Home ЛЮБОПИТНО Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

by admin

Когато екип от 10 ветеринари и експерти от Wildlife SOS, заедно с 20 горски служители пристигнали да освободят слона Раджу, те го открили в изключително тежки условия. 50-годишният слон бил окован като затворник. Докато спасителите се приближавали, собственика на Раджу не бил готов да се предаде, затова стегнал веригите около слона и започнал да му крещи команди, за да го обърка.

Операцията се провела посред нощ с участието на повече от 30 човека, включително и шестима полицаи. Докато се опитвали да го спасят, ситуацията станала изключително емоционална, защото всички чували, виждали и усещали болката на слона.

Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

Опитите на собственика да отблъсне властите били напразни, след като го арестували и побързали да освободят Раджу от оковите му.

В този момент, издрънчаването на веригите сложило край на 50-годишния затвор. По лицето на Раджу започнали да се стичат сълзи и той започнал да плаче в момента, когато вече бил свободен, неспособен да сдържи емоциите си.

„Раджу е бил окован през цялото време, което е нещо жестоко. Всички бяхме изумени да видим как той се разплака когато го освободихме. Беше наистина много емоционално. Знаехме, че той разбира, че е спасен. Слоновете са величествени и много интелигентни животни. Не мога да си представя какво е било за него половин век мъчение.“ – разказва говорител на Wildlife SOS.

Слонът, който се разплака, когато го спасиха след 50 години мъчения

Wildlife SOS е основана през 1995г група от природозащитници, чиято мисия е да опазят застрашените диви животни в Индия. На 2 юли 2014г, групата изпраща 10 ветеринари и експерти да освободят Раджу, който бил използван да проси пари в Алахабад в продължение на 50 години. За половин век, Раджу е бил продаван няколко пъти, малтретиран, бит и оковаван.

След като са го спасили, природозащитниците са изпратили Раджу в безопасен резерват на 500км разстояние.

(Visited 247 times, 1 visits today)
Да го споделим с приятели 🙂

Related Articles