Как евреите в САЩ прикриват силата си

[ad_1]

14.02 21:29 –
Как евреите в САЩ прикриват силата си

 image

Как евреите в САЩ прикриват силата си

 7 февруари 2021 г. ренегат 

От Хенри Форд
от Международния евреин: Най-големият проблем в света (1920)

Колко евреи има в САЩ? Нито един езичник не знае. Цифрите са изключителна собственост на еврейските власти. Правителството на Съединените щати може да предостави статистически данни по почти всеки въпрос, отнасящ се до населението на страната, но винаги, когато се е опитвало по систематичен начин да получи информация за евреите, които непрекъснато влизат в страната, и броя, който сега живее тук, Еврейското фоайе във Вашингтон влиза и го спира.

Повече от 20 години продължава борбата за правото на правителството на Съединените щати да извърши цялостно преброяване на хората и за същия период еврейското лоби в Капитолия е достатъчно силно, за да спечели.

Тревожното нарастване на еврейската имиграция в момента отново насочи въпроса към общественото внимание. За първи път в историята на Съединените щати се формира национално убеждение по този въпрос. От Европа дойдоха първите новини, които стреснаха тази страна. В докладите се разказва за огромни мобилизации на евреи на обявеното рандеву в Европа. За тях бяха построени страхотни казарми. Големи тела на обучени мъже отидоха от Съединените щати, по заповед на еврейските тайни общества тук, за да ускорят „паспортната работа“, както се нарича сред тези тела. Имиграцията в САЩ се превърна в бизнес – строго еврейски бизнес.

Защо е направено това изявление? – „строго еврейски бизнес“. Поради тази причина: има държави в Европа, от които днес не може да бъде допуснат езичник в Съединените щати. От Германия, от Русия, от Полша с най-голяма трудност може да бъде спечелено разрешение дори за един човек да влезе в тази страна. Но евреите от Полша, Германия и Русия от хиляди влизат най-свободно, при пълно пренебрегване на законите, при открито пренебрежение към здравните разпоредби – строго еврейски бизнес за вкарване на още един милион евреи в САЩ. Това е като преместване на армия, която изпълни задължението си в Европа за подчиняването на този континент, сега се прехвърля в Америка.

Когато условията в чужбина бяха оповестени в тази страна и стана ясно, че еврейските общества в Съединените щати са главните помощници в този натиск към Америка, вестниците за първи път в американската история започнаха да коментират еврейски въпрос в тонове на аларма. Това само по себе си е индикация, че фактите стават твърде предизвикателни, за да бъдат по-дълго игнорирани.

Дори обикновените имиграционни служители, които от години наблюдават човешкия поток, докато тече над остров Елис, тази година са стреснати във внимание и действие от рязката промяна, която настъпи в характера на потока. И какво ги е стреснало?

Първо, тя е съставена почти изцяло от евреи. Истински украинци, истински руснаци, истински германци не могат да влязат. Но евреите могат да идват отвсякъде и идват от почти навсякъде. Защо тази специална привилегия? – питат го.

Второ, те не идват като бежанци, като хора, бягащи от глад и преследване: те идват така, сякаш притежават държавата. Те пристигат като специални гости. Както от другата страна бизнесът с паспорти е „уреден“, така и от тази страна входният бизнес е „уреден“. Законите са оставени настрана. Здравните разпоредби се игнорират. Защо не трябва да се държат така, сякаш притежават Съединените щати? Те виждат, че служители на еврейските тайни общества заместват служителите на имиграционното бюро на САЩ. Първият им поглед върху живота тук показва, че еврейският контрол е толкова мощен и пълен, колкото в Русия. Нищо чудно тогава, че те буквално разбиха стените и портите с целия еклат на победоносно нашествие. Не е ли това Америка – „Страната на евреите“, както се нарича в по-малките нации в Европа?

Трето, има перфектна организация, която преодолява многобройните възражения, които възникват срещу приемането на известни революционни евреи. Европейските евреи са потенциални революционери. Те са революционерите на Италия, Германия, Русия и Полша днес. Те са червените и IWWлидери на САЩ днес. Когато един човек, чийто запис е известен, се представя на остров Елис – и разбира се той е един на хиляда, чиито записи не са известни – той е задържан. Веднага в цялата страна започват телеграми до конгресмени, редактори, държавни и общински служители, които им казват с незабележими тонове да се „заемат” от името на г-н Со-и-Со, който е задържан на остров Елис. И същия ден там се връщат обратно към Вашингтон телеграми от конгресмени, редактори и други хора с влияние, настояващи за безупречния характер на г-н Со-и-Со и изискващи незабавното му приемане в Съединените щати. Понякога в тази работа се използва и руското посолство – така нареченото.

