Изоставен ли е древният град Теотиуакан при експлозия на електромагнитна електроцентрала?

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Това е част втора за Древни извънземни, сезон 12, епизод 7, озаглавен „Градът на боговете“.

За първа част: Изобилие от течен живак, слюда и пирит, намерени в тунели под пирамидите

В преацтекския град Теотиуакан археолозите откриха река от течен живак и минералите слюда и пирит. Древните теоретици на астронавтите подозират, че това не е било просто част от ритуал за блестящ ефект. Вместо това те смятат, че тези елементи са налице като част от усъвършенстваната технология, която тепърва трябва да разбираме. Дали сложните тунели и конструкции наистина бяха част от някаква електромагнитна електроцентрала, която се възползва от естествените енергии на планетата?

Масов пожар

Въпреки че загадъчният град Теотиуакан процъфтява, в който в един момент живеят 200 000 души, той се срутва по времето на гигантски пожар, който оставя следи от изгаряния в широки части на обекта. Древните теоретици на астронавтите смятат, че хипотетичната електроцентрала е причинила взрива. Пожарите обхващат обширна територия на града.

Основните археолози обаче смятат, че пожарите са станали умишлено по време на въстание на хората. Бедните се надигнаха срещу елита на града, което доведе до падането на Теотиуакан, докато ацтеките го откриха изоставен много по-късно.

Преди „експлозията“ или въстанието, ако предпочитате, градът процъфтява между 100 г. пр. Н. Е. И 650 г. сл. Н. Е. Трябва обаче да отбележим, че културата е била брутална. Много хора и животни бяха жертвани в ритуали. Останки от обезглавени хора, както и вълци, ягуари, пуми, гърмящи змии и орли, са открити под Храма на Луната през 2004 г.

Свързани: Археолозите разкриват таен „преминаване към подземния свят“ в пирамидата на Луната в Теотиуакан

Град, изравнен със звездите

Градът разполага с две огромни структури, високата 213 фута пирамида на слънцето, третата по големина пирамида в света. Следват високият 147 фута Храм на Луната и Храмът на Кецалкоатл, пернатата змия и голяма пътна артерия – Авенюто на мъртвите.

Оформлението на града, обхващащ над 20 квадратни километра, е внимателно планирано и учените отбелязват, че той е сложно подравнен с небесните тела.

Според Енциклопедия на древната история:

„Разположението на храмовете и пирамидите в една линия със слънцето на юнското слънцестоене и Плеядите предполага, че календарните дати са били важни в ритуалите, а присъствието на погребани приноси и жертвени жертви илюстрира вярата в необходимостта да се умилостивят различни богове, особено свързаните с тях с климат и плодородие. „

Оформлението на Teotihuacán чрез YouTube

Мястото е изключително впечатляващо и човек се чуди как изобщо би било възможно да се строи, още по-малко в древността.

Тайни проходи

През 2003 г. силна дъждовна буря отвори широка три метра фуга в храма на Кецалкоатъл и оттогава изследователите разкопават мястото. Те откриха входове в 338-футовия коридор, затворен с камъни преди 2000 години. Тунелът беше на почти 60 фута под храма.

До 2009 г. те биха могли да използват усъвършенстван радар, 3D сканиране, инфрачервени камери и дори роботи с дистанционно управление, които да ръководят проучванията.

Преди това археолозите откриха тунел под Храма на Слънцето, ограбен преди влизането на археолозите през 90-те.

Въпреки толкова много находки, няма никакви доказателства за никакви гробници, следователно няма доказателства за това кой е управлявал града. Опитайте, колкото може би, да разберат кой е създал това място, ние просто още не знаем.

Археолозите обаче бяха открили съкровищница от над 100 000 + артефакта и те едва започваха. Някои от това, което намериха: статуи на ягуари, искрящи нефритни статуи, кутии с крила на бръмбари, гумени топки, използвани в древна игра с топки, топки от кехлибар, огърлици, двойно издълбани статуи от черен камък, кости от мечки, птици и ягуари и древни буркани с царевица. Също, Откритие описа „пирамида от шест нива, украсена със змиеподобни същества“.

Течен живак, жълти кълба и слюда

Тогава откриха нещо странно: Меркурий и минералът пирит, ръчно вградени в тунела. Също така стотици загадъчни жълти кълба с размери от четири до 12 сантиметра. Учените остават объркани каква може да бъде целта им.

Водещият археолог Серджо Гомес реагира в Смитсониън статия.

