Извънземните може да шпионират Земята от близкото място в Млечния път

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Само за момент помислете, че не сме сами във Вселената и съществуват други форми на живот отвъд Млечния път и Земята, което е единственото място, където засега са открити напреднали форми на живот.

Ако някъде във Вселената има извънземни, може би те са видели зората на човека на тази планета и са решили, че ще наблюдават нашия напредък. Как биха постъпили така?

Извънземните може да ни наблюдават от зората на човека на Земята (Via Pixabay)

Отваряща очите нова статия от LiveScience излага следния сценарий:

„Преди сто милиона години една напреднала цивилизация открива странни подписи на живота на синьо-зелена планета не толкова далеч от дома им в Млечния път. Те се опитват да изпращат сигнали, но каквото и да се движи в този непознат свят, не реагира. И така, любопитните галактически изследователи опитват нещо различно. Те изпращат роботизирана сонда до малка, тиха космическа скала, обикаляща в близост до богатата на живот планета, само за да следят нещата.

Ако подобна история се е разиграла във всеки един момент от 4,5 милиарда години история на Земята, тя може би е оставила археологически запис. Поне това е надеждата зад новото предложение за проверка на така наречените коорбитали на Земята за признаци на усъвършенствана извънземна технология

Наблюдавани ли сме от извънземни? (Чрез Кевин Гил / Flickr)
Какво точно е съ-орбитал?

Коорбиталите са космически обекти – планети, луни, дори космически скали – които обикалят около Слънцето на приблизително същото разстояние като Земята, обяснява Джеймс Бенфорд, физик и независим SETI (Търсене на извънземен интелект):

„Те обикалят около Слънцето със същата скорост, колкото е Земята, и са много наблизо.“

Бенфорд предложи теорията си за наблюдението на извънземни на конференция в Хюстън миналата година:

„Ако е прав, съ-орбиталите могат да бъдат начин за откриване на извънземна дейност, която се е случила преди хората дори да еволюират, още по-малко да насочат вниманието си към звездите.“

Млечният път и Земята може да са под наблюдение (чрез Уикипедия)

Не всеки – включително колегите изследователи на SETI – се присъединява към противоречивата теория на Бенфорд. Един от тях е Пол Дейвис, физик и астробиолог от Държавния университет в Аризона, който казва, че все още смята, че имаме задължение да проверим всички съорбитали, само за да сме сигурни:

„Колко вероятно е сондата на извънземни да е на някоя от тези съвместни орбитали, очевидно изключително малко вероятно.

„Но ако струва много малко, за да отидете да погледнете, защо не? Дори да не намерим ET, може да намерим нещо интересно. „

Намиране на бъгове

Оперирайки от предпоставката, че извънземните наистина ни наблюдават, всичко, което трябва да направим, е да намерим скритите грешки. Как би било направено това? Д-р Бенфорд има предложение:

„Най-близката звезда на Земята, различна от слънцето в момента, е Алфа Кентавър, на 4,37 светлинни години. Но на всеки половин милион години или така, една звезда идва в рамките на около една светлинна година от Земята, каза Бенфорд, което означава, че стотици или хиляди звезди (и техните възможни съпътстващи планети) са били достатъчно близо до нашата планета по време на дългата история на Земята, за да контакт. Отдавна извънземните може да не са наблюдавали нищо по-вълнуващо от фотосинтезиращите бактерии или динозаврите, ако са имали късмет. Но техните сонди все още може да седят на коорбиталната повърхност. „“ Това е по същество извънземна археология, за която говоря „, каза Бенфорд.“

Свързани: Учените призовават за тестване на нови незамърсени проби от лунни скали за извънземен живот

Това малко момче може да следи всяко наше движение. (Чрез Pixabay)

Бенфорд предполага, че трябва да използваме оптични и радиотелескопи, както и да проверяваме коорбитали с планетарен радар, за да видим дали неговата теория е потвърдена. Изпращането на малки космически кораби също би било осъществимо и не твърде скъпо, добавя той. Китай вече планира да изпрати космически кораб за изследване на околоземен астероид и странна скала в астероидния пояс най-скоро през 2022 г .:

„Търсенето на признаци на интелигентни извънземни в близост до Земята е информативно, дори ако търсенето се окаже празно, каза Бенфорд. Това, че никой не е чувал или виждал някакви извънземни сигнали след около 50 години, не означава много, като се има предвид умопомрачителния период от историята на Земята. Липсата на доказателства, обхващащи стотици, милиони или дори милиарди години, би била много по-убедителна.

„Ако не намерим нищо, това означава, че никой не е дошъл да погледне живота на Земята повече от милиарди години“, каза Бенфорд. „Това е голяма изненада, зашеметяващо нещо.“

След започване на търсенето може да ни очакват други изненади. Още повече причина да видим какво можем да намерим.

Ето още за SETI (Търсене на извънземен интелект):

https://www.youtube.com/watch?v=QqC3VbDDEHQ


Препоръчано изображение чрез Pixabay

[ad_2]

Source link

Visited 11 times, 1 visit(s) today