ЕДНА РАЗБУЛЕНА МИСТЕРИЯ

След кратичко ровичкане из миналото избрах за вас датата 2 февруари.Стори ми се интересна,защото на нея се разкрива лъжата около една много интересна мистерия.
Позната е като мистерията на Кардифския гигант и през 19 век доста често се е говорело за нея.Ето ги и подробностите…
Днешната история започва на 16 октомври 1869 година.Във фермата на някой си Уилям Нюъл в Кардиф, близо до Ню Йорк,десетина работници копаели канал.
Изведнъж мъжете попадат на една странна находка.
Пред тях се появила огромна каменна фигура на човек с големина 3 метра и 30см.
Нюъл се славел като предприемач с нюх към печалбата и на секундата сложил статуята в една палатка,в която срещу 25 цента вход всички можели да видят интересната находка.Вдигнал се страхотен медиен шум.
Журналистите в цяла Америка изпаднали в истерия.
“Това е библейска находка”…казвали те.”Нали в библията пише,че точно гиганти са населявали земята преди нас”.
Хората започнали да им вярват и никой не си направил труда да чуе мнението на археолозите,които не преставали да твърдят,че това е най-обикновен фалшификат.
Освен това,кой копаел кладенец точно зад къщата си ?
Докато кипели разните там спорове Нюъл продължавал да извлича дивиденти и спечелил цели 37 хиляди долара,а всички вестници в щатите не спирали да пишат за “великото откритие”.Темата толкова се разгорещила,че накрая стигнала чак до върховния съд. След дълги дебати и пререкания на 2 февруари 1870 година съдът се произнесъл,че всичко е нагласено и цялата работа е пълна измислица.Ето я и истината..
Всичко започнало някъде към началото на октомври през 1869 година.
Един местен тютюнев търговец на име Хъл,който между другото бил доста агресивен атеист,влязъл в лют спор с някакъв министър от онези времена на име Търг.
Спорът бил за това имало ли е гиганти на земята преди хората,както пише в главата “СЪТВОРЕНИЕ” от Библията.
Понеже министъра взел превес,за да му натрие носа търговеца поръчал на един немски скулптор да направи огромен гипсов човек,който после заровил във фермата на братовчед си Нюъл,онзи с печалбата.
Когато всичко било готово двамата роднини раздули новината,че им трябва кладенец и наели няколко работници,които да го изкопаят.
Останалото го разбрахте в началото на поста,а това накратко е историята на Кардифския гигант.Ако ви попадне информация,че всичко това е истина просто не се връзвайте.Това разбира се не се отнася за всички,защото и до днес в Америка има вярващи,които продължават да твърдят,че находката наистина е библейска.

Ако сте харесали статията споделете я с бутончетата по долу.Така ще ни помогнете да се развиваме!

От otvad.com Ви благодарим.

Visited 548 times, 1 visit(s) today