Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

Когато екип от 10 ветеринари и експерти от Wildlife SOS, заедно с 20 горски служители пристигнали да освободят слона Раджу, те го открили в изключително тежки условия. 50-годишният слон бил окован като затворник. Докато спасителите се приближавали, собственика на Раджу не бил готов да се предаде, затова стегнал веригите около слона и започнал да му крещи команди, за да го обърка.

Операцията се провела посред нощ с участието на повече от 30 човека, включително и шестима полицаи. Докато се опитвали да го спасят, ситуацията станала изключително емоционална, защото всички чували, виждали и усещали болката на слона.

Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

Опитите на собственика да отблъсне властите били напразни, след като го арестували и побързали да освободят Раджу от оковите му.

В този момент, издрънчаването на веригите сложило край на 50-годишния затвор. По лицето на Раджу започнали да се стичат сълзи и той започнал да плаче в момента, когато вече бил свободен, неспособен да сдържи емоциите си.

„Раджу е бил окован през цялото време, което е нещо жестоко. Всички бяхме изумени да видим как той се разплака когато го освободихме. Беше наистина много емоционално. Знаехме, че той разбира, че е спасен. Слоновете са величествени и много интелигентни животни. Не мога да си представя какво е било за него половин век мъчение.“ – разказва говорител на Wildlife SOS.

Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

Wildlife SOS е основана през 1995г група от природозащитници, чиято мисия е да опазят застрашените диви животни в Индия. На 2 юли 2014г, групата изпраща 10 ветеринари и експерти да освободят Раджу, който бил използван да проси пари в Алахабад в продължение на 50 години. За половин век, Раджу е бил продаван няколко пъти, малтретиран, бит и оковаван.

След като са го спасили, природозащитниците са изпратили Раджу в безопасен резерват на 500км разстояние.

Visited 260 times, 1 visit(s) today