Изследователите разкриват 143 нови линии на Наска от странни хуманоидни същества и двуглава „змия“

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Екип от изследователи от университета Ямагата, заедно с изследователи на IBM, са открили 143 нови линии Nazca в Перу с помощта на технологията AI. Един малък геоглиф на „хуманоид“ е открит за първи път само с помощта на технология AI. Сред тези невиждани досега формации има някои странни и завладяващи изображения. Някои по-големи могат да бъдат забелязани само от небето.

Масато Сакай, културен антрополог от университета Ямагата, и неговият екип са работили с изследователския център на IBM Thomas J. Watson в САЩ. Те са успели да обучат AI да сканира сателитни изображения на платото за възможни геоглифи. След това екипът пътува до местата, за да потвърди откритията.

Формациите може да са отпреди 2000 години и да показват това, което изглежда е хуманоидно и животинско представяне. Те са с размери от пет до 100 метра дължина.

Древните теоретици на астронавтите ще имат ден на полето с някои от геоглифите, които изглежда показват непознати обекти, двуглави „змии“, които биха могли да бъдат интерпретирани като червееви дупки в космоса, и светоизлъчващи същества в това, което може да бъде астронавтски костюми и каски. Един хуманоид има големи очи и странно оформена глава със свързани пътеки, подобни на червееви дупки.

Перната змия?

Геоглиф на змия с глава в двата края мигновено напомня изображения на Пернатата змия или Кетцалкоатъл. Пернатата змия е едно от основните божества на древния мексикански пантеон, така че е интересно да се намери такова подобно изображение в Перу.

Първите изображения на Пернатата змия се връщат към олмекската дърворезба La Venta Monument 19, датираща между 1200 и 400 г. пр.н.е. полуостров.

Паметник 19, от Ла Вента, най-ранното известно изображение на перната змия в Мезоамерика. С любезното съдействие Джордж и Одри Деланж чрез Wikimedia Commons

Сега можем да видим, че както в Перу, така и в Месоамерика се вижда змия, която очевидно яде хора. В други случаи обаче хората се виждат да излизат и от „змията“, нещо, което се вижда в древните култури по целия свят.

Quetzalcoatl във формата на перната змия, както е изобразено в Codex Telleriano-Remensis чрез Wikimedia Commons
Нова линия Nazca с „змия“ с две глави чрез YouTube
Vision Serpent, изобразен на преграда 15 от Yaxchilan, Снимка от Michel Wal чрез Wikimedia Commons

Няколко геоглифа изглеждат подобни на динозаврите на пръв поглед. Друг има причудлива фигура, свързана с две животни чрез връзване. Един хуманоид с излъчващи линии стои до обект с форма на кълбо. Вътре в кълбото виждаме какво може да е лице. (виж отдолу)

Нов геоглиф на хуманоид с мистериозен обект чрез YouTube

Нови линии на Наска

Винаги е интересно да се види какво археолозите определят, че тези геоглифи представляват. Разгледайте някои от новите линии на Наска по-долу, последвани от видео от Древни архитекти.

Вижте повече от Древни архитекти:

По-нови открития

Напоследък модерните технологии помогнаха на изследователите да намерят нови улики за възможните причини за линиите на Наска. В краищата на някои структури, подобни на трапецовидна писта, изследователи откриха могили от скали, покриващи каменни плочи, подобни на олтар. Около „олтарите“ има стени, вградени с останки от морски същества: нокти на раци, скелети от раци и фрагменти от черупки на мекотели.

Една от теориите е, че черупките от стриди са били символично предложение на боговете да донесат дъжд в безводната пустинна област, на 4000 фута над морското равнище.

В много геоглифи има и парченца разбита керамика. Керамиката беше разбита нарочно като част от ритуал, поредното предложение на боговете да донесат дъжд.

Вижте повече за тези находки от Discovery UK:

През 2018 г. перуанският археолог в провинция Палпа на Перу откри 50 нови геоглифа и коригира погрешна идентичност на някои птичи образувания. Благодарение на новата технология почти със сигурност ще видим много по-вълнуващи находки в бъдеще, като множество сайтове предстои да бъдат проучени.

Напредъкът се случва толкова бързо, че обекти, малки като праисторически отпечатъци, сега се разкриват с помощта на проникващ в земята радар (GPR) в Ню Мексико. Кой знае какви открития ще дойдат, когато следваме стъпките на древните ни предци?

Вижте повече от IBM Research:


Препоръчано изображение: Снимки на екрана чрез YouTube

[ad_2]

Source link

Visited 15 times, 1 visit(s) today