвърлил четиринадесет парчета от него в Нил. Изида претърсвала брега на реката, докато не събрала всяко парче с изключение на гениталиите му, които били погълнати от риба. Изида заменила липсващия орган с обелиск и магически се заплодила с Хор. Следователно, както в масонската, така и в египетската митология, числото тринадесет – използвано като тотал от тринадесет пъти върху Държавния печат, като броим лицето и гърба, е числото, което представлява завръщането или възкресението на Озирис.

Тази митология била толкова значима за основаването на Съединените щати и конструкцията на столицата – включително присъствието на липсващите гениталии на Озирис, представлявани от 6 666 инчовия египетски обелиск, известен като Вашингтонския монумент, че почти цялата над петстотин страници „Тайната архитектура на столицата на нашата нация” на Дейвид Овасон е посветена на установяването на особена корелация между столицата Вашингтон и Дева – съзвездието на Изида, или това, което Овасон нарича „Изида, която била главата на женските божества на мистериите и прототипът на съзвездието Дева”.

Това съединяване съществувало от самия ден, когато фримасоните се събрали на 15 април 1791 г., започвайки приблизително в 3:30 часа следобед, (отразявайки мистичната стойност тридесет и три) поради астрологичното положение на Юпитер и Дева и каквото това щяло да означава за тайната съдба на Америка: Точно в 3:30 следобед Юпитер… започнал да се издига над хоризонта. Бил в 23 градуса на Дева… Чрез това зодиакалната сила на Дева, която била наричана в по-късни масонски кръгове „Красивата девица”, могла да запечата благосклонното си влияние върху построяването на федералния град… Малцина от многото фримасони, присъствали на тази церемония, ще да са съзнавали дълбоките последствия на това, което правели… Съвсем ясно е, че церемониалното поставяне на камъка се свързвало с нещо повече от обикновеното основаване на федерална област: това по някакъв начин било свързано с бъдещата съдба на самата Америка.

Чрез посвещаването на Съединените щати посредством астрологическата им подредба към съзвездието Изида, основателите били посветили „съдбата” на Америка в изпълнението на тайната доктрина на фримасонството, както е отразено и в символиката на Озирис/Аполон върху Държавния печат, засягащо робуване – сега и при завръщането му като Антихрист – на Озирис/Аполон/Нимрод. Интересно, същото посвещение на Озирис/Изида/Аполон съществува в Ню Йорк, където събитията от 11 септември 2001 г. дадоха началния тласък към novus ordo seclorum.

Статуята на свободата в залива на Ню Йорк, която държи масонския „Факел на просвещението”, била представена през 1884 г. като подарък на американските масони от френските масони на Великия ориенталски храм. Проектирана от френския фримасон и скулптор Фредерик Огуст Бартолди и построена от друг френски фримасон – Густав Айфел – статуята първоначално била идентифицирана като „богинята Изида” с главата на статуята оформена така, че да представлява „гръцкия бог-слънце Аполон”… както е запазена върху древна мраморна плоча (днес в Коринтския археологически музей в Коринт, Гърция) – Аполон бил представен като слънчево божество, облечен в подобна роба и имащ на главата си „сияйна корона” със седемте шипести лъча на слънчевите лъчи на Хелиос-Аполон”.

Легендата за Озирис и Изида, връзката с Аполон, магическото число тринадесет и историята, обграждаща митовете им често открито се дискутира в масонската и угодната за братството литература. Например в „Морал и Догма” Албърт Пайк изброява нашироко езотеричната значимост на епоса за Озирис, допълвайки че масоните от нисшите нива (синьото масонство) са невежи по отношение на значението му, което е известно само на тези, които са „посветени в Мистериите”. Пайк говори и за звездата Сириус – свързвана с Изида и в крайна сметка с Луцифер/Сатана – като „продължаваща да блещука” в масонските ложи като „Бляскавата звезда”. На друго място в „Морал и Догма” Пайк повтаря, че „Всевиждащото око… било емблемата на Озирис” и че „Слънцето било наричано от гърците Окото на Юпитер и Окото на Света; и това е Всевиждащото око нашите Ложи”.

След като хората разберат тази връзка на просветените масони с „троицата” върху Държавния печат на Америка и какво намекват пророческата символика, девизите и нумерологията, става очевидно защо е хвърлено толкова старание от тези, които са чувствали за необходимо да скрият тази необикновена съдба. Овасон също признава тази конспирация на мълчанието: Мотото на върха на печата, Annuit Coeptis, е от Вергилий… от Енеидата… Това е молитва към бога Юпитер… Трябва да отбележим, че макар и темата на задната страна на печата е несъмнено езичническа – ако не и символична за херметичен Египет – висшестоящото мото само по себе си е молитва към езичнически бог. Възможно ли е това да е причината да има толкова голямо нежелание да се изнесе задната страна на дневна светлина? Каквото и да е естеството на бога, молитвата, насочена по този начин, е петиция дръзкото начинание [тайната съдба на Америка, символизирана в „довършването” на пирамидата] да бъде завършено и новата епоха да настъпи.

