Русия изпитва сеизмично оръжие?

full

Руските учени вече седмици се опитват да обяснят загадката на гигантските кратери, открити на полуостров Ямал.
За непосветените читатели: в средата на миналия месец, в центъра на сибирския полуостров Ямал изведнъж от нищото се появи гигантски кратер, диаметърът на който надхвърля 80 метра, а да се разбере дълбочината не е било възможно. Руските власти са забранили проучването на това „чудо на природата“ от западни учени, използващи най-новите технологични постижения. Казаха, че ще правят техни собствени изследвания.
И направиха. Повече от две седмици руски учени се опитват да разгадаят тайните на кратера и излязоха със странна теория: те казват- вода, минерални соли и природен газ, изведнъж, без причина са се смесили и е станал мощен взрив, в резултат на което са се сринали скалите и почвата.
Тази теория успокои жителите на централната част на Русия, които като цяло разчитат на официалната наука. Западните учени, напротив, задават серия от въпроси към колегите си. Те, по-специално, са объркани, че нито една подземна експлозия на планетата не се е случвала по такъв странен начин. Това като първо. На второ място, смесването на тези вещества не може да предизвика експлозия. На трето място, ръбовете на кратера са като изрязани – а това е възможно, или с помощта на специални машини или с контролирана експлозия.
Учени от Института по експериментална биохимия в краковския Център за глобални изследвания предполага, че кратерът, образуван в дълбоко замръзналата земя на полуостров Ямал не е нищо друго освен следи от тестове на тайно оръжие.
– Ако се съди по факта, че епицентърът на евентуална контролирана експлозия е дълбоко под земята, ние предполагаме, че руските войски са искали с нейна помощ по някакъв начин да повлияят на тектоничните плочи – казва един от учените, които не са безразлични към проблема, Yang Vrantsevski.
Най-вероятно, става дума за сеизмично оръжие, предизвикващо мощни земетресения в други, по-отдалечени райони. Аз ще се радвам, ако нашата група, изучаваща странния кратер, да греши. В противен случай, официална Москва прави фатална грешка.
Да се докаже точно какво е причинило такъв масивен срив на земята в момента все още не е възможно. Единственото нещо, което е ясно – руските учени са измислили просто извинение, за да се скрие истинската причина за инцидента.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

От otvad.com Ви благодарим!

 

 

Visited 369 times, 1 visit(s) today