Каменен кръг от бронзовата епоха, намерен скрит в британската гора

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Британски археолог наскоро направи невероятно откритие в гора: 4 000-годишен каменен кръг, първият по рода си открит в Глостършир, Daily Mail доклади:

„„ Много важно “откритие на паметник от бронзовата епоха е разкрито, след като е било скрито под зеленина в гората на Дийн.

„Датиращ от около 2000 г. пр. Н. Е. Кръгъл ритуален пръстен е намерен по време на лазерно сканиране на LiDAR на района.

„Находките, известни като пръстенна пещ, се състоят от кръгла банка с варовикови камъни.“

Един от камъните, открити в Глостършир (чрез BBC)

Откритието е направено от Джон Хойл, археолог, който е проучил сканиране на светлина и дистанционно (LiDAR) на горите и е открил нещо, което не е очаквал. Хойл си спомня:

„Беше много вълнуващо. Очаквах да намеря доста нови сайтове с LiDAR, но нищо толкова интересно като това. “

Пръстеновата каирна може да се види тук на сканирането на LiDAR (чрез Комисията по горите)

Първоначално Хойл, въпреки че кръгът, който е видял на сканирането, може да е поставяне на оръжие от Втората световна война, но когато отиде до местоположението на обекта, той знаеше, че е сгрешил. Вместо това той току-що бе открил великолепен пример за каменен кръг.

Предназначение на каменни кръгове

Въпреки че в Обединеното кралство са откривани каменни кръгове през десетилетията, те остават загадка в много отношения.

Например: Каква цел са служили? Хойл признава, че това не е ясно:

„Никой не знае точно за какво са били използвани. Някои са открити във връзка с погребения и често на места като това има остатъци от въглен, което предполага ритуали, включващи огън. „

Каменният кръг изглеждаше подобно на това преди около 4000 години (чрез BBC / Anne Leaver)
По-малък от Стоунхендж

Каменният кръг е много по-малък от други по-известни керни като Стоунхендж, но описание на него от Слънцето и видеото на сайта предоставят достатъчно доказателства, че сайтът наистина е основна находка, когато става въпрос за по-добро разбиране на древната история и вярванията на онези, които са дошли хиляди години преди нас:

„„ Пръстенът на Глостършир е широк около 80 фута, а кръгът отломки около него е дебел 16 фута. “ На пръстена са разположени около 10 бели варовикови стоящи камъни, които са покрити с растителност. Те са приблизително три метра (един метър). „

Точното местоположение на каменния кръг в гората на Дийн е тайна, за да се гарантира, че той не привлича вниманието на грабители и незаконни ловци на съкровища (Via Jon Hoyle)

Докато Хойл отбелязва, че той и много други изследователи остават несигурни за пълната цел на каменните кръгове, други смятат, че те може да са играли по-„космическа“ роля:

„Една група изследователи твърдят, че имат отговора. Те са намерили доказателства, че тези каменни кръгове са издигнати с космически влияния: тоест те са поставени специално, за да виждат по-добре Слънцето, Луната и звездите.

„Академик, наречен Александър Том, прекара няколко десетилетия в изучаване на британските камъни, започвайки през 30-те години. Поради геометричната им точност и въпреки факта, че камъните са съставени от различни форми, Том предлага стоящите камъни да служат като обсерватории: места за най-добро наблюдение на звездите. „

Стоунхендж е най-известната керн в света (Via Flickr)

Кенет Брофи от Университета в Глазгоу в Шотландия обаче не е съгласен с придаването на структурите с такива мотиви, като отбелязва:

„Това е много модерен начин за гледане на света. Трябва да ги разбираме чрез властови структури в обществото, вместо да наблягаме на тайни математически измервания. Нищо не можем да видим при праисторическите хора в други сфери на живота, което да предполага, че те са имали този изключително математически възглед за света. „

А Гордън Нобъл от университета в Абърдийн нарича каменни кръгове къщи за починалите:

„Те по същество са много големи къщи за мъртви и духове. Мъртвите вероятно са продължили да влияят на ежедневието. „

Въпреки че може би никога няма да разберем причината за тези невероятни структури, те продължават да ни очароват векове след като са били построени за първи път.

Ето още за каменния кръг, намерен в Глостършир от Би Би Си:


Представено изображение чрез екранна снимка на BBC

[ad_2]

Source link