На Овасон, масон чието проучване си спечелва похвала от Фред Клайнкнехт, Суверенен Велик Командир от 33 степенния Върховен съвет на Фримасоните във Вашингтон, трябва да се благодари, че неволно разкрива нещо, което Илюминатите тайно знаят от векове – че Държавният печат на Съединените щати е езичническо пророчество и петиция към езичническо божество (същото същество, което Библията идентифицира като Антихриста от последните дни) да помогне в приключването на великия труд чрез завръщането си. „След като схванем важността на тези очаквания за Нова Епоха”, заключава Овасон, „ще сме в по-добра позиция да разберем защо дизайнът на задната [страна на Държавния печат] остава непрекъснато скрита”.

Към: ПРЕДГОВОР

Към: ПРИЗОВАВАНЕ НА АНГЕЛА ОТ ВИХЪРА

Към: КАКВО СЪОБЩАВАЛИ ПЪРВИТЕ СИМВОЛИ И НА КОГО

Към: ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ ДОПОТОПНИТЕ СТЪЛБОВЕ НА ЕНОХ

Към: ПРИЗНАЦИ ЗА КОНСПИРАЦИИ – МИСТИЧНИ ЧИСЛА, ЗАРАЗИТЕЛНИ ИДЕИ

Към: БУНТОВНИ МЕМОВЕ С КАУЗА – СЛИВАНЕ НА УМОВЕТЕ ЗА ЧОВЕКА НА ГРЕХА

Към: ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕРАТА НА ОБАМА

Към: КИМВАНЕ ОТ ОРДЕНА И ОЛТАРЪТ НА ЗЕВС

Към: ДАЛИ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ЩЕ ГЕНЕРИРАТ АНТИХРИСТА?

Към: ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ПОСЛЕДНАТА МИСТЕРИЯ НА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ ЗАПОЧВА

Към: ИДВАЩИТЕ БОГОВЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

Към: НАЧАЛОТО НА ОРГАНИЗИРАНАТА МИТОЛОГИЯ ЗАПОЧВА В ШУМЕР

Към: ПЪРВИ СЛЕДИ НА ПОКВАРАТА

Към: ВЪЗХОДЪТ НА ОЗИРИС

Към: ОТ ДРЕВЕН ЕГИПЕТ КЪМ ГЪРЦИЯ – ТВОЯТ АПОЛОН ЦАРУВА

Към: ДИОНИС: ПСИХОТИЧНИЯТ АСПЕКТ НА ДЕМОНА АПОЛОН/ОЗИРИС

Към: ЛУЦИФЕРИАНСКАТА НАУКА ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА БОЖЕСТВО

Към: АЛТЕРНАТИВНА ПРИЧИНА ЗАЩО БДИТЕЛИТЕ СМЕСВАЛИ ДНК

Към: БИБЛЕЙСКИ ПРИМЕР ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА НЕФИЛИМ

Към: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е СЪВРЕМЕННАТА НАУКА ДА ИМА РОЛЯ В ИДВАНЕТО НА АПОЛОН?

Към: ОТВАРЯНЕ НА КУТИЯТА НА ПАНДОРА

Към: 70-ТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА ЕНОХ: ЗЕМЯТА ЛИ Е ТОВА, КОЕТО УСЕЩАМ, ЧЕ БУЧИ?

Към: ДРУГИ ПОЛЕЗНИ БИОТЕХНОЛОГИЧНИ СЕЧИВА ЗА АНТИХРИСТА

Към: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ И БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА

Към: НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ + ТРАНСХУМАНИСТИЧНА ФИЛОСОФИЯ = 11,22,33

Към: КОГА АПОЛОН/ОЗИРИС/НИМРОД, СИН НА ЛУЦИФЕР, ЩЕ ДОЙДЕ?

Към: НА КОГО Е ТОВА ВСЕВИЖДАЩО ОКО, ВСЕ ПАК?

Към: НЕДОВЪРШЕНАТА ПИРАМИДА ПОД ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО

Към: ДАТИ НА ТАБЛОТО: НАЧАЛОТО И ЗАВЪРШЕКЪТ НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО

Към: ПОВТОРЕНИЯ НА 2012 И 2016: КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ТЕЗИ ДАТИ?

Към: ТРИНАДЕСЕТИЯТ БАКТУН

Към: ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКИ ТАЙНИ – МАИТЕ, БДИТЕЛИТЕ И ЗАВРЪЩАНЕТО ПРЕЗ 2012

Към: ВЕЛИКАТА ЗАБЛУДА 2012 И ПОСЛЕДНИЯТ КОНКЛАВ

 

 [ad_2]

Source link

Visited 52 times, 1 visit(s) today