Чудото на Фатима пред 100 хиляди свидетели (ВИДЕО)

fatima sun

На 13 октомври 1917 година в района на Фатима, Португалия, се случва събитие, наречено чудото на слънцето. Събитието е наблюдавано от между 40 и 100 хиляди души.  Автентични снимки от събитието:

Художествено пресъздаване на събитието :

Пред очите на свидетелите слънцето започва да се движи в зиг-заг и да „танцува“. Изглежда така, сякаш се втурва към земята и после се връща обратно; цветът и размерът му се мени, а слънцето се върти бързо около себе си. Сравнително подробно описание на събитието: http://en.wikipedia….acle_of_the_Sun

Чудото на слънцето е с предистория – хилядите хора са се събрали, за да го видят, тъй като събитието е предсказано от три деца – Якинта, Луша и Франциско (не съм сигурен за транслитерацията на имената); невръстни овчарчета от региона; В предходната седмица децата имат видение – http://en.wikipedia….Lady_of_FГЎtima

женски образ, който децата възприемат като Света Дева Мария и като „Lady“ . Референцията, която видението прави за себе си, е Lady of the Rosary, което е синонимна референция. Видението прави три предсказания за бъдещето на света; първите две са свързани с възхода на комунизма и втората световна война; според официалната версия на католическата църква, третото е свързано с асасинацията на Папа Йоан Павел Втори. Смисълът на третото пророчество е обект на спор и многобройна критика.  Lady of the Rosary свързва бъдещето на света със съдбата на Русия и поисква – или предупреждава, че бъдещето зависи от това дали Русия ще бъде върната към християнството. Предупреждението е обект на спорове и разнообразни интерпретации. За да удостовери истинността на думите си и че те ще бъдат чути, Lady of the Rosary казва на овчарчетата че на 13 Октомври 1917-та ще даде знак на хората чрез слънцето. Десетките хиляди свидетели са се събрали именно за да видят дали наистина ще се случи нещо със слънцето или разказът на децата е мистификация. чудото на слънцето е описано от стотици хора – между тях и хора на науката. За характера му, естествено, няма единодушие, но изглежда, че събитието не се вписва в съвременните концепции на метеорологията и физиката и е по-скоро уникално събитие, което в никакъв случай не го превръща автоматично в чудо,  защото науката има един чудесен трик, с който се справя с чудеса. По дефиниция, щом едно събитие се случи, то е изява на природен закон, който е бил непознат до този момент. И с чудото на слънцето така. Без изрично да е чудо, както чудото на слънцето, така и предсказанието за мястото и времето на случването му са изключителна мистерия без лесно обяснение в рамките на съвременното научното знание.

Събитието от Фатима има дълбок и разтърсващ ефект върху католическата църква и оказва влияние върху политиката и позициите й през 20 век. Първоначалната позиция е, че третото пророчество „никога няма да бъде обявено“, което предизвиква спекулации, че е свързано с края на света; по-късно църквата си променя мнението и през 2000-та г. обнародва текста на пророчеството; текстът и интерпретацията предизвикват гняв и спорове от Португалия до Италия, тъй като отделни пасажи от пророчеството са разкривани преди това от  католически кардинали; пасажите отсъстват от обнародвания текст на пророчеството, което води до обвинения, че обнародваното през 2000 г. не е истинският текст на третото  пророчество.

info:http://nauka.bg/

Ако Ви харесват публикациите ни помогнете ни да ги популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

 

Visited 2 084 times, 1 visit(s) today