Това е нашествие – нищо друго освен нашествие; и това се подпомага от влиянието в Съединените щати. Той е тънко прикрит със настроения – „тези хора бягат от преследване“. Той е хитро подпомогнат от снимки, показващи групи на закъсали жени и деца – никога от снимки, показващи групите на хъски млади революционери, които са също толкова готови да опустошат Съединените щати, както и да обезсърчат Русия.

Това обаче е настоящата ситуация. Това, което тази и следваща статия предлага да направи за читателя, е да му предостави някои факти, свързани с борбата на правителството по този въпрос през последния четвърт век.

Въпросът не е характерен за Америка и може да хвърли страничен фактор върху американската фаза, за да се отбележат някои от фактите, изготвени по време на изслушванията на британската кралска комисия за чуждестранната имиграция, която заседава в Лондон през 1902 г., черта на чието производство беше свидетелство на Теодор Херцл, великият пропагандист на ционизма.

В първоначалното си изявление до Комисията, Herzl направи тези изявления, наред с други:

„Фактът, че сега за първи път от Кромуел има осезаем брой наши хора в Англия, е истинската причина тази Комисия да бъде свикана заедно. * * * Че в Англия съществува сериозен натиск, фактът на вашето заседание на Комисията е пълно доказателство. “

След това изследването продължи, докато се изведе следното: (отговорите са на Херцл)

В. Разглеждайки за момент въпроса за чуждестранната имиграция от позицията на Съединените щати, вие се позовахте на факта, че Америка изключва? А. Да. В. Изключването е частично изключване? А. Изключването, както знам, се работи по този начин: имигрантът трябва да покаже определена сума пари в момента на кацането си. Въпрос: Знаете ли, че потокът от имиграция в Съединените щати е два пъти по-голям от имиграцията в Обединеното кралство? А. Знам това. В момента Ню Йорк има най-голямото еврейско население от всички градове в света. В. А действителното изключване е действителното изключване на малка част? А. Да; но отиват обаче в Америка. Мисля, че е толкова лесно да се избегне такава забрана. Например, ако се присъединят към малка компания, тя ще отпусне необходимата сума на всеки имигрант, а имигрантът я показва и влиза, и изпраща обратно по пощата сумата, която е взел назаем. Няма ефикасни мерки за предотвратяване на това. Въпрос: Предположих, че препратката ви към Съединените щати е одобрение на действието на тази страна като акт на самосъхранение. А. Не.

Малко по-късно при изследването отново беше поставен въпросът за имиграцията в Съединените щати. Отговорите все още са на д-р Херцл – не забравяйте, че датата е все още 1902:

В. Знаете ли дали фактът е, че водещите евреи в Америка са информирали своите кореспонденти тук, че не могат да приемат и разпространяват повече еврейски имигранти? О. Чувал съм за трудности на емиграцията и че те са пренаселени с евреи. Що се отнася до тази информация, не мога да кажа. В. Според вас няма ли потокът от емиграция в Америка да е бил много по-голям, ако не е съществувал такъв закон? О. Мисля, че този закон не го промени много. Забраната не може да го промени. В. На какво основание вярвате в това? А. Това е въпрос на брегове и пристанища. Те влизат. Как ще попречите на мъж да влезе? Въпрос: Искате да кажете, че се вкарват контрабанда? А. Не, не вярвам в това. Но те винаги намират начин да влязат.

Сега обсъждането на имиграцията в САЩ никога не е било безплатно. Говорихме много за това като цяло, но не и за конкретни раси, с изключение на китайците и японците. Изглежда обаче, че Херцл е знаел, че навсякъде, където евреите се събират в забележим брой, те се превръщат в беда (думите му са: „* * * Америка, където веднага щом образуват осезаемо число, те се превръщат в беда и бреме за земята“ ) и той също знаеше, че ще бъдат положени усилия за постигане на това условие. Но повече от това, той се отказа от това, което трябва да се тълкува като предупреждение, че на тези усилия ще се съпротивлява. Той каза:

„Съществува френска поговорка„ cet animal est tres нетърпелив; ще се защитя на l”attaque. ” Ако евреите бъдат нападнати, те ще се защитят и вие ще получите нещо като вътрешни проблеми. ”

Явно е дошло времето в Съединените щати, когато някой далновиден служител започва да се чуди какво предвещава еврейското нашествие. Вече беше твърде силен, за да бъде открито атакуван. Еврейското лоби във Вашингтон беше мощно дори по това време. И така, очевидно този служител стигна до заключението, че най-добрият начин да се пристъпи към толкова важна задача е да се събере информацията.

