Другата страна на американската мечта

Сподели!

„Другата страна на мечтата“ е поредица от портрети на имигранти преминали през много страдания на влизане в САЩ. Целта на този проект е да демонстрира на обществото живота на имигрантите, преследващи американската мечта, до която голяма част от тях вероятно никога няма да се докоснат.

Това е мечтата на стотици хиляди хора без документи, които преминават през територията на Мексико, често превръщайки се в жертви на сексуални нападения и множество животозастрашаващи инциденти.

Teofilo Santos Rivera, 42, Панама. Той е бил жертва на опит за масово нападения от членове на престъпна група, докато преминава през Мексико. Той скача от покрива на влак, наранявайки крака си.

strana-amerikanska-mechta-1

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Освен това той страда от цироза и има ракообразна подутина на гърба си. През месец януари 2014 г. му съобщават, че му остават само около 40 дни живот. Неговата цел е да достигне своите деца и внуци в САЩ, за да се сбогува с тях. Тапачула, Чиапас, 2014.

Mariana, 29, Хондурас. Тя била нападната по време на пресичането на Мексико, в опит да достигне САЩ. Други хора, търсещи убежище я бутнали в малка река и така се спасила от изнасилване.

strana-amerikanska-mechta-2

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Спътницата на Мариана била пребита докато се опитала да я защити. В продължение на 15 дни била преместена в общо 5 различни болнични заведения докато операцията не станала спешна. Тапачула, Чиапас, 2010.

Armando, Ел Салвадор (в ляво). Неговата крайна цел била САЩ, но бил депортиран в Баха Калифорния докато се возил на товарен влак, прекосяващ Мексико.

strana-amerikanska-mechta-3

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Докато се опитвал да се качи за втори път на влака, той паднал и влакът ампутирал ръката му. Той очаква статута си на бежанец. Тапачула, Чиапас, 2014.

Раницата на 21 годишният Salvador Santo. Той написал телефония номер на свой близък в Хондурас от вътрешната страна на раницата. Прикриването на информация има за цел да предотврати отвличания и заплахи за семейството по време на прекосяването на Мексико.

strana-amerikanska-mechta-4

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

През 2013 г. е имало 3 600 случая на отвличания, като за сравнение през 2012 г. те са били 1 259.

Анонимен мъж с дъщерите си скрити зад картонен надпис, предпазващ тяхната идентичност. Надписът гласи „Аз съм работил за нарко-трафиканти (в Хондурас), за да издържам семейството си, докато не избягах, заради безопасността на децата си.

strana-amerikanska-mechta-5

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Шапката на съпругат на Lydia (Хондурас). Той починал преди две години от мозъчна травма, причинена при сблъсък с влак. Това била единствената вещ, която върнали на Lydia, когато доставили тялото му.

strana-amerikanska-mechta-6

Gonzalo (на снимката в дясно) станал на 22 по време на нелегално пътуване през Мексико, Семейството му в Хондурас се надява, че ще успее да стигне до САЩ.

strana-amerikanska-mechta-7

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Той изпраща послание на съпругата и 9 месечната си дъщеря: „Lorena, Rafaela, много ми липсвате. Ще се върна скоро.“

Това кръстче било дадено на Elsa Santos Mateo (28, Хондурас) от нейния работодател в Гватемала, за да я пази по време на нейното пътуване.

strana-amerikanska-mechta-8

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Yenifer, 8, Гватемала. Тя, заедно с 12 годишната си сестричка и още 11 имигранти претърпяла автомобилна катастрофа в Чиапас. Инцидентът бил причинен от спукана предна гума на камиона, в който били.

strana-amerikanska-mechta-9

nicolaokinphotography.com | Nicola “Ókin” Frioli

Единственият починал бил шофьорът.

Visited 279 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *