Невероятна порция факти (Снимки)

Скелетът на най-големия динозавър бил открит през 2007 г. в Аржентина. Тревопасният 32 метров динозавър (колкото 9 етажна сграда) Futalognkosaurus dukei е живял преди 80 млн години, когато започва топенето след ледниковия период. Тежал е около 70-80 тона.

31.jpg

Австралия – наказанието, което общината наложила на собственика на луксозна къща, за това, че е отсякъл три дървета, които му закривали прекрасната гледка, било да поставят два карго контейнера за срок от 3 години, които да развалят гледката още повече.

32.jpg

Най-дългата лимузина в света – над 30 метра. Проектирана е от Jay Ohrberg от градчето Бърбанк в Калифорния. Автомобилът има общо 26 колела и две кабини – една отпред, другата отзад. Може да се вземе под наем за различни мероприятия.

33.jpg

В немски сафари парк живее Зорс (от англ. zebra и horse – зебра и кон) с името Еклипс (Eclipse). Животното се родило след смесването на кон и зебра.

34.jpg

Най тънката талия на света, само 38,1 см, е на седемдесет годишната пенсионерка от САЩ – Cathie Jung. На 28 години родила второто си дете, оттогава започнала да носи корсети и така до днес. В момента сваля корсета за не повече от 30 минути на ден.

35.jpg

Най-дебелият човек на света е мексиканецът Мануел Урибе. Максималното му тегло е достигало до 560 кг.

36.jpg

Най-големите естествени гърди са на Тинг Хиафен от китайското село Чанг. Всяка от гърдите й тежи по 10 килограма и виси на 48 см. Момичето станало известно още на 14 годишна възраст. Тинг Хиафен твърди, че големите гърди й носят повече неудобства, отколкото удоволствия.

37.jpg

Най-скъпият часовник на света е Henry Graves Supercomplication на фирмата Patek Phillipe. Продаден е на аукцион на Сотбис през 1999 г. за $11 002 500. Часовникът е произведен през 1932 г. само в един екземпляр. Купувачът поискал да остане анонимен.

38.jpg

Най-бързият автомобил серийно производство – SSC Ultimate Aero TT. Записан в книгата на рекордите Гинес със скорост от 411.76 км/ч. Оборудван с 6.2 литров осемцилиндров бензинов двигател с мощност 1183 конски сили. До 100 км/ч ускорява за 2.8 секунди.

39.jpg

Урок в Афганистан

40.jpg

Macropinna microstoma – риба с прозрачна голава, през която вижда (очите й са вътре в главата). Според учените тази структура на рибата й помага да не си нарани очите, когато ловува.

41.jpg

Бърза помощ в Африка

42.jpg

Осака, Япония. Пътят е прекаран направо през офис сградата.

43.jpg

Най-големият в света стелератор — Голям спираловиден хелиотрон. Построен е за получаване на свръхвисокотемпературна плазма, като я удържа в силно магнитно поле.

44.jpg

Орел с плячка

45.jpg

Миграцията на иглоопашатите скатове в Мексиканския залив се случва два пъти в годината — от полуостров Юкатан до Флорида и обратно. За да се придобие представа за мащабите, всеки от скатовете е с размер 2х2 метра, а популацията им е около 10 хиляди (40 000 м.кв.)

46.jpg

Звукоуловител — акустичен прибор използван в противовъздушната отбрана за откриване на вражески самолети по шума от моторите им.

47.jpg

Вече може спокойно да се спи на работното място, без опасност някой да разбере. Китайците продават лепенки с очи за клепачите.

48.jpg

Велосипедна разходка по Ирландските скалисте брегове: световният шампион по планинско колоездене Steve Peat

49.jpg

Това керамично изделие, наречено Yuanyang II, е част от колекцията на Музея на Изкуствата на Хонг–Конг. Темата на изложбата е Yuanyang (символ на любовта и брака), популярна напитка, която се получава при смесването на кафе и специална хонгконгски млечен чай.

50.jpg

Шлем на пилот на F35

51.jpg

Медуза-убиец с размера на нокът обитава моретата в Австралия. За разлика от другите медузи, тази има очи и мозък. ПОследствията от среща с тази медуза могат да бъдат фатални – от парализа до мозъчен кръвоизлив и смърт. 4 опашки с по 5 хиляди жила на всяка. Отровата е 100 пъти по силна от тази на кобрата. Противоотрова няма.

52.jpg

7 август 1974 г. Французинът Philippe Petit опъва въже между кулите на световния търговски център (който беше разрушен на 11 септември 2001 г.) и тръгва да върви над пропастта. Жена го забелязала и след броени минути покривите на двете сгради били пълни с полиция. Чак след 45 минути успели да го убедят да слезе от въжето.

53.jpg

Международната космическа станция и Шатъл на фона на Слънцето

54.jpg

Това е първата снимка качена в Интернет. В далечната 1992 г. Тим Бърнърс-Ли помолил колегата си за някаква снимка от наскоро проведеното изложение в CERN. Тим искал да тества как ще се публикува изображение в току що изобретената от него информационна мрежа Интернет World Wide Web.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

 Благодарим Ви! 

Visited 939 times, 1 visit(s) today