Невероятно но Факт! (СНИМКИ)

Снимките, които ви представяме по-долу, са толкова нереални, че повечето от тях изглеждат като обработени с фото програма от ранга на Photoshop.

Колкото и странно да е обаче, в тях няма и грам допълнителна обработка, уверяват ни от сайта list25.com.

1. Корабът, който едва не се разби в село. В случая можете да предположите, че някой е взел снимка на танкер и я е поставил върху снимката на идилично село край морето. Тук обаче фотосът е 100% истински. Той показва кораба Pasha Bulker, който през 2007 г. засяда на блажа Ноби край Нюкасъл, Австралия, и веднага се превръща в туристическа атракция.

118898_600_398.jpg

Снимка: Flickr

2. С мечка на масата. Една от снимките, за които ни е много трудно да повярваме, че е истина. Хората на масата са напълно доволни от присъствието на огромната мечка до себе си. В случая обаче не става въпрос за обикновена дива мечка, а за Брут – мечокът, който е отгледан от малък в плен. По време на активните си години той прекарвал в снимане на телевизионни реклами и дори кумувал на сватбата на собственика си Кейси Андерсън.

118893_600_382.jpg

Снимка: Daily Mail

3. Черно-бялата баба Коледа. И тук Photoshop няма нищо общо – жената на тази снимка от 2009 г. с дядо-Kоледовци в Сан Франциско просто си е направила дяволски добър грим, създавайки илюзията за черно-бяло изображение.

118892_600_414.jpgСнимка: Laughingsquid

4. Облак в стаята. Очевидно, при правилните условия облаците могат да се формират и в затворени помещения. Тук сюрреалистичната снимка е дело на фотографа Берно Смилде (Berndnaut Smilde).

118899_600_387.jpgСнимка: Booooooom.com

5. Кучета на два крака. Не, двете кучета Кют (Cute) и Бамби (Bambi) не са резултат от нечий садистичен експеримент. Животинките са родени без двата си предни крайника в град Кезон, Филипините. В момента те живеят със своя собственик – уличният търговец Лопе Тулипас, и са една от атракциите на града.

118895_600_425.jpgСнимка: Los Angeles Times

6. Нарисуваната кърпичка. Макар и тук да изглежда, сякаш намесата на Photoshop e била неоспорима, картината на 15-метровата скулптура върху новозеландски хълм, е такава, каквато я е видял и фотографът, направил снимката. Проектът е дело на местния скулптор Нийл Доусън, който вместо от хартия, е използвал стоманени елементи, сглобени така, че да създават ефекта за въздушност. 

118891_600_399.jpgСнимка: Gibbs Farm

7. Гигантското гумено пате. Може да ви се струва невероятно, но патето наистина е реално. Проектът с рекламна цел на компанията Four Media е бил разположен стратегически в големи пристанища по целия свят.

118897_600_400.jpgСнимка: Photobucket.com

8. Балансиращите камъни на тази снимка изглеждат като подредени с помощта на компютърна програма или залепени със суперлепило. Истината е, че тези камъни наистина балансират. Те са част от изкуство, известно като „балансиране на камъни“ (rock balancing). Резултатът е картина, която изглежда така, сякаш побеждава гравитацията.

118894_600_399.jpgСнимка: Teamsandtastic.com

9. Дупка в морето. В случая не е в морето, а в езерото Берисий (Lake Berryessa) в Калифорния. Създадената от човешка ръка дупка на дъното му има формата на канала в мивката ви и изпълнява същите функции. С ширина от 21 метра и дълбочина от почти 100 метра, дупката се използва за контрол върху нивата на водите на езерото.

118896_600_400.jpgСнимка: Fogonazos.es

10. Нападението на морските чудовища. Макар че изглеждат като пипала на морски чудовища, готови да закусят със сърфистите, тези израстъци всъщност са просто морски водорасли, растящи по крайбрежието на Инсмут бийч (Innsmouth Beach) в Ню Инглънд. Което не пречи ефектът да е поразителен.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 1 154 times, 1 visit(s) today