– На петдесет фута спряхме до малък вход, издълбан в стената. Не след дълго Гомес и колегите му са открили следи от живак в тунела, който според Гомес е служил като символично изображение на вода, както и на минералния пирит, който е бил вграден в скалата на ръка. В полумрак, обясни Гомес, парченцата пирит излъчват пулсиращо, метално сияние. За да демонстрира, той отви най-близката крушка. Пиритът оживя, като далечна галактика. В този момент беше възможно да си представим какво са чувствали дизайнерите на тунела преди повече от хиляда години: 40 фута под земята, те са възпроизвели опита на стоенето сред звездите. „

Река на живак

Докато основните археолози отбелязват, че живакът и пиритът имат „известни връзки със свръхестественото сред древните мезоамериканци“, човек трябва да се запита. Меркурий е първият известен свръхпроводник, но това би ли било известно на тези древни хора?

Пиритът, известен като „Златото на глупака“, би придал на тунелите блестящ вид. Минералът се използва и за запалване чрез създаване на искри.

Въпреки че Смитсониън изглежда омаловажава находката на живак, Пазителят по-късно съобщава през 2017 г., че има големи количества течен живак намерен. Съобщава се, че за първи път токсичното вещество е открито на древно място в Мексико и може да е било използвано за създаване на сребриста подземна река.

Археолози от Калифорнийския университет в Бъркли твърдят, че опасното вещество е открито и на други три обекта около Централна Америка. Те вярват, че само блестящото качество е причината, поради което то се използва, тъй като изглежда „донякъде вълшебно … там за ритуални цели или символични цели“.

„През 2014 г. археолозите откриха три големи камери в края на тунела, на почти 20 метра под храма. Вълнението, породено от Дискавъри през следващата година, че Земята изглежда е изваяно в елегантни миниатюрни пейзажи, изобразяващи планини и долини, с капки живак, депозирани, за да символизират свещени реки или езера. „

Анабет Хедрек, професор от университета в Денвър, направи сравнение с митологията от цялата планета в Гърция:

„Блестящите, отразяващи качества на течния живак може да са наподобявали„ подземната река, не толкова различна от река Стикс “, каза Хедрик,„ макар и само в концепцията, че това е входът в свръхестествения свят и входът в подземния свят. ”

Топлоизолатори и свръхпроводници

Археолозите предполагат, че са загрявали цинобър, който е бил използван за кървавочервен пигмент. Този процес произвежда живачна руда, но както знаем, тя може да бъде смъртоносна.

В допълнение към живака и пирита, археолозите откриха слюда, която често се използва в днешната електроника като превъзходен топлоизолатор.

Според Любопитство:

„По-голямата част от слюдата в Теотиуакан е намерена и извадена от Слънчевата пирамида през 1900-те. Поради стойността си той беше продаден. „

течен живак и тунели, облицовани със слюда чрез YouTube

Според Свещени сайтове, навремето имаше доста много слюда и тя покриваше пирамидата на Слънцето:

„Има няколко очарователни загадки за великия град и неговите пирамиди. Един от най-интересните се отнася до масивния, с дебелина един метър лист гранулирана слюда, който доскоро покриваше цялото най-горно ниво на Слънчевата пирамида. Премахната и продадена за печалба от безскрупулен реставратор на сайтове в началото на 1900 г., слюдата отдавна е била транспортирана от мина на хиляди мили в Южна Америка. Как беше донесено голямото количество слюда от такова разстояние и, също толкова важно, с каква цел пирамидата беше покрита с редкия камък? Един учен предполага, че слюдата, като високоефективен енергиен проводник, е можела да се използва като част от приемащо устройство за дълги вълнови небесни лъчения. Входящата небесна енергия би била уловена от масивната част от пирамидата и нейната свещена геометрична конструкция и би била фокусирана в змийската пещера под пирамидата. Тази енергия, достъпна за човешка употреба по всяко време на годината, ще бъде специално концентрирана в определени периоди в рамките на слънчевите, лунните и звездните цикли. Тези специфични периоди бяха отбелязани с помощта на астрономически устройства за наблюдение, които съществуват на различни места около геометрично подравнения град Теотиуакан. „

Златото на глупака

След гледането на това предаване човек не може да не зададе повече въпроси. Дали живакът просто е бил част от ритуал, избран, защото е блестящ и красив, като Златото на глупака? Или беше част от някаква древна технология? Ако това беше просто част от ритуал, защо имаше толкова много от него? Защо тунелите бяха облицовани с минерали, подобно на начина, по който пирамидите в Египет имат тунели, облицовани с гранит?

Глупаво ли е да мислим, че този гигантски град е построен с помощта на извънземни, дошли с модерни технологии? Или е глупаво да мислим, че тези масивни сложни структури са създадени от обикновени хора, практикуващи ритуали с лъскави минерали и токсични елементи?

За останалата част от историята не забравяйте да гледате пълния епизод 7 по History Channel.

За част първа от тази статия: Изобилие от течен живак, слюда и пирит, намерени в тунели под пирамидите


Препоръчани изображения: Снимки на екрана чрез YouTube

[ad_2]

Source link

Visited 31 times, 1 visit(s) today