Ледените пирамиди

Пирамидите в Антарктида за които учените мълчат

„Пирамидите“ на Антарктида са една от най-противоречивите теми в интернет.

Някои ги етикетират като теории на конспирацията, докато други смятат, че те са само малки парчета от многото структури, открити скрити под снеговете на Антарктида.

Да се каже, че е имало цивилизация, развила се на Антарктида, е вероятно доста нелепо. Но е факт , че в края на краищата Антарктида е едно от най-негостоприемните места на Земята.

Обаче има факти, че преди милиони години Антарктида не е била покрита със сняг и лед. Възможно ли е в даден перион във времето Антактида да е била населена с древна цивилизация?

В речта пред  „Слънцето “ д-р Ванеса Боуман от Британското антарктическо проучване веднъж казва:

„Ако се върнем преди 100 милиона години на Антарктида то тя е била покрита с буйни тропически гори, подобни на тези, които съществуват в Нова Зеландия днес.“

За да поставим това в перспектива, Антарктида е един от най-мистериозните континенти от десетилетия. Той е център на множество теории за конспирация и много изследователи предполагат, че на Антарктида има повече от сняг и лед. Всъщност преди милиони години Антарктида е била всичко друго, но не сняг и лед.

Всъщност преди около 170 милиона години сега леденият континент е бил част от суперконтинент, наречен Гондвана. Преди около 45 милиона години Антарктида се откъсва.

По време на дългата история на Антарктида континентът по едно време е бил разположен по-далеч на север и се е радвал на тропически климат. Това, което сега виждаме като лед и сняг, е било в далечното минало буйни зелени гори, обитавани от различни древни форми на живот.

Всъщност Джейн Франсис от университета в Лийдс каза пред BBC в интервю:

“Все още намирам идеята, че Антарктида някога е била залесена с умопомрачителни резултати”, приемаме за даденост, че Антарктида винаги е била замразена пустиня, но нека да не пропускаме, че ледените шапки се появяват сравнително наскоро в геоложката история. “

Ако Антарктида е била този изцяло „красив“ континент в далечното минало, с масивни джунгли и древни форми на живот, има ли вероятност човешкият живот да е процъфтявал там? Това не можем да знаем със сигурност, тъй като е изключително трудно да изследваме Антарктида, тъй като експедициите са изключително трудни и обикновено МНОГО скъпи.

Днес без подходящо оборудване хората не биха издържали много дълго на континента, което затруднява изследванията на континента изключително трудно.

Досега специалистите от научните експедиций откриха прашец в проби, взети от Антарктида. Това означава, че в един момент от историята температурата там е била около 20 градуса по Целзий.

През 2012 г. експерти от Института за пустинни изследвания в Невада откриха 32 вида бактерии от езерото Вида, източна Антарктида, които доказват, че в далечното минало климатът на Антарктида е бил много различен.

Но в допълнение към всички по-горе, изглежда, че  има очевидни сателитни идефикации на  пирамиди на ледения континент .

Това накара много хора да теоретизират, че точно както е имало древни цивилизации в Азия, Европа и Африка, подобна човешка цивилизация може да се е развила на Антарктида, създавайки очарователни структури и очевидно дори Пирамиди.

Изработен от човека или не?

Съществуват обаче и други обяснения, които могат да хвърлят светлина върху мистериозните „структури“ на замръзналия континент.

Геологията на Земята е завладяваща, всъщност има многобройни природни образувания, които лесно могат да бъдат тълкувани погрешно за създадени от човека обекти казват днешните учени. Пирамидалните образувания всъщност биха могли да бъдат скалисти върхове, известни като „нунатак“, които в основата си са изпъкналости през лед или ледникова кора на планинските върхове или скали, които просто стоят по-високо от терена, който ги заобикаля.

Въпреки това, много хора твърдят, че в много от така наречените Антарктически пирамиди са видими четири ясно определени страни.

 

Но това също може да се обясни геологически и думата, от която се нуждаем, е EROSION.

Всъщност, въпреки че някои от пирамидите може да изглеждат като изкуствени структури, истината е, че те лесно могат да се образуват, след като естествени ерозивни сили ги „формоват“ в продължение на милиони години.

Истината е, че в продължение на милиони години континентът Антарктида може да е имал идеални условия за развитие на цивилизацията. Ако – някак – древна цивилизация  е съществувала на Антарктида, когато тя е била покрита със зелена растителност и „тропически“ климат, тогава е очевидно, че ще намерим следи от тяхното съществуване в някакъв момент.

Докато има хора, които вярват, че Антарктида е дом на много тайни „извънземни” бази, учените смятат, че формациите, които са били маркирани като пирамиди, са нищо повече от естествени геоложки образувания.

Интересно е, че според изследователите Антарктическият полуостров се е затоплил от тревожните 2.8 градуса по Целзий, което е по-бързо от която и да е друга част на света. Това означава, че ако това затопляне продължи да не се намалява, е много вероятно в бъдеще да видим отново „тропическа“ Антарктида.

Възможностите са безкрайни, ако осъзнаете, че Антарктида не винаги е била толкова студена , суха и „негостоприемна“, както днес.

Въпросът, който си задаваме, е следният: възможно ли е Антарктида някога да е била достатъчно топла в миналото, за да направи възможно древна цивилизация да живее там? Отговорът е ДА.

антарктида без лед

Има древна карта наречена “Картата на При Рейс” изобразяваща с поразителна точност Антарктида без лед. Може да прочетете повече тук:  https://otvad.com/kartata-na-piri-rejs/

 

Но интересът към Антарктида не е скорошен. Ако погледнем назад няколко десетилетия, ще открием, че нацистите са били ИЗКЛЮЧИТЕЛНО заинтересовани да изследват ледения континент.

Казват, че нацистите са изградили масивна база на Антарктида, наречена Станция 211.

Според редица слухове „база 211“ е съществувала и ако е имало, тогава тя трябва да е била (може би все още е) разположена в планинската верига без лед в планините Мухлиг-Хофман на Нойшванбенланд, известна още като Кралица Мод.

Повече за нациската база 211 на Антарктида може да прочетете тук: https://otvad.com/tajnata-baza-211/

Според геолози, участвали в германската експедиция, районите, в които е имало растителност, се дължат на горещи извори или други геотермални източници.

Един от най-интересните цитати за Нойшванбенланд и Антарктида идва от гранд адмирала на германския флот Карл Дьониц,  който казва: „ Флотският подводен флот се гордее, че е построил за фюрера в друга част на света суша наречена “Шангри-Ла на сушата”, непревземаема крепост . “     

И така, какво мислите за Антарктида? Възможно ли е в далечното минало, когато Антарктида е имала „тропически“ климат, на континента да е имало огромна човешка цивилизация? Ами ако в предполагаемите пирамиди на Антарктида има повече от това, което сме готови да видим?

 

Visited 6 958 times, 1 visit(s) today