„Писмото от дявола” на една монахиня от 17-ти век разкодирано

[ad_1]

Едно кодирано писмо, написано от монахиня през 17-ти век, която твърдяла, че ѝ е било продиктувано от дявола, е разшифровано от учени, използвайки софтуер за разбиване на кодове, намиращ се в Тъмната мрежа.

Според легендата, Сестра Мария Крочифиса дела Кончеционе се събудила след припадък и намира няколко писма, които била написала с неразбираема смесица от древни писмена.

Сестра Мария и другите в манастира „Палма ди Монтекиаро” вярвали, че писмата били коварство на Луцифер да я убеди да се отвърне от Бога.

Само едно от писмата на Сестра Мария, съчинени през 1676 г., оцеляло, а текстът му озадачава изследователите и разбивачите на кодове оттогава.

 

341 години по-късно изследователи от Научния център „Лудум” в Сицилия разшифроват писмото, използвайки алгоритъм от Тъмната мрежа.

„Научихме за софтуера, който вярваме, че се използва от разузнавателните служби за разбиване на кодове”, казва директорът на Центъра Даниеле Абет пред “The Times of London”. „Заредихме софтуера с древногръцки, арабски, руническата азбука и латински, за да разшифроваме част от писмото и да покажем, че то е наистина дяволско.”

Учените стигнали до заключение, че писмата са бъркотия от езици и са били съчинени и написани от самата Сестра Мария; тя била станала умел лингвист през времето ѝ в манастира.

Писмото описва отношенията между човеците, Бога и сатаната по несвързан и непоследователен начин.

„Бог си мисли, че може да освободи смъртните”, казва писмото на Сестра Мария, добавяйки, че „тази система не работи за никого”. Текстът също така описва Бога, Иисус и Светия дух като „непосилно бреме”.

Абет казва, че съдържанието на писмото го е накарало да вярва, че тя може да е страдала от шизофрения.

„Аз лично вярвам, че монахинята е била добра в езиците, което ѝ позволило да изобрети кода, и че може да е страдала от състояние, подобно на шизофренията, което я карало да си въобразява диалози с дявола”, казва Абет пред “The Times”. „Това не спира множество заинтригувани сатанински секти да се свързват с мен, след като публикувах откритията ни.”

 [ad_2]

Source link

Visited 17 times, 1 visit(s) today