В древността е имало планета между Марс и Юпитер

планета Фаетон
планета Фаетон

Още в древността астрономите се чудели на неестествено огромната дистанция между Марс и Юпитер. Много учени са съгласни, че на това място трябва да има друга планета. Обаче не могли да я намерят.

В нощта на 1 януари 1801 Джузепе Пиаци, италиански астроном от Палермо, открил Церера, първият най-голям астероид между Марс и Юпитер. Диаметърът му е 770 Kм.

Година по-късно в този район е открит втория астероид – Палада – това е името на римската богиня на правосъдната система . През 1804 г. откриват трета малка планета – Юнона, а през 1807 г. – четвъртата – Веста. Това било нещо, заслужаващо да се помисли: където е трябвало да се намери голяма планета са открити четири малки, по форма приближаващи се до кълбо.
В момента са известни около две хиляди астероида – безформени твърди буци с голямо разнообразие на размери. Диаметърът на някои от тях е 0,5 км. Ерос е открит през 1898 година. Отдавна е смятан за единствения астероид, навлизащ много навътре в орбитата на Марс. Но Ерос се сдобил със съперници – Ганимед, Амур, Аполон и Хермес. Тези малки планети си правят “разходка” още по-далеч – в орбитите на Венера и Меркурий.

“Филмовата звезда” на небето се счита Икар, която е открита през 1949 година. Този астероид има най-малкото из подобните му разстояние от слънцето и се върти около него в продължение на 400 дни. Движи се около пет пъти по-бързо от своите събратя. Отдалечавайки се от нашата звезда, Икар стига много близо до Земята на всеки 19 години. Тази близост му спечелила “големия успех”.

Може би всички тези астероиди са следи от смъртта на петото основно тяло на Слънчевата система, което се случило според А. Горбовски преди 11 652 години . Установено е, че ако целия астероиден пояс “формира” едно тяло, щеше да е планета с диаметър 5900 км. Тя ще бъде по-малка от Марс и по-голяма от Меркурий . По това време съветския астроном Орлов препоръчва за име на тази вече несъществуващата планета Фаетон, от името на митичния герой.

Гръцката митология гласи: “… Безразсъдно бога на слънцето Хелиос се закле на сина си Фаетон да изпълни всяко негово искане. Момчето поискало едно – сам да вози колесницата на Слънцето по небето! Смаяният баща казал, че това не е по силите дори на Зевс . Опитал се да разубеди неразумното момче: Конете са опърничави, небето е пълно с ужаси – рогата на Телец, лъка на Кентавър, Лъв, Скорпион – какви ли не чудовища могат да се намерят по пътя! Но къде ти…

Не се справил с четирите самоуверени крилати коне Фаетон и изпаднал в ужас . Втурнала се колесницата извън пътя . От ниско спусналото се Слънце пламъците обхванали земята, загинали градове и цели племена, горели гори, реките закипели , пресъхвали моретата. В гъстия дим Фаетон не можеше вижда пътя.

Помолила се на Зевс великата богиня Гея – Земята, “Виж, Атлас едва поддържа теглото на небето, дворците на боговете могат да рухнат, да загине целия живот, а след това идва и първичния хаос”. Тогава Зевс със своята мълния разбил лудата колесница. Фаетон с горящи къдрици се понесъл като падаща звезда и се сринал във вълните на Еридан. В дълбока скръб Хелиос цял ден не се явил на небето, и само пожарите осветявали Земята. Разплаканите сестри – Хелиадите – боговете превърнали в тополи. Падат техните сълзи- смола в ледените води на Еридан и стават прозрачен кехлибар … ”

Красив и поетичен е древногръцкия мит за трагедията в небесата преди хиляди години.

Информирайки за причината за катастрофата, която сполетяла Земята, древните индуски свещени книги казват, че тя е предизвикана от “богът Хаягрива”, който е живял в бездната. Халдейските митове споменават за някой “архангел на бездната.”

