Програма на Пентагона изследва случаи с НЛО

[ad_1]

Тайна програма на Пентагона е действала най-малко три години и е изразходвала над 20 милиона долара, за да разследва случаи на НЛО, съобщават американски медии.  Програмата е анализирала различни случаи, сред тях и такива с военни пилоти, докладвали за срещи с летящи обекти, които не се подчиняват на познатите физически закони.

Видео публикувано в Youtube показва как изтребители F18 наблюдават обект с формата на въртящ се диск. Това е един от случаите, изучаван от програмата, за която става ясно сега.

https://www.youtube.com/watch?v=WuxibuW02Ws

Програмата се нарича Advanced Aviation Threat Identification Program и е била подчинена на Пентагона и ръководена от офицера от разузнаването Луис Елизондо, съобщава вестник Ню Йорк Поуст. Програмата започва да действа към 2007 г. и официално е прекратена през 2012 г. В същото време обаче, според вестник Ню Йорк Таймс, програмата продължава да съществува под някаква форма и днес.

Няколко сенатори – и демократи, и републиканци са съдействали за набавяне на средства за изпълнение на програмата, за която са изразходвани поне 22 милиона долара. Средствата са били предназначени за анализиране на различни аномални въздушни явления и заплахи, идващи от високотехнологични летателни уреди, определяни в диапазона от търговски дронове до извънземни космически кораби.

„Аз не се срамувам нито съжалявам за подкрепата, която дадох на тази програма. Напротив, мисля, че това е едно от добрите неща, които направих през моята кариера на конгресмен. Помогнах за нещо, което никой преди това не беше правил“, казва сенаторът демократ Хари Райд пред Ню Йорк Таймс.

Райд е бил подкрепен и от бизнесмена и собственик на Bigelow Aerospace Боб Бигелоу, чиято фирма е участвала в анализите на събитията. Според Бигелоу, извънземни посетители идват редовно на Земята. Той обаче отказва коментар за програмата на Пентагона и за това, какво е постигнала.

Според информации от неназовани източници от Пентагона обаче, програмата е била финансирана не толкова заради опасност от извънземни, колкото от опасения, че Китай и Русия могат да разработят високотехнологични летящи обекти, които да застрашат националната сигурност на Амирика.

Ръководителят на програмата Елизондо, който се пенсионира тази година, се оплаква в писмо да министъра на отбраната на САЩ Джим Матис, че въпреки многобройните доказателства, идващи както от класифицирана информация, така и от такава с открит достъп, Пентагонът отказал по-нататъшно финансиране на програмата.

Днес Елизондо е директор на програмата To The Stars Academy of Arts & Science, основана от бившият китарист на групата Blink-182 Том деЛондж.

„През годините винаги са ме мъчили въпроси с неизвестен отговор. Надявам се, че разкриването на подобни мистерии може да доведат до по-добро бъдеще за децата ми“, пише Том деЛондж на сайта на фирмата си. Именно от името на компанията е качено видеото на F18 с НЛО.[ad_2]

Source link

Visited 13 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *