Папуасите в Нова Гвинея изядоха магьосниците и провалиха изборите

папуаси

Изборите в Папуа – Нова Гвинея сa провалени от канибалите. Членовете на сектата на канибалите изяли местните магьосници, след което избирателите просто се страхували да идат да гласуват,  пише The Telegraph.

Серията от убийства е станала в близост до крайбрежния град Maданг. Около 500 последователи на култа  убили и изяли петима мъже и две жени. Канибалите твърдят, че техните жертвите са се занимавали с черна магия в отдалечени селища, събирайки пари от болни хора. Канибалите разказали на полицията, че са се опитали да обуздаят вещиците и магьосниците. Те постепенно  започнали да вярват в специалното предназначение на своя култ, а след това започнали да избиват магьосниците.

„Те убиха първата жертва до  пътя. Извадиха сърцето, мозъка и изпиха кръвта на убития.“ – съобщи зловещите подробности на престъплението местен политически активист.

Първоначално полицията подозирала в участие в убийствата членове на сектата на поклонниците на карго-култа, който е популярен в много отдалечени и слаборазвити райони на Папуа – Нова Гвинея, и обожествява въздушния транспорт.

След като полицията попаднала на следите на истинските  престъпници,  зад решетките се оказали 29 членове на сектата, включително 13-годишно момче. Директно в убийствата, според служители на правоприлагащите органи, са замесени 12 души. В яденето на хора са участвали всички.  Въпреки това, лидерът на  сектата – член на общинския съвет – остава на свобода.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 411 times, 1 visit(s) today