Неповредената ДНК от останките на жена, на 7200 години, открито странно човешко потекло

Археолози откриха останки на жена, която живяла преди 7200 години в днешното Люксембург. Това не би било нещо изненадващо, но учените успяха да извлекат неповредена ДНК от костите й, което е много рядко за такава дълбока историческа епоха.

Изследванията показаха, че тази жена има необичайно потекло, различно от мнозинството от хората, които са били анализирани до момента. Нейната ДНК е близка до тази на хора от Близкия изток, но има и елементи, които са характерни за народите от Кавказ.

Това доказва, че в древността има било разнообразие в хората, които обитавали Европа. Резултатите са важни за разбирането на миграционните движения на хората и развитието на човешката цивилизация в Европа.

Учените отбелязват, че тази находка е от голямо значение и че ще бъде използвана като отправна точка за бъдещи изследвания в областта на археологията и генетиката.

Този новинарски материал разказва за находката на останките на жена, която е живяла преди 7200 години. Това само по себе си не е нещо изненадващо, но археолозите успяват да извлекат неповредена ДНК от костите на тази жена, което е много рядко за такава дълбока историческа епоха.

Анализът на нейната ДНК показва, че тази жена има необичайно потекло, различно от мнозинството от хората, които са били изследвани до този момент. Нейната ДНК е близка до тази на хора от Близкия изток, но същевременно има и елементи, които са характерни за народите.

 

Позволено е използването на материали от нашия сайт само моля сложете линк към нашата статия. Благодарим!

Visited 14 times, 1 visit(s) today