Човекоядците от Култа към Леопарда все още съществуват като тайно общество

[ad_1]

Човекоядците от Култа към Леопарда все още съществуват като тайно общество …

От много векове, в Нигерия (Nigeria) и Сиера Леоне (Sierra Leone), съществува т. нар. Леопардов култ (HiddenTruth.site).

Членовете на този култ вярват, че се превръщат в леопарди, като убиват своята човешка плячка със стоманени нокти и ножове.

След това, пият от кръвта и ядат плътта на жертвите си. Те вярват, че „магическият еликсир“, известен като борфима (borfima), който варят от червата на убитите хора, им дава свръхчовешки сили и им позволява да се трансформират в леопарди.

Бати Йели (Bati Yeli), известен още като Екзекутора, носи ритуална леопардова маска и леопардова кожена роба. Обичайно, жертвоприношението се извършва в един от храмовете на Култа към Леопарда, намиращ се в джунглата. Но, кървавата церемония може да се извърши и навсякъде другаде.

През 30-те години на миналия век, членове на племето Аниото (Anyoto), принадлежащи към тайно общество „леопардови мъже“, започват да убиват в Белгийско Конго (Belgian Congo). Облечени в костюми, боядисани с черни и жълти петна, те си устройвали „лов“ в джунглата и избивали хора с ножове във формата на нокът.

Първото сериозно увеличаване на убийствата от Леопардовия култ в Сиера Леоне и Нигерия се случва малко след Първата световна война. Тогава, много от членовете му са заловени и екзекутирани.

Оцелелите преминали в нелегалност, продължавайки да извършват ритуални убийства спорадично всяка година през следващите две десетилетия. Само през първите седем месеца на 1947 г., има 43 известни случаи на жестоки убийства, извършени от Леопардовия култ.

В началото на 1947 г., районният офицер Тери Уилсън (Terry Wilson) открива, че „леопардовите мъже“ са започнали да убиват млади жени в неговата юрисдикция. Тогава той нахлува в къщата на местения вожд Нагого (Nagogo). В жилището на вожда Уилсън намира леопардова маска, роба от леопардова кожа и стоманен нокът.

Култа към леопарда

Действайки по информация на доносник, Уилсън заповядва на своите подчинени да копаят близо до дома на вожда, където откриват останките на 13 жертви. Нагого е вкаран в затвора, където да изчака процеса, а Уилсън решително се заема да унищожи „царството на терора на леопардовите мъже“.

Местните жители на региона са загубили всякакво доверие в полицията и способността им да спрат убийствата. Дори някои от хората на Уилсън повярвали, че членовете на Култа наистина притежават способността да се превръщат в леопарди и да стават невидими в сенките.

Четете още: Историята на Дан и Фран Келър: сатанински култ в детски център (видео)

Една нощ, в средата на август 1947 г., Уилсън и 12 от неговите хора се скрили в джунглата. Той заповядал на един от най-добрите си мъже да върви по пътеката до село, където били извършени няколко убийства. Планът му обаче бил провален, когато висок мъж в леопардови дрехи се нахвърлил върху човека.

Преди Уилсън и другите офицери да успеят да пристигнат на място, „леопардовият мъж“ бил разбил черепа на офицера с тежка тояга и избягал в храстите. Тери загубил един от най-добрите си хора.

Уилсън изпратил офицерите да претърсват съседните села. Той решил, че нападателят може да се върне на мястото на престъплението, затова оставили трупа на пътеката, а Тери се скрил зад високи храсти с изглед към пътя.

Около полунощ, от джунглата се появила кошмарна фигура пълзяща на четири крака. Скочила върху трупа на младия полицай и започнала да драска лицето му. На лунната светлина, Уилсън видял блясъка на стоманен нокът. Човекът-леопард се бил върнал, за да завърши ритуала на жертвоприношението.

Когато офицерът излязъл иззад храстите, убиецът изръмжал, сякаш наистина бил леопард, и се нахвърлил върху него. Уилсън веднага го прострелял в гърдите.

Станало очевидно, че те са просто хора, а не непобедими свръхестествени същества. Появили се свидетели, които предоставили улики за самоличността на членовете на Култа и възможното местоположение на тайното им светилище.

Самото светилище е намерено дълбоко в джунглата, скрито и защитено от голям камък. Олтарът представлявал плоска каменна плоча, покрита с тъмни петна от кръв. Човешки кости били разхвърляни по земята. Гротескно изображение на полулеопард-получовек, висяло над кървавия олтар.

През февруари 1948 г., 73 членове на Култа са арестувани и изпратени в затвора. 39 от тях са осъдени на смърт и обесени в затвора Абак (Abak Prison). На екзекуциите присъствали редица местни племенни вождове, които да свидетелстват в своите села, че „леопардовите мъже“ не са безсмъртни.

Въпреки, че през 1948 г., се смятало, че Култът е разбит, жителите на региона добре знаят, че той все още съществува като тайно общество със светилище, скрито в джунглата, където извършва кървави жертвоприношения …

[ad_2]

Source link

Visited 10 times, 1 visit(s) today