Има ли връзка между петроглифите в Грузия и Европа?

Има ли връзка между петроглифите в Грузия и Европа?

 

Намерените в Грузия петроглифи показват възможна връзка между някои от най-ранните археологически обекти в Съединените щати и Европа от бронзовата епоха.

Намерените в камък символи са забележително подобни. На едно древно място в Савана, Джорджия, някои също посочват възможни връзки с мезоамериканците. Независимо от това, днес тези обекти са неясни и в един случай просто са преместени встрани от пуст магистрален надлез.

Племето Учи или Ючи

Племената Uchee (изписвани също Euchee, Outchee, Uchi или Yuchee), Creek и Seminole, създали тези сайтове отдавна, бяха изкоренени и унищожени, когато европейците пристигнаха в края на 1600-те. Името, което Uchee си дадоха, беше Tsoyaha или Coyaha, „Децата на Слънцето“.

Тези индианци говорят на уникален език, несвързан с никой друг, който днес е застрашен. Останалите предци обаче работят за възстановяване на наследството си, преди то да бъде загубено завинаги.

# 787 Ние празнуваме Цояха Юджиха по много причини … Днес те са много забравени местни хора, които …

Публикувано от Yuchi (Tsoyaha) Коренното население в сряда, 7 октомври 2020 г.

Един от тези предци е Ричард Л. Торнтън, който се описва като автор, архитект и градостроител с индийско наследство Крийк и Учи. Торнтън е архитект на мемориала „Пътека на сълзите“ в Оклахома в Тулса.

Домът на Слънцето

Торнтън посочва, че учените вярват, че техните предци са били отвъд океана.

„От първите си контакти с колонистите в Джорджия през 1733 г., Uchee постоянно заявяват, че техните предци са прекосили Атлантическия океан от„ дома на слънцето “и първо са се приземили в устието на река Савана“, пише Торнтън.

Ако е вярно, неговите теории означават, че Uchee произлиза от хора, живеещи на около 4600 мили през Атлантическия океан.

Знаци, почти забравени

След като изучава петроглифите и древните места, Торнтън вярва, че древните моряци от Скандинавия са пътували до Джорджия преди хиляди години. В преследването на злато в Златния пояс на Джорджия те взаимодействаха с местните хора, оставяйки след себе си знаци. Признаци, които оставиха след себе си:

  • Езикови прилики
  • Културни символи
  • Петроглифи
  • Надгробни могили
  • Други древни обекти

Например, Торнтън предполага, че името на река Тугалу може да е произлязло от галската дума, Тога-ре, което означава „Най-добри, велики или главни хора“. В Creek Indian подобната дума, Tokahle, означава „лунички“. След това версията на Чероки от 18-ти век, Дагалу, стана този, който се разпознава.

Руини на древна култура

Пионерският археолог Чарлз К. Джоунс-младши описа древните обекти в южната част на САЩ в книгата си „Античностите на южните индианци“. Книгата е публикувана през 1873г.

Джоунс описа сайтовете, които англоговорящите заселници намериха, когато пристигнаха на юг.

„Когато англоговорящите заселници дойдоха в Джорджия Пиемонт и планините, те също срещнаха много каменни конструкции в целия пейзаж. Имаше много тераси с каменни стени, каменни олтари и дори руините на древни каменни сгради. “

Въпреки това, в рамките на едно поколение, мистериозните структури бяха изчезнали и почти забравени. Мислейки, че индианците са примитивни, те вярват, че структурите са дело на испанския или уелския принц Мадок.

Вижте повече във видеото от Хора от един огън По-долу:

Петроглифи, сочещи далеч

Преди това споделихме историята на Торнтън за 4000-годишни петроглифи, открити в Грузия. Докато учи в Ландскрона, Швеция, Торнтън е шокиран, когато разпознава символи на остров Вен, Швеция.

Въпреки че основните археолози могат бързо да го нарекат псевдоархеология, ние го споделяме с нашите отворени умове за ваше внимание.

В петроглифите от бронзовата епоха в Швеция е изобразен символът на Свещения огън от потока и Учи. Също така шведските надгробни могили, наречени грахьогер, приличаха на надгробните могили в югоизточната част на САЩ и Охайо.

„Веднага забелязах, че всички символи на камъните също са свещени символи на индианците от Крийк. Аз съм Крийк. Това обезпокоително откритие беше в „задната част на главата ми“ през десетилетията оттогава “, пише той.

Отначало той избягва да обсъжда сходството между скандинавската бронзова епоха и изкуството на Крийк. След много години на съзерцание обаче той започва активно да изследва темата. Оттам той започна да споделя това, което намери в YouTube канала „People of One Fire” и в сайта „The Americas Revealed”.

