В Тунис по средата на пустинята се появи езеро (видео)

843905

Местните пастири са намерили сладководно езеро, което се е появило в средата на пустинята. В момента учените нямат никакво обяснение за мистериозната поява на езерото.

Mистериозното езеро се появи в тунизийската пустиня, създавайки импровизиран плаж в сухия регион. След откриването на водоема на местните пастири не са дадени никакви обяснения за това как изведнъж се е появил в пустинята.

Властите предупреждават, че водата, която първоначално е била кристално чиста, е станала мътно- зелена и са се появили в нея водорасли,  може да бъде опасна за здравето, но тунизийците не се отказват от удоволствието да се охладят в 40-градусовата жега.

Никакво официално обяснение за появата на езерото няма. Част от геолозите смятат, че сеизмичната активност може да е освободила подпочвените води, но не всички са съгласни с тях, съобщава The Independent. Според местните власти, обемът на езерото може да бъде един милион кубически метра, разпределени върху площ от над един хектар, с дълбочина от 10  до 18 метра.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 838 times, 1 visit(s) today