Мистериозен източник на топлина, открит под Антарктида ⋆ Hidden Truth

[ad_1]

Мистериозен източник на топлина, открит под Антарктида


Антарктида крие много загадки под дебелия слой лед. Известно е, че преди милиони години този сега замръзнал континент е бил дом на гори, животни и вероятно човешки цивилизации. Какво друго би могло да се скрие в дълбините му?

Геолозите са открили на територията на Антарктида мистериозен източник на топлина , който лежи дълбоко и разтапя ледените покривки. Учените все още не могат да обяснят същността на това явление.топлина

Известно е, че от средата на миналия век дебелината на ледената покривка на континента е намаляла три пъти, а многогодишната ледена площ е намаляла с 2 милиона квадратни километра.

Според последните изследвания процесът на топене на ледниците не е бил повлиян само от глобалното затопляне. През 2018 г. изследователите откриха мистериозен геотермален енергиен източник, разположен дълбоко под земята в източната част на Антарктида.

Използвайки радарно сканиране на лед с дебелина 3 километра, учените установиха, че това явление е насочено отдолу нагоре, което кара подледниковите езера на Антарктида непрекъснато да се пълнят с вливаща се стопена вода.

Според учените откритите процеси могат да направят Антарктида по-уязвима към изменението на климата. Изследователите предполагат, че дълбоко под земята може да има радиоактивни скали или големи горещи извори.

Те също не изключват развитието на вулканична дейност във вътрешността на континента. Междувременно теоретиците на конспирацията предлагат и други хипотези.

Според тях под ледовете на Антарктида могат да бъдат скрити нацистки технологии или извънземни бази, които често се споменават от различни източници. Учените възнамеряват да направят повече изследвания, за да проверят своите предположения.

[ad_2]

Source link

Visited 23 times, 1 visit(s) today