Споделени символи на петроглифи

Един пример за петроглифите са концентрични кръгове, като вълнички във вода. Според Торнтън тези вълни са били считани за портали за време от свещениците на Учи.

Поглеждайки към тях, свещениците могат да определят миналото и бъдещето. За отбелязване е, че тези символи се виждат по целия свят, като някои подобни са отпреди 40 000 години. Те обаче много приличат на спиралите на Нюгранж в Ирландия, датиращи от 3300-2 900 г. пр. Н. Е.

Торнтън посочва, че вълните от Райнхард Боулдър в Джорджия са идентични с тези, открити в окръг Кери, Ирландия. Освен това той намери символи на звезди, шестоъгълници и Слънчевия кръст, наречен Слънчево колело в Европа.

За нас тя припомня „Розата Камунион“ от Ломбардия, Италия.

Причастие Роза

Камъкът Меткалф

Камъкът Меткалф, открит в централна Джорджия близо до река Чатахучи, носи символи, наподобяващи сценария Linear A. Този език обаче произхожда от минойската цивилизация от Крит през бронзовата епоха.

Д-р Джоузеф Махан от Държавния университет на Колумб предположи, че Крийк са потомци на хора от Крит. Много критици дискредитираха констатацията като „лоша археология“. Все пак се огледайте и решете какво мислите.

Вижте повече за камъка Metcalf чрез Хора от един огън:

Проследете петроглифите Rock Gap

Разположен в Blairsville, GA, сайтът Track Rock Gap бързо отбелязва, че „няма археологически доказателства за връзка на маите“. Торнтън бърза да посочи, че повечето глифове не са маите. Въпреки това той открива символи, които приличат на Кетцалкоатл, ацтекския / маите Бог на Боулдър Шест.

На други камъни той видя много символи, които му напомняха за скандинавските символи от бронзовата епоха.

Камъкът Тугалу

В задната част на историческия обект на Traveler’s Rest, камъкът Tugaloo разполага с безпогрешна лодка. Първоначално камъкът е бил разположен близо до река Тугалу на основна търговска пътека. Торнтън отбелязва, че камъкът е преместен и поставен с главата надолу в продължение на повече от 200 години.

Когато се завърти, камъкът Tugaloo се отличава с това, което изглежда идентично с лодките от минойската и финикийската бронзова епоха. От другата страна се появяват символи, които изглеждат като съзвездия и НЛО.

Петроглиф Tugaloo

Вижте петроглифите по-долу чрез Хора от един огън:

Морска водопадна каменна лодка

Археологическата зона Morgan Falls се намира на изток от Розуел, Джорджия, на река Chattahoochee. Там голям паметник за погребение от каменна лодка наподобява тези, открити в Скандинавия. (вижте във видеото)

Петроглифът на Робъртс

В държавния парк Sweetwater Creek в Лития Спрингс, Джорджия, 600-килограмова стела (издълбан паметник) се отличава с поразителна фигура. Наречена Петроглиф на Робъртс, стелата точно прилича на карибски символ на тайно (Arawak) земи.

Робъртс Петроглиф, Sweetwater Creek
Робъртс Петроглиф, Sweetwater Creek, изображение чрез YouTube

Mow Hill Петроглиф

В Long Swamp Creek, на изток от Джаспър, Джорджия, археологът Робърт Уочоп открива необичаен петроглиф през 1939 г. За нас той изглежда прилича на НЛО, но Торнтън отбелязва, че може да прилича на календар на Itzamná, с прорези като слънчев часовник.

Mow Hill Петроглиф
Mow Hill Petroglyph, изображение чрез YouTube, Хора от един огън

Билбо могила, Савана, Джорджия

Днес сайтове, които могат да датират от 3545 г. пр. Н. Е., Се намират в близост до центъра на Савана, Джорджия. Най-старата от тях, могилата Билбо, вече е забравена. От въздуха снимките на Google Earth показват, че това може да е геоглиф, видян от въздуха, подобно на Serpent Mound, Охайо. Забележително е, че дизайнът изглежда сочи към мезоамериканска богиня на дъжда.

Вижте повече за могилата Билбо по-долу от Шоу на мародери:

Виждане на древни сайтове с нови очи ?

Това са само няколко от сайтовете, които Thornton и People of One Fire са изследвали. Разбира се, в историята има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Тези древни места и петроглифи заслужават нови очи, за да ги видят без ограничения, наложени от конвенционалните срокове, не мислите ли?

Древните култури ни дават безценни прозрения и ние едва започваме да разбираме напълно и да се примиряваме с миналото си. Надяваме се, че съвременните археолози и изследователи ще направят повече, за да запазят и разберат местата на Uchee като тези в Грузия.


Препоръчани изображения: Снимки на екрана чрез YouTube, People of One Fire

[ad_2]

Source link

 

[ad_1]

Visited 40 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *