Неизвестен източник на геотермална енергия, открит под Антарктика

[ad_1]

Неизвестен източник на геотермална енергия, открит под Антарктика …

Геолози откриха на територията на Антарктика мистериозен източник на топлина, който се намира дълбоко под земята и топи ледените покривки (HiddenTruth.site).

Учените все още не могат да обяснят същността на това явление.

Известно е, че от средата на миналия век дебелината на ледената покривка на континента е намаляла три пъти, а площта на многогодишния лед е намаляла с 2 милиона квадратни километра.

Според последните изследвания, процесът на топене на ледника е повлиян не само от глобалното затопляне. През 2018 г., изследователите откриват мистериозен източник на геотермална енергия, разположен дълбоко под земята в източната част на Антарктика (Antarctica).

Четете още: Учените вярват, че може да има живот на луните на Уран

Използвайки радарно сканиране на лед с дебелина 3 километра, учените установяват, че това явление е насочено отдолу нагоре, поради което подледниковите езера на Антарктика непрекъснато се пълнят с входяща топяща се вода.

Според учените, откритите процеси могат да направят Антарктика по-уязвима към изменението на климата.

Изследователите предполагат, че дълбоко под земята може да има радиоактивни скали или големи горещи извори. Те също не изключват развитието на вулканична дейност във вътрешността на континента.

Междувременно, конспиративните теоретици изтъкват и други хипотези. Според тях, под Антарктика са скрити нацистки технологии или извънземни бази.

Учените възнамеряват да проведат повече изследвания, за да проверят своите предположения.

[ad_2]

Source link

Visited 11 times, 1 visit(s) today