Какво е било това нещо (или някой), появило се от бездната на космоса, което така разтреперва планетата и в продължение на хиляди години остава в паметта на човечеството? Изразено в съвременните условия, можем да кажем, че по това време е имало ядрени битки между извънземни цивилизации – вероятно сирианци, т.е, както изглежда, обитателите на съзвездията Лира и Сириус, с лирианците.

Последните не искали спасението на човечеството, те го считали на този етап от развитие за покварено и непоправимо. Лирианците искали човешката раса да загине и те да са в състояние да започнат своите експерименти на Земята от началото (това е отделна глава за създаването на човешката цивилизация).

Планетата Фаетон е основната база на сирианците, които са в постоянен конфликт с лирианците заради преразпределение на планетите в Слънчевата система. Лирианците считали, че по-нататъшното развитие на човешката цивилизация трябва да е в постоянен стрес – хаос, войни, природни бедствия и т.н., което и постоянно устройвали, в резултат на което цивилизациите загивали една след друга. Сирианците били за мирния, хуманен път. Атлантида е плод на създаването им, но също така се превръща в основнa точка на клането между тях.

Лирианците започнали експеримент-ударили Фаетон и извели в орбита ново небесно тяло – Луната ( такава става за човечеството в бъдеще) Изчислението е прецизно -силни приливни деформации, причинени от приближаването на масивно небесно тяло, могат за кратко време да направят нещо, за което се изискват при нормални условия милиони години.

Когато континентите се разтрисат, разменят се местата на сушата и океаните, полюсите и тропиците, появяват се планини, геоложките процеси са се засилили хилядократно. Световният океан замита континенти , променя се релефа, скоростта на въртене и оста на планетата генерират нови температурни разлики между географските зони, безпрецедентни движения на въздушните маси – опустошителни урагани. Всичко това е умело изчислено, но е било предшествано от голяма борба …

Желаещи да предупредят човечеството за надвисналата опасност, Сирианците изпратили свои представители по целия свят. Тези предвестници на бедствието остават в паметта на народите. Летописите на Бирма говорят за човек, дошъл от висша обител . Косата му била разрошена, лицето му тъжно. Облечен в черно, той ходел по улиците навсякъде, където се събирали хора и с печален глас предупреждавал за това какво трябва да се случи .

В своите предания народите често идолизират мъдреци и герои. Затова е съвсем естествено, че в Библията, както и в други източници, образът на пратениците от сирианската цивилизация се слива с образа на самия Бог. Бог предупреждава Ной за потопа и го посъветвал да направи ковчега и да вземе със себе си хората и животните.

Във вавилонския епос за надвиснала катастрофа царят Kсисутрос е предупреден от бог Ea :… “Сине на Убар Туту, – казва той – разруши дома си и построй кораб. Не се тревожи за вещите си, радвай се, ако спасиш живота си Но вземи със себе си на кораба различни живи същества “.

Почти същото е казаното от бога в ацтекския кодекс: “Не прави повече вино от кактуса агаве, а започни да дълбаеш ствола на голям кипарис и влез в него, когато през месеца Tозонтли водата достигне небесата.

Подобно на християнския бог и бог Ea, индийският бог Вишну препоръчва човеците да внесат в ковчега живи същества и растителни семена.

На тихоокеанските острови също има истории за някои пришълци, предупреждаващи за бедствие.
Индианските предания от Мексико и Венецуела разказват за бягството на хората преди ужасната нощ да дойде и слънцето да помръкне.

Хората не само конструирали ковчези, но също така построили укрепления по високите части на планините,
Индианците от Аризона и Мексико разказват, че преди голямата катастрофа един велик човек, когото наричали Монтесума дошъл при тях на кораба. За да се спасят от потопа той построил висока кула, но богът чрез бедствието я унищожил.

Племената от Сиера Невада също помнят за извънземни, които са построили високите каменни кули. Но като започнал потопа никой от тях не успял да избяга.

Говорейки за широкото разпространение на съобщения за катастрофата, английският етнолог Джордж Фрейзър отбелязва например, че от 130 индиански племена от Северна, Централна и Южна Америка, няма нито едно, в чиято митология да не е засегната темата.

Спасявайки себе си и знанията си, хората по всички континенти конструирали пирамидални постройки – ” Места на спасението” .

Известният арабски учен Абу Зейд ал-Балкхи (IX-X в. от Хр. е.) пише, че мъдреците, “В очакване на присъдата на небето”, построили в Долен Египет пирамидите. В тези пирамиди са искали да спасят своите невероятни знания.
Когато един от управителите на Вавилон Kсисутрос е бил предупреден за предстоящото бедствие, той заповядал да напишат “история на началото, протичането и приключването на всички неща” и да погребат историята в града на Слънцето – Сипар.

След потопа, по време на който Ксисутрос успява да избяга на построения от него ковчег, той им наредил да търсят оставената от него записана история и да предадат съдържанието й на оцелелите хора. За това разказва вавилонският свещеник и историк Бероз, който е живял през III в. пр. Хр.

Йосиф Флавий, водещ историк и изследовател на древността пише, че в ръкописите и книгите (не оцеляли до наше време), има съобщение, че хора научават предварително за предстоящо бедствие, издигнали два стълба и записали на тях знанията, които притежавали.

“Едната колона била от тухла, другата от камък, така че ако тухлената колона няма да бъде в състояние да устои на водите на потопа, каменната ще остане и разкаже на хората всичко това, което е написано на нея.”
Индийската митология разказва, че богът на бездната Хаягрива след това просто започнал потопа, за да отнеме на хората свещените книги на познанието “Веди”. “Нима те също трябва да станат богове? .. нима те трябва да бъдат равнопоставени на нас .. “- роптаели лирианците в битките със сирианците заради земляните.

Човечеството лично наблюдавало тези битки между двете цивилизации, които са дошли до нас под формата на легенди и митове – “Махабхарата”, “Рамаяна” и т.н.

Въз основа на митологиите може да се предположи, че хората са видели смъртта на Фаетон и преместването към орбитата на Земята на Луната. Става дума за изключително древен култ към “крилатия диск” (Сириански знак). Дискът с крила, без иносказанията е тъждествен на Слънцето , издълбан над входа на древните египетски храмове. Този свещен символ е разпространен при асирийците, вавилонците, хетите, маите, полинезийците и е почитан от атлантите. Понякога той е преосмислен под формата на птица, но като цяло символизира началото, даващо живот. Той се противопоставя на враждебното начало – богът на смъртта, най-разрушителните сили на мрака под формата на змия (обликът на лирианците). “Крилатият диск” (птица) се бори с дракона и го побеждава.

Голямата част от разпространението и запазването на тези символи показват, че те трябва да се основават на някои големи събития, които се отразили на цялото население на Земята. Тези изображения са странно подобни на този комплекс от небесните явления, с които е съпроводена гореописаната смърт на планетата Фаетон.

Дискът с крила – това е Слънцето, потопено в мъглявина от газ и прах, а “змията” – образ на кометите, които се появяват по време на образуването на мъглявината. И същността на тяхната борба е очевидна. Първо кометата-змия “атакува” слънцето, след това се оформят космическите облаци, които причинили сумрака, а след това постепенно започва да се разсейва, “крилата на диска израснали”, слънцето засияло. В същото време намалява броя на кометите: част от тях се разпаднали и изчезнали в облака, а някои излетели отвъд Слънчевата система. Тази победа на “крилатия диск” възвърнала на хората светлината и животворната топлина на слънцето. Но преди да се случи те минали през големи неприятности.

На нашата планета царувал студ. Сериозни бедствия били предизвикани от сблъсъци с големи парченца от Фаетон, които тогава били много повече, отколкото сега, особено в близост до Земята. Когато те попадали в океана крайбрежието било засягано от цунами, а от отделената топлина се изпарявали трилиони тонове вода, падащи по-късно под формата на проливни дъждове.

Вероятно по същото време опасната близост на скитащата Луна предизвиква всемирни геоложки катастрофи, които описахме по-горе. Макар хората с право да свързват бедствията с безпрецедентните небесни явления, те не знаят истинските им причини. Но ужасът, който разтърсил въображението на човечеството, е останал в паметта на хората в конкретна връзка с небесните знамения. Затъмненията на слънцето, които след “улавянето” на луната станали редовни, напомняли на първото затъмняване на светилото (при това слънчевата корона прилича на крилата, споменати от предците), както и появата на комети, които и до наши дни вселяват у хората отчаяние и очакването за “края на света.”

Не е случайно може би,че маите в техните хроники, останали от предпотопния период, не казват нищо за луната. Нощното небе при тях е осветено не от Луната , а от Венера!

В Южна Африка бушмените, които са съхранили в митовете спомена за периода преди злополуката, твърдят също, че преди потопа Луната не е била в небето .

За същото, че някога на земното небе е нямало луна, писал през III в. пр. Хр. Аполоний Родиус, главен управител на великата библиотека на Александрия. Той ползвал ръкописи и текстове, които не са достигнали до нас.

Фаетон
Изследванията на редица учени и многобройните факти показват, че горепосочените астероиди и метеорити са само фрагменти от бившата планета Фаетон , въртяла се някога около Слънцето между орбитите на Марс и Юпитер.

Структурата на загиналия Фаетон теоретично е реконструирана от академик А. Заварицки, който смята железните метеорити за фрагменти от планетарното ядро, каменните – за остатъците от кората, а железните – за фрагменти от мантията. Според теглото си Фаетон, както казахме, е бил някъде между Марс и Меркурий и поради това може да е имал хидросфера и биосфера. Тогава получаваме обяснение и за падането на метеорити от седиментни скали, и за множество находки на следи от живот в метеоритите през последните 30-40 години в различни части на земното кълбо.

Все пак, тайната на загадъчните образувания, наречени тектити не е разкрита досега. По отношение на състава, структурата, дехидратацията и всички други параметри те са забележително подобни на стъкловидната шлака, произведена от надземни ядрени взривове! Както бе посочено от Феликс Зигел, един от изследователите на проблема, ако тектитите са наистина стъклени метеорити , трябва да се признае, че образуването на някои от най-големите небесни тела е придружено от ядрени взривове.

Да, не знаем истинските причини за катастрофата, при която загинал Фаетон. Може би планетата се е разскъсала при свръх-вулканични процеси . Въпреки това изглежда, че разпадането на Фаетон не започва от вътре, а от повърхността. И както изглежда, няколко тежки експлозии превърнали повърхностните седименти на Фаетон в стъкловидната шлака.

Това означава, че Фаетон е била обитавана, и не могат ли да се считат термоядрените взривове, породили тектитите за наистина заключителни “акорди” на войната между неговите обитатели?

Разбира се, хипотезата за “термоядреното” унищожаване на Фаетон е достойна за сериозно научно изследване. Една от трудностите по пътя е огромното разхвърляне на астероидите в космическото пространство и слабите технически възможности на нашата цивилизация в тяхното проучване на този етап.

Астероидите и метеоритите могат да бъдат ключа към решаването на много от тайните на космоса, може би и тези, свързани със съдбата на космическите цивилизации.

Изглежда абсурдно да се предполага, че човечеството е могло да наблюдава смъртта на Фаетон … Въпреки това е трудно да се отхвърлят всички тези хипотези като неоснователна фантастика, особено след като такава възможност не се изключва и от съвременните астрономи. Разбира се, митовете не са доказателство. Доказателства все още предстои да се намерят, но търсенето се предхожда от спекулации …

инфо: http://universalnite000.blog.bg/

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора,любители на Тайни и Загадки ! 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 1 068 times, 1 visit(s) today