10 от Най-невероятните случаи на неуспешни банкови обири

0403148001393943537_18045_600x458

10.Обирджия с лош краснопис
Обирджия влязъл в банка на HSBC в Бруклин и дал бележка на служителката, на която бил написал исканията си. Тя дълго се взирала в нея и накрая му казала, че не разбира какво пише. Похитителят не бил готов за такъв ход, изпаднал в паника, взел си бележката и избягал.

9.Похитителите и вратата – вратата печели
Комичният случай се разиграл в Royal Bank of Scotland в Ротесей, Шотландия, през 1975 година. Планът на трима престъпници да оберат банката тръгва зле още от вратата – тя е от типа въртящи се и тримата не успяват да влязат. Служителите им помагат, а те засрамени си тръгват. След кратък размисъл решават да се върнат, но когато заявяват намеренията си за обир и искат от главния касиер 5 000 британски лири, той се разсмива, защото си мисли, че това е шега. Никой вътре не ги взема на сериозно.
Лидерът на триото се ядосва и скача върху едно от гишетата, при което си навехва глезена и пада на земята.
В това време неговите двама съучастника решават да се офейкат, но… отново се заклещват във вратата.

8. Много разсеян престъпник
Чарлз Робъртсън обира банка във Вирджиния Бийч. Когато излязъл, той се сетил, че е оставил у касиерката написаната от него бележка и за да не оставя улики, се върнал да си я вземе.
Този път обаче забравил вътре ключовете от колата, с която щял да бяга.
За да не се връща отново, той избягал пеша, като зарязал колата, която между другото била на съквартиранта му. На съквартиранта той казал, че колата е открадната. Естествено на полицията не й трябвало много време, за да го хване.

7. Пет пъти за щастие
Ейбъл Фернандез на два пъти опитвал да ограби неуспешно банки в Санта Барбара, но това не го обезкуражило. През декември 2008 той успял да обере две банки в един ден. Петият път обаче се оказал фатален за него. Докато стоял пред банката и чакал удобен момент, един полицай забелязал фалшивя му пистолет и го арестувал.

6. Лош трафик
В Хамптън, Великобритания, една банда ограбила банка, но още преди да се отдалечат се блъснали в полицейска кола. Превишената скорост била най-малкия им проблем.

5. Обир без кола
Робърт Майкъл Варела ограбил банка в Уитър, Калифорния, като ползвал такси. Тъкмо да се качи в таксито, когато избухнала боята, сложена при парите от касиера. Варела се стреснал и зарязал таксито. Той хукнал пеш й се качил автобус, който обаче попаднал в задръстване и полицията го хванала за 20 минути.
Извод: ако ще обирате банка, не разчитайте на градския транспорт.

4. Помислете са всичко!
При обир в банка в Ню Хъдзън, Мичиган, касиерката попитала престъпника дали си носи чанта, в която да сложат парите. Той очевидно не си носел и така се разстроил от този въпрос, че избягал.

3. Обир с бомба на врата 

В този случай няма нищо комично.
Браян Уелс обира банка, но е заловен от полицията. На врата му има малка бомба, която избухва и го убива.
След разследване става ясно, че Уелс е част от престъпна групировка, оглавявана от мъж на име Кенет Барнс. Той имал нужда от парите, за да плати за убийство на бащата на приятелката си. Той принудил Уелс да обере банката, като сложил бомба на врата му.

2. Супер-дядо унижава престъпник с нож
Когато Даниел Гинли влязъл в US Bank в Дейтън, Охайо, той държал под око всички, които му се стрували опасни. Той обаче не обърнал много внимание на 70-годишния Джеймс Матесън. След като взел парите, престъпникът казал на Матисън да се разкара от пътя му. Той не знаел, че дядото е ветеран от войната в Корея. Матисън му ударил един, след което го затиснал за стената и ги държал там, докато дойде полицията, въпреки че Гинли му нанесъл малка рана с нож.

1. Престрелката в Ел Ей от 1997 г.
През февруари 1997 година Лари Филипс и Емил Матастреану обират клон на Bank of America.
Те са пресрещанти от полиция и следва ожесточена престрелка на улицата, предавана по телевизията. Престрелката продължава 44 минути. И двамата престъпници са убити, ранени са 10 полицаи и 7 граждани.
Източник: profit.bg

Visited 181 times, 1 visit(s) today