`Канали` построени от древна марсианска цивилизация?

[ad_1]

„Канали“ построени от древна марсианска цивилизация …?

Снимката е направена преди години, но споровете за нейното естество все още продължават (HiddenTruth.site).

„Официалните“ учени вече са изразили мнение, че това е естествено образувание, а не съоражение на „марсианците“.

На кадъра се вижда обект, приличащ на огромна мрежа от странни, големи „тръби“, разположени в части от пейзажа на Марс.

Дали това са творения на древна марсианска цивилизация, по които са се придвижвали като по магистрала? Или е просто любопитно и рядко, но напълно естествено явление на марсианската повърхност?

По един или друг начин, споровете за тази необичайна структура все още продължават.

Всичко започва, след като през ноември 1996 г., НАСА стартира космическата мисия Марс Глобъл Сървейър (Mars Global Surveyor) и тя започва да изпраща първите си изображения от Червената планета. Изображенията са толкова висококачествени, че изследователите са открили дори следи от водни потоци в дълбоки клисури.

Сред тези снимки, има една, която веднага обърква учените от НАСА. Тя показва странни конструкции, като оребрени „тръби“ с прозрачни, сякаш направени от стъкло, стени, разклоняващи се в три различни посоки по скалистата повърхност.

Когато това изображение става публично достояние, много хора започват да говорят, че най-накрая са открити известните „марсиански канали“, чието присъствие е документирано още през през 19 век от италианския астроном Джовани Скиапарели (Giovanni Schiaparelli).

Твърди се,  че тези „канали“ са построени от древна марсианска цивилизация.

Четете още: Кацането на Марс през 1962 и тайните проекти на Сащ и СССР

Някои уфолози предлагат по-различна версия. Според тях, това не са прозрачни канали, а огромни живи същества – марсиански червеи, живеещи в почвата.

Други изследователи, например докторът на науките Дейвид Пиери (David Pieri) от Отдела за земни и космически науки на Лабораторията за реактивно задвижване, заявява, че „прозрачните тръби“ всъщност са симетрични дюни, създадени от ветровете.

А според геолога Рон Никс, „ребрата“ на тези „тръби“ са резултат от силни атмосферни влияния, тоест равномерно отворени участъци от друга скала.

Марсианските канали – тематична картина

Години по-късно са получени още снимки от Марс, на които се вижда необичаен пейзаж с подобие на тези „тръби“.

Факт е, че във всички по-късни снимки, нито една от „тръбите“ не показва толкова отчетливо „стъкления“ фон, който може да се види ясно на първото изображение от Mars Global Surveyor. 

На същата снимка, до „тръбите“, се виждат няколко дупки в земята, а в диаметър те много добре пасват на диаметъра на „тръбите“.

Сякаш има и същите „тръби“ под земята …

[ad_2]

Source link

Visited 8 times, 1 visit(s) today