Дали този череп с огромни очи не е доказателство за „извънземни”, посещаващи Земята?

[ad_1]

Според тестовете, направени от изследователи при „Ветеринарният колеж” в Копенхаген, които разгледали черепа и стигнали до заключението, че: „Макар и да напомня бозайник, определени черти правят невъзможно животното да пасне към Линейската таксономия.”

Мистериозният череп с широки очници и кучешки зъби поражда онлайн дебат, тъй като мнозина твърдят, че заплетеният череп може да е принадлежал на извънземно същество.

Мистериозният череп е описан, че е 50 процента по-голям от стандартен череп, и е открит от датски предприемачи, сменящи тръби на остров Сийланд. Така черепът бил наименуван Черепът от Сийланд, а много хора вярват, че не произхожда от тази планета.

Според доклади, изследователи при „Ветеринарният колеж” в Копенхаген, които разгледали черепа, стигнали до заключението, че: „Макар и да напомня бозайник, определени черти правят невъзможно животното да пасне с Линейската таксономия.”

Явно изследователите не могат да го свържат с никой познат вид на планетата Земя. Само че, фактът че не могат да го свържат с никой вид на Земята, не го прави задължително Извънземен. Всъщност, може да е принадлежал на същество, което е убягвало на учените векове наред.

Последвалото въглеродно датиране в Института за науки „Нийлс Бор” при Копенхагенския университет разкрива, че „извънземният” череп е на около 800 години, което придава още по-голяма мистериозност на цялата история.

Черепът, който бил изкопан през 2007 г., бил анализиран от учени през 2010 г. Допълнителните разкопки в района не разкрили нищо необичайно освен животински кости, каменни секири и други артефакти, които според изследователите произхождат от Неолитния период.

И сякаш черепът не е достатъчно мистериозен, оказва се, че в Сийланд е базиран тайнственият „Орден на пегасовата светлина”. Този орден  е тайно общество от поети и писатели, което според мнозина се е заклело да съхранява група нечупливи извънземни артефакти, включително, странно, извънземен череп, който уж бил оставен от извънземни посетители от съзвездието Пегас.

Интересно, орденът бил сформиран през 14 век и сред най-прочутите му членове били някои от най-влиятелните писатели от нашата история, като Уилям Шекспир, Томас Джеферсон, Х. Дж. Уелс и Амброуз Биърс.

Авторът на популярен уеб сайт за всекидневни появи на НЛО е убеден, че това е още едно доказателство, което ясно посочва, че извънземни ни посещават от стотици, ако не и хиляди години.

Скот Уоринг пише в блога си: „Ето един страхотен череп, намерен в Дания и той е наистина забележителен.

Уголемените очи и зъбите са зашеметяващи. Той не може да бъде причислен към никой познат вид и е с 50 процента по-голям от човешки череп. Вероятно наполовина човек, наполовина извънземен хибрид.”

Само че, както става при подобни открития, много хора вярват, че това е ПОРЕДНАТА – изключително лоша – измама.

Според автора на „Скептофилия”: „Снимка. Никакви твърди доказателства, тъй като никой от източниците не споменава къде е понастоящем черепът, кой е ученият, извършил въглеродното датиране, или каквото и да е друго.

Накратко се споменава за някаква група хаховци, наречени „Орденът на пегасовата светлина”, които имали къща в Йолстик и били известни с това, че „пазели обекти… за които се вярвало, че са мистериозни”, но търсенията на каквото и да е, свързано с въпросния Орден, ви връщат обратно към уеб сайтове, имащи нещо общо със Сийландския череп.

Цялото нещо има признаците на измама, но знам ли, дали е измама? Не. За да се докаже, че е измама – или пък да се докаже каквото и да е друго относно това – трябва да имате достъп до самия череп.

Ако е истински, би било доста разтръсващо откритие, повдигащо неизбежния въпрос защо учените, които са го изследвали, не са се избили кой да е първият, написал доклад върху него.

Но това също трудно би било доказателство за каквото и да е. В момента, най-доброто, което можем да кажем, е че няма никакви доказателства в едната или другата посока за твърдение, направено от неизвестен индивид за уж научно изследване от неназовани учени относно череп, който може би или може би не съществува.”

Изглежда, че с всички свързани с извънземни неща, има две страни на историята. Докато много хора вярват, че има нещо странно около Сийландския череп, има и други, които вярват, че не си заслужава проучването, тъй като това е просто поредната измама.

А вие какво мислите?

 

 [ad_2]

Source link