Докладът на Националната разузнавателна служба на САЩ за НЛО

[ad_1]

„Дори НЛО, които стотици военни пилоти и хиляди обикновени граждани са забелязали, да са извънземни по произход, те вероятно са твърде сложни, за да можем да ги разберем“, казват експерти на НЛО пред Fox News след доклада, публикуван в петък от директора на Национално разузнаване за неидентифицирани въздушни явления (UAP).

В доклада, поръчан от Конгреса миналата година, бяха разгледани 144 случая на Неидентифицирани въздушни явления от източници на правителството на САЩ от 2004 г. насам.

Осемдесет от докладваните инциденти са наблюдавани с множество сензори, включително „радари, инфрачервени лъчи, електрооптични, търсачи на оръжие и визуално наблюдение“.

В 18 от инцидентите са наблюдавани „необичайни модели на движение на UAP или характеристики на полета“, включително способността да „остават неподвижни при силни ветрове, да се движат срещу вятъра, да маневрират рязко или да се движат със значителна скорост, без забележими средства за задвижване.“

Въпреки интригуващите наблюдения, анализаторите от американското разузнаване могат да обяснят само едно от наблюденията, което е голям балон, който се издува.

Полковник Джон Б. Александър, който ръководи междуведомствена работна група за изследване на НЛО, докато е бил в американската армия през 80-те години казва, че ако явленията са извънземни, те вероятно са далеч над това, което хората са способни да разберат с настоящите ни способности.

„Каквото и да е това, то е по-сложно, отколкото можем да си представим „, каза Александър пред Fox News. „Ние не сме в състояние дори да задаваме правилните въпроси, още по-малко да очакваме прости отговори. „

Сет Шостак, старши астроном от института SETI, който се съмнява, че тези UAP са извънземни, посочи, че при все това извънземните ще имат технология, която е неразбираемо по-напреднала от тази, с която сме свикнали.

„Вселената е три пъти по-стара от Земята. Има достатъчно време за възникване на общества, които са не само хиляди години по-напреднали от нас, но биха могли да бъдат с милиард години по-напреднали от нас“, казва Шостак пред Fox Нюз.

„Така че, ако се запитате:„ Какво би могло да направи такъв тип общество? Има неща, които те биха могли да направят, за които ние просто не можем да се досетим.“

Шостак залага, че хората ще имат по-голям късмет да търсят звездите, за да намерят извънземни, отколкото да изчистят нашата собствена атмосфера.

„Не ги търсим на няколко мили нагоре. Търсим ги на светлинни години от нас“, казва Шостак. „Разглеждаме звездни системи, други слънца, които са относително наблизо, за които се знае, че имат планети и може би планети като Земята.“

Изследване, публикувано в The Astronomical Journal миналата година, установи, че има вероятно милиарди подобни на Земята планети само в нашата галактика.

Дори тези UAP да не са доказателство за извънземен живот, Александър се съгласи, че извънземните са там, под една или друга форма.

„Има ли живот на друго място във Вселената? Отговорът е да и това не е спекулация, а математика“, каза Александър. „Това се основава само на броя на подобни на Земята планети или обитаеми планети, които са там.“[ad_2]

Source link

Visited 11 times, 1 visit(s) today