Но за да получи информацията, Конгресът трябваше да даде своето разрешение; и за да се получи разрешението на Конгреса, трябваше да бъдат назначени изслушвания. Изслушванията бяха поръчани и записите за тях, макар и много оскъдни, все още съществуват. Понастоящем на читателя ще бъдат дадени важни извлечения от тях и той ще се убеди сам как някои американски държавници са реагирали на целия въпрос.

Точно тук има забележка, а именно, че еврейското лоби в крайна сметка стана по-умело в подобни въпроси. Сега се полагат много добри грижи да не бъдат назначени длъжностни лица, които да правят предложения, които да ускорят изслушванията в Конгреса по еврейския въпрос. Идва време, разбира се, когато целият еврейски въпрос може да бъде избит от правителството на Съединените щати, но това няма да стане, защото официален служител го ускори; ще бъде, защото хората ще го изискват.

Длъжностните лица вече са твърде предпазливи, за да се намесват в този въпрос. Те знаят твърде добре последиците. По време на войната много тайни следи от опасности водеха в еврейски квартали и човекът от тайните служби, който лоялно изготвяше своите доклади, често беше изненадан, когато се оказа напълно издигнат от тази следа. Защо? Всички еврейски пътеки в тази страна са били силно защитени от скрити влияния по време на войната.

Е, дойде времето в Съединените щати, когато очевидно беше желателно да се знае какви елементи съставляват нашето население; дали сме били англосаксонска нация, семит, латинец или какво. Ситуацията беше такава и беше заявена от държавните служители по онова време: „През 80-те и преди това можеше спокойно да се предположи, че имигрант от Ирландия е ирландец, имигрант от Норвегия или Швеция е скандинав, имигрант от Русия беше руснак, имигрант от Германия беше германец и т.н.

Но времената се промениха. Преди 1880 г. записът в записа на мъж – „роден в Русия“ – показва, че той е руснак. Но, се казва в изявление на правителствен служител във връзка с 10-те години след 1880 г. – „Толкова много евреи са дошли от тази страна в Съединените щати, че„ родените в Русия “са в популярно мнение, което означава„ руски евреин “ . “”И тогава същият служител показва, че през 10-годишен период, когато 666 561 евреи са дошли от Русия, идват и от Русия голям брой поляци, финландци, германци и литовци.

Сега да се направи преброяване на тези народи под заглавието „руски“ беше явно подвеждащо и не само подвеждащо, но и безценно за целите на преброяването. Расовата идентичност ще бъде загубена и нашите познания за расовия състав на нацията са много непълни. Следователно преброителните власти поискаха от Конгреса разрешение да класифицира хората по „раса“, както и по „страна на раждане“. Изглеждаше напълно разумно. От каква възможна полза е да се класифицират 3 000 000 евреи като „руснаци“, когато в страната има много малко истински руснаци и когато руснаците и евреите са толкова дълбоко различни един от друг?

Сенаторът Саймън Гугенхайм стана в комисията, за да възрази. Той използва общата формула в такива случаи. Той каза:

„Лично аз възразявам срещу него, не защото съм евреин, а защото не е на мястото си.“

Това е общата еврейска формула на възражението. B”nai B”rith казва същото, когато принуждава “Венецианският търговец” на Шекспир да излезе от държавните училища. Този „циркуляр срещу клеветата“ на обществото винаги включва мисълта: – „Ние не основаваме искането си на смущението, което може да бъде причинено на еврейските ученици в клас, нито отношението ни в това отношение се основава на тънкочувствителна чувствителност. Нашето възражение е направено поради ефекта върху не-еврейските деца, които подсъзнателно ще асоциират в съзнанието си евреина, както го е изобразявал Шекспир с днешния евреин. ” Следователно сенатор Гугенхайм играеше играта съгласно правилата, създадени и установени в такива случаи.

На това изслушване сенатор LaFollette беше председател. Твърдението на сенатор Гугенхайм беше, че „евреин“ е името на член на религиозна деноминация, а не на раса.

