Китай ревностно пази тайните на Бялата пирамида. Какво крият …?

[ad_1]

Китай ревностно пази тайните на Бялата пирамида. Какво крият …?

Историята на Бялата пирамида (White Pyramid) се появява през 40-те години на миналия век, когато пилотът Джеймс Гаусман съобщава за нея (HiddenTruth.site).

Той твърди, че по време на полет между Индия и Китай, по време на Втората световна война, е видял огромна Бяла пирамида близо до китайския град Сиан (Xi’an).

За тази необикновена структура се казва, че е най-голямата пирамида в света. А в долините около нея има десетки други пирамиди, някои от които се издигат до почти толкова голяма кота.

В изданието на Ню Йорк Таймс (The New York Times) от 28 март 1947 г., полковник Морис Шийхан (Maurice Sheahan), директор на Trans World Airlines, разказва за наблюдението си над тази огромна пирамида.

Снимка на пирамидата на Шийхан се появява в The New York Sunday News на 30 март 1947 г. По-късно, тази снимка се приписва на Джеймс Гаусман (James Gaussman).

Един ден, Джеймс Гаусман се връщал в Асам (Assam), Индия, когато проблеми с двигателя го принудили да се спусне временно на ниска надморска височина над Китай.

Както по-късно той пише:

„Летях около планина и след това стигнах до долина. Точно под мен имаше гигантска бяла пирамида. Изглеждаше сякаш е от приказка. Пирамидата беше покрита с блестящо бяло.

Може да е бил метал или някаква друга форма на камък. От всички страни беше бяла. Най-любопитното в нея беше нейният връх: голямо парче скъпоценен материал, подобен на скъпоценен камък. Бях дълбоко трогнат от колосалния размер на това нещо.“

Когато Гаусман се върнал в Асам, бойните му задължения завладели съзнанието му и той спрял да мисли за откритието си.

Бялата пирамида

Снимките му, направени на гигантската пирамида, не са публикувани 45 години. Дотогава, дори докладът му е „погребан“ в досиетата на тайните служби на американската армия.

Многобройни изследователи са търсили Бялата пирамида на Сиан, но нито едно търсене до момента не е успешно.

Някои вярват, че Бялата пирамида може да лежи в неравен терен на планината Чинлинг (Qin Ling Mountains), поради това е трудно забележима сред извисяващите се планини и дълбоки клисури.

През 2000 г., китайски служители обявяват, че има около 400 пирамиди на север от Сиан, макар че не включват Бялата пирамида. Разкопките на много от другите места разкриват мавзолеи, оформени по-скоро като мезоамерикански пирамиди, които се различават от тези в Египет, тъй като са плоски и покрити с растителност.

Четете още: Съкровищата, посочени в Медния свитък все още не са открити

В тези надгробни могили почивали древни членове на китайската кралска класа, които били погребани там, за да бъдат „необезпокоявани във вечността“. Повечето от пирамидите са изключително трудни за откриване, замаскирани в планини и хълмове, покрити с висока трева и дървета. Много малко от структурите са отворени за туризъм.

Китайското правителство даде обяснения защо никой няма право да посещава местата, а именно, че „археолозите и туристите могат потенциално да повредят артефактите„.

Длъжностни лица твърдят, че чакат технологиите да се развият достатъчно, за да бъдат правилно изкопани пирамидите и тяхното ценно съдържание. Смята се, че някои от пирамидите датират отпреди 8000 години.

Западните изследователи твърдят, че се досещат за предназначението и енергията на пирамидите, както и за тяхното астрономическо значение. Според тях „за някои владетели, точките на Север, Юг, Изток и Запад били важни. Устройването на гробницата с оста на земното кълбо било знак, че все още са върховни.“.

Най-популярната конспиративна теория включва извънземни, твърдейки, че те са може би оригиналните архитекти на структурите.

Възможно ли е теорията за древните астронавти, подкрепяна от Ерих фон Даникен (Erich von Däniken) и други привърженици, да се отнася и за китайските пирамиди?

Неизбежно са се появили теории за конспирация, но е факт, че Китай ревностно пази тайните на Бялата пирамида. Какво ли крият …?

[ad_2]

Source link

Visited 15 times, 1 visit(s) today