Невероятните свойства на обикновените картофи

kartofКартофите вършат работи при стомашни заболявания, особено стомашна язва. Сокът им е много полезен при такива заболявания като успокоява и стяга лигавицата. В допълнение, картофът е добро спазмолитично, диуретично, успокояващо средство.

Картофеният сок трябва да се консумира на празен стомах и  върши чудеса. Той има положителен ефект при заболявания на храносмилателната система, стомаха и язва на дванадесетопръстника, остър и хроничен гастрит, гастрит на нервна почва  (заболяване известно като „нервна гастрит“). Пийте 75-100 мл сок преди всеки обяд и вечеря 2-3 седмици. Можете да пиете както чист картофен сок, така и в комбинация със сок от моркови и целина.

Как да се приготви такъв сок?

В   чаша   се изсипва сок  два пръста, долива се топла вода и сместа се пие сутрин на празен стомах. Той може да се комбинира и със супа. Подобно на всички сокове, сокът от картофи бързо се разваля, така че трябва да се изпие веднага след приготвянето.

В случай на пептична язва, ако ядете всеки ден по 2-3 филийки сурови картофи половин час преди всяко хранене,  язвата ще изчезне   след  няколко седмици.

инфо:http://nepoznato.energetika-bg.com/

Ако Ви харесват публикациите ни моля помогнете ни да ги популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 230 times, 1 visit(s) today