Председател LaFollette – „Виждам широки етнологични причини, поради които известно време би било важно да се знае от каква кръв и раса е дошъл човекът.“ Сенатор Гугенхайм – „Защо не попитате неговата религия?“

Сенаторите Маккъмбър и Бейли подкрепиха твърдението на сенатор Гугенхайм, че „евреин“ е религиозен, а не расов термин.

Председател LaFollette – „Не получавам само възражението ви по този въпрос, сенатор Гугенхайм. Какво възражение може да има човек срещу правилното участие в състезанието, към което принадлежи? “ Сенатор Гугенхайм – „Защото не е правилно, когато се твърди по този начин. Евреите не са раса. * * * ”

По-късно в изслушването сенатор Къмминс влезе в дискусията в отговор на проеврейска забележка, направена от сенатор Бейли:

Сенатор Бейли – „Ако бях евреин и се бях родил тук и те искаха да кажа, че съм всичко друго, но не и американец, щях да имам разлика с преброителя. Може би бих отказал да отговоря на въпросите им. ” Сенатор Къмминс – „Не бих се колебал да заявя от каква кръв съм бил.“ Сенатор Бейли – „Не; но в случая, за който се позовавам, това би било въпрос на религия. ” Сенатор Гугенхайм – „Това е смисълът; това е въпрос на религия. ”

Това беше през април 1909 г. През декември 1909 г. Саймън Улф беше главният свидетел на про-еврейската борба. Саймън Улф е много интересен герой. От преди дните на президента Линкълн той е бил лобист на евреите в Националния Капитолий и е бил в контакт с всеки президент от Линкълн до Уилсън. По време на изслушването, където г-н Улф даде показания, сенатор Дилингъм действа като председател и цялото производство беше оживено и изяснено от енергичната част, която сенаторът Лодж взе в него. Следват някои откъси, които изцяло възпроизвеждат духа и аргументацията на изслушването:

Г-н Вълк – „Въпросът, който изтъкваме е следният: Евреин, идващ от Русия, е руснак; от Румъния, румънец; от Франция, французин; от Англия, англичанин; а от Германия – германец; че еврейският или еврейският е просто религия. ” Сенатор Лодж – „Разбирам ли ви, че отричате, че евреите са раса?“ Господин Вълк – „Как?“ Сенатор Лодж – „Отричате ли, че думата„ евреин “се използва за изразяване на раса?“ Г-н Улф – „Като представител на Съюза на американските конгрегации на иврит – в който съм от близо 30 години – аз се заех с въпроса и предложих поредица от разпити на някои от водещите евреи на САЩ, между другото * * * Д-р Сайръс Адлер, който беше библиотекар на Смитсоновия * * * и всеки от тях заявява, че евреите не са раса. ” Сенатор Лодж – „Това според мен е важен момент. Винаги съм предполагал, че са. Намирам в предговора на „Еврейската енциклопедия“, подписан от Сайръс Адлер, наред с другото, това твърдение: „Още по-деликатен проблем, който се появи в самото начало, беше отношението, което трябва да се спазва от енциклопедията по отношение на онези евреи, които, макар и родени в еврейската общност, по една или друга причина са я изоставили. Тъй като настоящата работа разглежда евреите като раса, беше установено, че е невъзможно да се изключат онези, които са от тази раса, независимо от тяхната религиозна принадлежност. „В същата енциклопедия има изявление на Джоузеф Джейкъбс, бакалавър, бивш президент на Еврейското историческо дружество на Англия: „Антропологично разгледано, евреите са раса от подчертано еднороден тип, дължаща се или на единство на расата, или на сходство на околната среда.“ „Искате да кажете – искам да разбера вашата позиция – че думата„ евреин “е расов термин?“ Г-н Вълк – „Направих изявление и моите мнения са в тази брошура.“ Сенатор Лодж – „Позволете ми да се справя. Как бихте класифицирали Бенджамин Дизраели? Бил ли е евреин? “ Господин Вълк – „Той е роден евреин.“ Сенатор Лодж – „Той беше кръстен като християнин. Тогава той престана да бъде евреин? ” Господин Вълк – „Да; религиозно той престана да бъде евреин “. Ложа на сенатор – „А! Религиозно. Той беше много горд от факта, че е евреин, и винаги говореше за себе си по този начин. Фактът, че е сменил религията, промени ли расата му? “ Господин Вълк – „Това не промени факта, че той е роден евреин; въобще не; и знам, че еврейският народ по целия свят е твърдял, че Хайне и Борн и други, родени от кръвта им, са евреи, когато говорят за хора, постигнали нещо прекрасно в света. Но те престанаха да бъдат евреи от гледна точка на религията … ” Сенатор Лодж – „Несъмнено. Това, към което искам да стигна, е дали думата „евреин“ или „иврит“ не е правилен расов термин? “ Г-н Wolf – „Ако ме извините, ще намерите писмо от д-р Сайръс Адлер точно в края на брошурата, което може би бихте могли да прочетете в полза на комитета. Сенатор Лодж – (след като прочете посоченото писмо) „Не мисля, че това отговаря на нищо.“

