Снимките, които никой не може да обясни

Мистериите са любима тема на мнозина. Всеки си има своя теория за случилото се, но никой не е сигурен каква е истината. Тези снимки (и клип) остават мистерия и до днес, а хората продължават да търсят разумно обяснение.

8. Има ли Бабушка кадри от убийството на Кенеди?

Снимките, които никой не може да обясни

Все още има много мистерии около убийството на Джон Ф. Кенеди през 1963г. Една от тях е Бабушка – неидентифицирана жена, която може да е записала убийството с камера. Полицията се опитвала да открие жената с надеждата кадрите да им помогнат в разследването, но и до днес никой не знае коя е тя.

През 1970г Бевърли Оливър се разкрива като Бабушка. Тя казва, че правителствени агенти са я издирили няколко години по-рано и са конфискували лентата, която повече не й била върната. Тези твърдения са силно оспорвани заради множеството несъответствия в историята на Бевърли. Тя била на 17 години по времето на покушението, а на снимките Бабушка изглежда като жена на средна възраст. Освен това, Бевърли твърдяла, че е снимала с 8мм експериментална камера, която все още не била изобретена през 1963г.

Самоличността на Бабушка остава мистерия до ден-днешен.

7. Хесдаленските светлини: Извънземни или природен феномен?

Снимките, които никой не може да обясни

Хесдаленските светлини са забележително, но необяснимо светлинно шоу, което се наблюдава няколко пъти през годината в небето над Норвегия. Светлините са били най-активни от 1981 до 1984г, когато хора от цял свят идвали в Хесдален на палатки, за да видят светлините, които тогава осветявали небето няколко пъти на ден. Днес, те се наблюдават само 15-20 пъти в годината.

Няма доказано научно обяснение за тези светлини и това е накарало мнозина да смятат, че идват от извънземен космически кораб. Някои хора твърдят, че са виждали миражи, сигнални светлини и самолети.

Само преди 2 месеца учените излязоха с ново обяснение на мистерията. Според тях, залежите от метали в планините се комбинират с големите количества сяра в реката и така създават батерия. Когато от изпаренията се получи йонизиран газ, в небето се запалват светлини. Макар да звучи доста интересно, тази теория обаче все още не е доказана.

6. Чудовището от остров Хук

Снимките, които никой не може да обясни

Ако тези снимки бяха направени днес, всеки щеше да ги отхвърли като манипулирани. Те обаче са направени на 12 декември 1964г, когато не е имало Photoshop и монтажите са били доста по-трудни.

Робърт Ле Серек и съпругата му били край бреговете на залив Стоунхевън, остров Хук, когато забелязали нещо огромно в лагуната. Направили няколко снимки, докато се опитвали да разберат какво е. По тяхното описание, нещото приличало на гигантска попова лъжичка с дължина около 25м.

Съществото не помръдвало и семейство Серек го помислили за мъртво. Приближили го, за да го заснемат от по-близо, но тогава чудовището отворило устата си и те побързали да се върнат в лодката си, а то отплувало.

5. Космонавта от Солуей Фърт

Снимките, които никой не може да обясни

Когато Джим Темпълтън направил снимки на жена си и дъщеря си в един слънчев ден през 1964г в Къмбрия, Англия, той нямал представа, че една от тези снимки ще се превърне в един от най-големите дебати между експерти и вярващи в НЛО.

Когато Джим проявил лентата, забелязал зад дъщеря си нещо, което приличало на космонавт. В деня на снимките обаче, той не видял никой друг, освен семейството си. Когато занесъл снимките на полицията, те му ги върнали с обяснението, че в тях нямало нищо нередно. Местният вестник обаче надушил историята и скоро новината плъзнала по цял свят.

Мнозина твърдят, че космонавтът е просто оптическа илюзия и всъщност това е майката на момичето, обърната с гръб към фотоапарата. Други твърдо застават зад твърдението, че това е космонавт. Джим твърди, че е бил посетен от правителствени агенти, които отказали да му покажат документите си и настояли да отидат на мястото, където е направена снимката. Освен това, наблизо било планирано изстрелването на ракета, което обаче било отменено, след като на площадката били забелязани двама едри мъже.

4. Призраците на Уотъртаун

Снимките, които никой не може да обясни

Джеймс Кортни и Майкъл Михън почиствали товарен резервоар на борда на кораб Уотъртаун, пътуващ за Ню Йорк Сити през 1924г. Двамата обаче вдишали прекалено много от отровните пари и починали. Според тогавашния обичай, мъжете били погребани в морето. През следващите няколко дни обаче, във водата се забелязвали силуети на лицата на моряците. Образите били толкова ясни, че капитан Кийт Трейси получил заповеди да ги заснеме.

3. Черният рицар: извънземен сателит, обикалящ Земята?

Снимките, които никой не може да обясни

Възможно ли е извънземните да имат сателит, който да обикаля земята от 13 000 години? Ако питате поддръжниците на теорията за Черния рицар, отговорът е “да”. Някои дори свързват обекта със закъснялото радио ехо и радиосигнала, засечен от Никола Тесла през 1899г, който според него идвал от космоса.

Слуховете, че може би е сателит датират от 50-те години, когато вестниците започнали да пишат, че американските военновъздушни сили са открили два сателита около Земята, макар тогава все още да не са били изстреляни такива.

2. Призракът на Фреди Джаксън

Снимките, които никой не може да обясни

През 1919г, Фреди Джаксън бил убит от витло на самолет докато работел като механик в ескадрилата на сър Виктор Годард. Два дни по-късно, пилотите се събрали за обща снимка. Но когато Годард я проявил, той забелязал нещо невъзможно – Фреди Джаксън бил на снимката. Всички от ескадрилата го разпознали, макар Джаксън да бил мъртъв от два дни, а снимката да била направена в деня на погребението му.

1. Необяснимата смърт на Елиза Лам

21-годишната Елиза Лам била отседнала в хотел Сесил в Лос Анжелис, когато през януари 2013г изчезнала мистериозно. Тялото й било открито две седмици по-късно в един от водните резервоари на покрива на хотела. На пръв поглед, сякаш става въпрос за някакъв шантав инцидент. При по-внимателно разглеждане обаче изникват твърде странни и необясними съвпадения около смъртта й.

Първото и най-важното доказателство е видео записът, на който Лам е видяна за последно преди изчезването си. Когато се качва в асансьора на хотела, Лам започва да натиска бутони, но вратите не се затварят. След това тя сякаш се крие в ъгъла на асансьора от някого, но на записа не се вижда друг човек. След това излиза от асансьора, оглежда се, влиза отново и после пак излиза – вратите така и не се затварят. Странното поведение на Лам продължава няколко минути, след което тя изчезва от обсега на камерата, а вратите на асансьора се затварят, отварят и затварят отново, а накрая асансьора отива на следващия етаж.

В хотел Сесил са отсядали двама серийни убийци, а на територията му са ставали едно убийство и три самоубийства. Никой не е успял да обясни как Лам се е качила на покрива, който е бил заключен. Едва ли е изненадващо, че историята е стигнала до Холивуд и през 2015г ще излезе филм за необяснимата смърт на Лам.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 1 844 times, 1 visit(s) today