НЛО Якутия

Как слънцето в Якутия се „изключи“ за три часа

Учени и метеоролози не могат да обяснят защо Слънцето в Якутия се изключи за три часа.

Това странно събитие се е случило през деня на 20 юли, когато от 11 до 14 часа Якутия изведнъж потъва в тъмнина. Оттогава мина доста време, но обяснения за това странно явление, официалните органи не дават и досега. А след „затъмнението“ е отбелязана и масова смърт на птици.

Инцидентът с небесното светило е станал миналия петък. Тогава в региона започнала да изчезва дневната светлина, пише Vista News. Тъмнината първоначално настъпила в Нижне-Бытантайский наслег, а след това и в районите Жиганский и Верхоянский.

Поради слабата видимост шофьорите били принудени да включат фаровете, а местните жители се страхували да излязат на улицата.
Плъзват слуховете, че военните изпитват апокалиптични оръжия, или в региона е долетял НЛО. Някои приписват настъпването на внезапната тъмнина на сатана. Жителите разказват за съобщения, разпространявани по WhatsApp, за засечени светкавици и за увеличаване на радиационния фон.

Чиновниците отричат ​​информацията, че небесното светило е било закрито от димната завеса на горските пожари в региона, защото никой не е усетил миризма на изгоряло. Според учените и метеоролозите, не е имало нито затъмнение, нито падане на метеорит, нито някакво голямо струпване на въздушни маси.

Според ръководителя на Нижне-Бытантайския наслег Константин Старостин, „когато Слънцето изчезнало от погледите им, хората започнали да звънят в администрацията“. „Старите хора твърдят, че никога не са наблюдавали такива явления“, е съобщил той на Sakha Day.

На свой ред ръководителят на Верхоянск Евгений Потапов разказва, че „е били мрачно, сякаш Слънцето е затъмнено от някакъв плътен облак и, може би, не облак. Но изобщо не е валял дъжд.

„Отначало си помислихме, че приказките за внезапната тъмнина са само слухове, но после те бяха потвърдени. Ние също така се чудим какво би могло да бъде това. За затъмнение обикновено предупреждават предварително. Може би това е бил метеорит, но не би могъл да бъде толкова голям. Засега не е ясно, „- казва той за SakhaDay.

Местните хора говорят и за това, че след като Слънцето се изключило, се появили военни хеликоптери, които сякаш търсели нещо…..

Да го споделим с приятели 🙂