Сенатор Лодж – „Никога не ми хрумна, докато не чух, че идвате тук, че класификацията, направена от имиграционните власти, има нещо общо с религията. Предполагах, че това е състезателна класификация. Важно е, много важно е класификацията на състезанието да бъде възможно най-близо. “

Г-н Улф – „Знаете, че Бюрото за преброяване преди време се опита да класифицира по същия начин и му беше забранено да го прави“. Сенатор Лодж – „Думата„ състезание “беше изхвърлена от законопроекта за преброяване. Мисля, че беше голяма грешка. Това прави възвръщаемостта почти без стойност. “ Г-н Улф – „Мога просто да повторя казаното от мен – че изразявам мненията на онези, които представлявам – Съюза на конгрегациите на Американския иврит и Ордена на Бнай Брит. Те се противопоставят на класификацията, направена през последните няколко години и както е предвидено, доколкото съм информиран, в доклада на комисията. ”

Изслушванията продължиха, по-късно Джулиан У. Мак се яви за еврейското твърдение.

От извлеченията, дадени в тази статия, четири въпроса стават много ясни:

Първо, евреинът се противопоставя на всякакво ограничително законодателство срещу влизането му в държава.

Второ, евреинът се противопоставя на каквато и да е расова класификация, след като е влязъл в дадена държава.

Трето, еврейският аргумент пред властите на езичниците е, че евреинът представлява религия, а не раса.

Четвърто, че се появи поне едно указание, при което евреинът има един поглед, който да представи на езичниците, и друг, който той цени сред собствения си народ, по този въпрос за расата.

Може да се отбележи и друг момент: когато властите пренебрегват като несъстоятелен аргумента „религия, а не раса“, говорителите на евреите отстъпват на факта, че техните организации не искат определени неща и няма да имат определени неща – аргумент или без аргумент, комисионна или без комисионна.

Еврейските лобисти имаха своя начин. В САЩ няма изброяване на евреи. Има 46 други класификации, но нито една за евреина. Северните италианци се отличават в записите от южните италианци; моравците се разграничават от бохемите; скочът от англичаните; испано-американският от испано-европейския; западноиндийците от мексиканците – но евреинът изобщо не се отличава.

Нито една от другите раси не възрази. По този въпрос докладът на комисията гласи:

„Доколкото е установено от комисията, практиката за класифициране на родените в чужбина по раса или народ, а не по държава на раждане, е приемлива за хората в Съединените щати с едно изключение.

Длъжностните лица, които се стремяха докладът от преброяването да показва с научна точност действителните расови компоненти на населението на Съединените щати, бяха принудени да видят тяхната препоръка елиминирана.

Какъв е резултатът? Ако попитате правителството на САЩ колко французи има в страната, то може да ви даде цифрите. Ако попитате за броя на поляците, той е там. Ако попитате за броя на африканците, той е известен. На дълъг списък можете да направите запитвания и ще откриете, че правителството знае.

Но попитайте правителството на САЩ колко евреи са в страната – и то не може да каже; няма записи. Ако искате информация по този въпрос, ще трябва да отидете при служителите или представителите на еврейското правителство в САЩ.

Разбира се, ако „евреин“ е религиозен термин, като баптист, католик, християнски учен или квакер, тогава има основание в аргумента, че религиозните въпроси не са подходящи за правителството да задават, освен ако религията не е в конфликт с или е заплаха за идеалите на Републиката. Но ако „евреин“ е расов термин или национален термин, тогава правителството правилно се интересува от записването на всички жители на тази земя, които го носят.

Както всички въпроси, отнасящи се до евреите, това може да бъде решено със собствените им думи. Това, което евреите учат евреите по този въпрос, трябва да бъде определящото. В следващата статия ще видим какво трябва да кажат самите евреи за „раса или религия?“[ad_2]

Source link

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *