Десетте главни директиви на масовите медии

[ad_1]

Циркът никога не свършва и без значение кой вика „фалшиви новини” и срещу кого, остава си фактът, че сме навлезли в един свят на пост-истина, пост-правдоподобност, пост-разсъдливост и пост-свобода на словото. Въпреки че цензурата излиза наяве, големите корпоративни новинарски организации продължават да имат огромен достъп до кухините на общественото съзнание, което им дава силата да насочват и отклоняват общественото внимание от каквото те си изберат.

Новинарската индустрия повтаря папагалски истории по сценарий и опорни точки, които са им написани от корпоративни, финансови и политически интереси. Това масивно усилие за връзки с обществеността и пропаганда се цели в интелекта, здравия разум и емоционална стабилност на гражданите. То е част от ендшпила на „ред от хаоса”.

След като ти стане ясна тази игра обаче, лесно се вижда рамката, в която оперират, и когато това стане, говорещите глави и рециклираните правителствени експерти са просто една смешка, макар и опасна. Тактиката им става все по-явна, а намерението им лесно се разпознава по своето двуличие, увъртане и лицемерие.

Те искат да натъпчат ума ти в добре изработена кутия. Няма значение, дали ще се озовеш от дясната или лявата страна на кутията, само и само да не излизаш, и само и само да оставаш фокусиран върху трепкащите светлинки на плоския екран, пренебрегвайки всичко, което не е директно пред теб.

Корпоративните медии станаха оръжие и следват определено послание. Помислете върху следните директиви, които движат почти всичко, което виждате в масовите новини.

1. Бъди уплашен, а не овластен

2. Пропускай и забравяй

3.  Да се саморазрушаваш е готино, Самосъзнанието е Престъпление

4. Ти си Жертва, Държавата е твоят Спасител

5. Реагирай, не обмисляй

6. Вбесявай се, не се ангажирай

7.  Угаждай си, не пести

8. Поддържай Конфликта, подигравай се на Мира

9. Постоянната война е Нормална и Очаквана

10.  Паникьосвай се, не се подготвяй

След като вече навлязохме в ерата на откритата, подкрепяна от правителството корпоративна цензура на интернет, масовите медии активно се стремят да заглушат независимите и дисидентни гласове. За да направят това, те трябва да се ангажират с предателство под всяка форма. Ако вярвате, че имате право на истината, право да говорите и право да изисквате истински мир и справедливост, по-добре внимавайте.

Източник: Waking Times

 [ad_2]

Source link

Visited 7 times, 1 visit(s) today