Топ 10 паранормални явления, които никой не може да обясни

[ad_1]

Изображение: pixabay.com

И до ден днешен има неща, които самите ние не можем да си обясним. Дори науката няма конкретни отговори за някои паранормални явления, обвити в тайнственост и мистерии.

1. Интуицията

Несъмнено в топ 10 попада интуицията – какво представлява всъщност и от къде произтича. Независимо от това, че някои хора имат свръхсилна интуиция и предусещат нещата, още преди те да са се случили, все още няма точно обяснение какво всъщност значи тя. Наричаме я с имена като вътрешен глас, шесто чувство или вътрешно усещане, но тя е феномен, който остава неразгадаем, дори за изследователите и психолозите.

2. Дежавю

Случаят с дежавю-то е подобен. В превод от френски думата буквално означава нещо видяно. Някои хора често изпитват това чувство – сякаш вече са попадали в аналогична ситуация. Научно обяснение за този феномен няма, но се предполага, че този проблясък е свързан със сетивна измама или със спомен от отминал живот. Коя обаче е истината, все още не се знае.

3. Преминаване в отвъдното

Мистериозни остават и преживяванията на хора, които са били близо до смъртта. Те описват, че вече са били в отвъдното и разказват различни истории за това свое пътешествие. Въпреки това никой не се е върнал още от онзи свят, за това скептиците са склонни да вярват, че състоянието се дължи на халюцинации.

4. Призраци

pixabay.com

В този ред на мисли ще споменем и призраците. Истина или не, някои твърдят, че са срещали призраците на свои починали близки, а други дори се кълнат, че са говорили с тях. Дали наистина духовете на умрелите бродят сред нас, не е ясно, но медиумите твърдят, че ги има.

5. Медиуми и оракули

Те сами по себе си също са загадка, която не може да се докаже или отрече. Повечето изследователи, опитали да тестват оракули, казват, че силата им, ако изобщо има такава, изчезва.

6. НЛО и извънземни

pixabay.com

В световен мащаб остава неразгадано и всичко, свързано с извънземните. Наличието на НЛО обаче само се предполага, съдейки по разказите на хора, които твърдят, че са станали свидетели на летящ обект в небето. Дали става въпрос за извънземна форма на живот или просто за комети или метеори, никой все още не знае.

7. Изчезнали хора

Сред неясните паранормални явления се нареждат и мистериозните изчезвания на хора без никакви следи и доказателства. Тук, разбира се, не говорим за полицейска грешка, а просто за феномен, който няма обяснение.

8. Голямата стъпка

Тайна за света остава и Голямата стъпка. Звучи като измислица от филм на ужасите, но от десетилетия наред американците се страхуват от огромни, космати чудовища, които имат вид на човекоподобни. До момента обаче няма нито вест, нито кост, които да говорят за тяхното съществуване. А може би са някъде там и ни дебнат…

9. Жуженето в Таос

Обгърнато в информационна мъгла е и жуженето в Таос. Някои от местните жители на това малко градче в Ню Мексико не могат да си обяснят странните шумове, подобни на жужене, които чуват постоянно. Масова мистерия е обаче дали това се дължи на свръхестествени сили, на психология или просто на някаква акустика.

10. Ума и тялото

pixabay.com

Никои още не може да си обясни напълно и връзката между тялото и ума. Например, плацебо ефектът показва, че болните понякога могат да се подобрят или пък да се влоши състоянието им, само като вярват, че лекарствата им са ефективни или не. Способността на тялото да се лекува от ума е далеч по-удивителна от всичко, което съвременната медицина може да създаде.

Така че, въпреки че има много необясними явления и честно казано някои от тях са съмнителни, обяснимата наука за тялото и ума, дори ако все още се опитваме да разберем голяма част от нея, може да бъде сред най-удивителните явления от всички, изброени до тук.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Чарлз Дикенс основава клуб на паранормалните явления

Истински паранормални истории, достойни за филми на ужасите

10-те свръхестествени прояви на паранормалното с недоказана истинност

Паранормални гори по света

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link

Visited 39 times, 1 visit(s) today